Az iszlámnak volt eredeti prófétája Mohameden kívül?
"Ahogy haladunk előre az időben egyre kevésbé egységes a tánc"
Forrás?
119-es, mert a legkorábbi táncstílusok is alig néhány ezer évesek. Ennél korábbról semmi nem utal rá, hogy egyáltalán létezett volna akár egy közösségen belül is bármilyen egységes tánc. Ez még mindig csak a te vágyvezérelt víziód, amit semmivel nem tudtál alátámasztani.
És mellesleg nem is értem, miért ragaszkodsz ezekhez az ötleteidhez ennyire görcsösen. Csak mert a vallásokkal kapcsolatban nem jött be egyik érved sem, most úgy érzed hogy muszáj, hogy legalább egyvalamiben végre igazad legyen?
Egyébként ősi kultúrák esetén látványosan megfigyelhető, hogy a tendencia pont ellenkezőképp működik, mint ahogy te mondod. Pl Kínában évezredekkel ezelőtt szinte minden ősi istennek, szellemnek külön tánca volt:
Ezek nagy része már rég nincs, vagy maximum hagyományőrző csoportokban maradt fenn néhányuk.
Vagy pl Iránban is rengeteg olyan tánc létezett a történelem során, amik egyes dinasztiákhoz, egyes kultuszokhoz voltak köthetők, és ugyanúgy, ma már maximum néhányukat táncolják, azt is csak hagyományőrzés keretei között.
"Arra, hogy régen egységesebb volt a tánc? Igen."
Én is pont ezt mondod hogy régen egységesebb volt a tánc :)
"Korábban pedig nem úgy tűnik, hogy a világon akárhol megfigyelhető lett volna a tendencia, amit te állítasz. De ha mégis, akkor azt igazold megfelelő forrással!"
Te magad is azt állítod mint én, hogy régen egységesebb volt a tánc. Akkor mit igazoljak? :)
"119-es, mert a legkorábbi táncstílusok is alig néhány ezer évesek. Ennél korábbról semmi nem utal rá, hogy egyáltalán létezett volna akár egy közösségen belül is bármilyen egységes tánc. Ez még mindig csak a te vágyvezérelt víziód, amit semmivel nem tudtál alátámasztani."
Belinkeltem, azt írják már az őskorban is megjelent a tánc. Barlangrajzokon látható is tehát sokkal régebbi mint pár ezer év. Valószínű az emberiséggel egy idős.
"Egyébként ősi kultúrák esetén látványosan megfigyelhető, hogy a tendencia pont ellenkezőképp működik, mint ahogy te mondod. Pl Kínában évezredekkel ezelőtt szinte minden ősi istennek, szellemnek külön tánca volt"
Összességében akkor is ma sokkal több tánc stílus van mint korábban. Mondom, számold már össze ma Magyarországon hány tánc stílus létezik és mennyi volt például a honfoglaláskori Magyarországon.
"Én is pont ezt mondod hogy régen egységesebb volt a tánc"
Nem is, ezt egyedül te mondod. De alá is tudod végre támasztani valamivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!