Az iszlámnak volt eredeti prófétája Mohameden kívül?
"Ezt írtad. Ez azt jelenti 200 ezer évig nem létezett tánc."
Miért jelentené azt? Én egységes tancstílusokról írtam itt is, és ezzel is kezdtem. Te vagy az egyetlen, aki en bloc a tánc puszta létezésére próbáltad valamiért kihegyezni ezt az egészet. Miért?
"Ez biztos hogy nem igaz"
Miután konkrét listákkal lett ez neked bizonyítva, ez elég ordas egy hazugság...
Mellesleg magyar népdáncot is rengeteg formában ropták már a törtenelem során, amiből ma már jóval kevesebbet táncolnak aktívan, szóval a magyar példa is ugyanúgy rádcáfol, mint a korábbiak.
"Miért jelentené azt? Én egységes tancstílusokról írtam itt is, és ezzel is kezdtem. Te vagy az egyetlen, aki en bloc a tánc puszta létezésére próbáltad valamiért kihegyezni ezt az egészet. Miért?"
Először is a kérdés az, hogy az emberiség kezdetén alakult ki a tánc (ez az én állításom) vagy mikor már szétszóródtak az emberek világszerte egymástól függetlenül jelent meg (ezt állítjátok ti). Erre válaszolnál végre?
"Miután konkrét listákkal lett ez neked bizonyítva, ez elég ordas egy hazugság...
Mellesleg magyar népdáncot is rengeteg formában ropták már a törtenelem során, amiből ma már jóval kevesebbet táncolnak aktívan, szóval a magyar példa is ugyanúgy rádcáfol, mint a korábbiak."
Ma is kismillió néptánc stílus létezik Magyarországon plusz még a többi millió tánc stílus. Kötve hiszem, egyszerűen kizárt hogy a honfoglaló magyarok ezeknél több tánc stílust ismertek volna.
Hány ma is táncolt magyar táncstílust ismersz konkrétan?
Hogy mikor alakult ki a tánc, azt pedig nem tudni. Annyi biztos, hogy az utóbbi pár tízezer évben már létezett. De ez az egész szempontjából irreleváns is, hisz továbbra is, te voltál az egyedüli aki magáról a táncról beszélt.
Miért csak magyar? A kérdés az hogy összesen hány táncstílus van ma Magyarországon és mennyi volt korábban, mondjuk ezer éve?
"Hogy mikor alakult ki a tánc, azt pedig nem tudni."
Dehogynem. Pont ezt írja le a cikk hogy az emberiség kezdetén is létezett és valószínű előtte is.
A valószínű az irreleváns.
Másrészt a cikked sem azt írja, hogy az emberiség kezdetén, hanem a civilizáció kezdetén.
És azért magyar, mert más nemzetek táncai irrelevánsak, hisz az nem új tánctípus kialakulása, hogy egy már létező tánctípust átveszel külföldről.
Ha az összes táncot alapul akarod venni, amit ma Magyarországon táncolnak, a világ bármelyik országából származzon is, akkor az összehasonlítási alap a világ bármelyik országából származó valaha létezett tánchoz kell viszonyítani.
De mellesleg ez már meg is történt korábbi kommentekben, ahol látványos volt, milyen sok táncstílus volt régen, és hogy ezeknek csak töredékét táncolják ma is. Szóval erre felesleges is több szót vesztegetni.
Valószínűsítik hogy még az előembereknél is létezett a tánc:
The natural impulse to dance may have existed in early primates before they evolved into humans
Itt pedig kijelenti hogy az első civilizációk megjelenése előtt is létezett tánc:
Dance has been an important part of ceremony, rituals, celebrations and entertainment since before the birth of the earliest human civilizations.
Tehát az egész cikk engem igazol. Továbbá szó nincs ebben arról hogy a tánc egymástól függetlenül alakult ki az egyes kultúrákban.
"És azért magyar, mert más nemzetek táncai irrelevánsak, hisz az nem új tánctípus kialakulása, hogy egy már létező tánctípust átveszel külföldről."
Ha csak a magyart nézzük akkor is igaz hogy az idő előrehaladtával több táncstílus jelent meg. Mondjuk ha a honfoglalás előtti és utáni magyarságot nézzük.
A may nem implikál valószínűséget, az annyit jelent, lehet. És ha bizonyítani kéne valamit, akkor semmi jelentősége.
A táncról magáról még mindig csak te beszélsz, tehát ez, amit csinálsz, szalmabáb érvelés.
Az előbb még az emberiség kezdetéről beszéltél, tehát a saját idézeted sem téged igazol.
A honfoglalás előtti magyarságról pedig infó se nagyon létezik, tehát ez ügyben is teljesen irreleváns volt az előbbi kommented. Ráadásul ezt az egészet már a 125-ösben cáfoltam, tehát teljesen felesleges amit csinálsz.
Az egész cikkből az következik hogy az emberiség kezdetén létezett a tánc és nem az emberiség szétválásakor jelent meg egymástól függetlenül minden kultúrában.
A honfoglalás előtti magyarságról azért van infó és kizárhatjuk hogy többféle táncstílust ismertek mint a kárpátmedencében letelepedett magyarság.
Lassan pedig ideje lenne hogy te is mutass valamit arra hogy az emberiség kezdetén ismeretlen volt a tánc és az egyes kultúrákban egymástól függetlenül alakult ki. Várom a bizonyítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!