Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a kereszt a kereszténysé...

Miért a kereszt a kereszténység jelképe?

Figyelt kérdés
A mai nap elgondolkoztam, miért a kereszt a jelkép miközben Krisztusnak az egy borzalmas élmény volt. Kicsit olyannak érzem, mintha egy elektromos széket istenítenének az emberek, ha abban halt volna meg egy megváltó. ( tudom, hogy ez egy rossz példa) A keresztben nem pont, hogy rossz jelképnek kéne lennie?

nov. 30. 11:17
 51/106 Fingkirály ***** válasza:
35%

Légy szíves ne magyarázkodj.

Áldozatot mutattok be vagy sem?

Azt modntad nem.

Aztán amikor rámutattam, akkor - ahogyan előre lattamz, rákezdtél hogy de az nem olyan.

De baszki OLYAN. Nem érdekel, hogy egy kétezer évvel ezelőtti áldozatbemutatást báboztok el, az ott kérem egy _áldozatbemutatás_. Még a neve is az.

Ergo nem mondtál igazat.

A továbbiakban inkább tekintsünk el ettől a beszélgetéstől, kezdve hogy pontosan ahogyan megjósoltam, magyarázod a bizit, és még azt is meghazudtolod, hogy hazudtál:)

dec. 17. 18:41
 52/106 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem zavar, eddig nem velem beszéltél, én csak arra az egy kommentedre reagáltam. De nem várom el, hogy ezt észre vedd.
dec. 17. 18:53
 53/106 anonim ***** válasza:
56%

Fingkirály...az én kommentemre reagaltal.

Leirom újra,olvasd lassabban,esetleg kérd szüleidet hogy segítsenek értelmezni mert neked nem sikerül..

Tehát figyelj.

Pisi kaki maszti legyen meg..és utana olvasd lassan.

Csaladot sikerült odahívni?

Tehát:

Soha,senki nem mutatott be áldozatot a keresztnek mint szimbólumnak.

Soha senki sem tüzet,sem ételt,sem allatot nem áldozott a vilagtörténelemben keresztnek( sem feszületnek)

Szürke allomanyba bejutott az infó?

Remek.

Kellemes magömlést.

dec. 18. 00:43
 54/106 anonim ***** válasza:
100%
52# től meg én kérek elnézést.
dec. 18. 00:46
 55/106 Fingkirály ***** válasza:
0%

Jobb vagy, mknt egy jogász a hülyeség kimagyarázásában.

Aszkntad nem, nem bálványimádtok, mett az azt jelenti hogy valami istennek áldozatot mutanak be.

Erre mondom hogy de, aldozatot mutattok be, még a nevén is nevezitek.

Erre de a de a de a de nem akereszt előtt.

B*szod, nem érdekel, hogy a kereszt, a Nagy Cthulhu hungarocellszobra vagy egy poros náci stahlhelm előtt csináljátok, de BÁLVÁNYT IMÁDTOK.

..miközben a saját nagaok által hozott játék szabályait tiltják, sőt vagytok ezek alapján magatokat mások fölé pozícionálni, miközben még saját magatoknak is hazudtok, és még tök jól el is hiszitek.

Jézus borzalmasan szégyellne titeket. Ő nem azt mondta, hogy birkák legyetek, annak is olyan agresszívek hogy a farkas is féljen tőletek, hanem azt hogy szeressetek.

dec. 18. 07:45
 56/106 anonim ***** válasza:
100%

Fingkiraly én nem vok Katolikus.

De a kereszt nem Isten hogy barki aldozzon neki.

dec. 18. 09:08
 57/106 anonim ***** válasza:
0%

Igaz dolgokat jelent ki a névvel író kommentelő Isten kegyelméből, akit gyaláztok. A stílus viszont nem összeegyeztethető Isten lelkületével. Kérlek téged, 55-ös kommentelő is, ne menj bele a játszmába, a játszmájukba, ami csak tékozlás és halál. Mindig a testnek van igaza, mert önző, és azt szólja, amit akar. Bármit is írsz, meggyőzni nem tudod, annyira fanatikusan, elvakultan hisz magában! Nem másban, magában. Az Igazság nem erőszak. Vagy meghaladja azt valaki gyermeki lélekkel, alázattal, szelídséggel, vagy ahogyan ők is, (ima a kivételekért) azt testi indulattal vezérelve magától ellöki. Ők már választottak, a szükséges részt, de ha áldod őket, akkor még megmenekülhetnek, és dönthetnek a jobbik rész mellett is.

Igaz, a kereszt egy óriási pogány szimbólum,jelkép. Az egész vallási rendszer, a kereszténység erre van felhúzva! Az ókori, letűnt antik kultúrák babonás pogány hiedelemvilágénak szerves része volt, és ez lett más okkult dolgokkal egyetemben átemelve a kereszténységbe, de az összes vallásban fellelhetőek ezen motívumok. Krisztust sosem szegezték fára! Már ez káromlás. Milyen Isten az, aki megöli a fiát kínok között? Az egész halála egy óriási szimbólum. A kereszt a teher jelképe. Amikor ő meghalt, akkor szimbolikusan meghalt a testnek, és így támadt fel lélekben. Nem, nem úgy, ahogyan a vallás ábrázolja, hogy kikelt a sírgödörből, ami gyalázat! Így lett belőle Isten kreálva. Lélekben támadt fel. Az egész vallás ki van forgatva, tévesen értelmezve a tanítások, passzusok.

Ezért volt szükséges a kereszt beemelése, ami egy bálvány, hiszen amihez visszatérsz, azt vallod, az a vallásod, az a bálványod! Minden bálványnak minősül az életünkben, amihez ragaszkodunk, amit birtokolunk. A hívők egy kereszt előtt hajbókolnak naponta, egy fára szegezett vallási messiás előtt, aki sosem kérte azt, hogy előtte hajoljunk meg! Isteni rangra emelték, amikor nyíltan meg van írva, hogy átkozott az, aki fán lóg! Erre hol csüng a vallási J betűs messiás? Egy fakereszten! És nem nyílik ki az emberek szeme. Ez nyíltan bálványozás, sőt: lelki áldozás! A pogányok, sátánisták ugyan ezt tették és teszik is a pogány rítusokon. Áldoznak az ég seregének, imádnak fanatikusan úgy, hogy a saját lelküket dobják a tűzbe valójában. De igyekeznek kifogással élni és megmagyarázni, hogy az már pedig nem az, amit csinálnak, mert az Istennek tetsző!

A Szent Lélek nyissa fel a hályogos szemeket!

Üdv.

dec. 18. 09:37
 58/106 IstenGyermeke1 ***** válasza:
58%
Úgy bírom, aki azt próbálja szidni, amit nem ismer. Művelődjetek, legalább minimális teológiai alapismeretekkel próbáljatok kritizálni, ha kérhetem.
dec. 18. 16:30
 59/106 anonim ***** válasza:
0%

56-os kommentelő: Békesség neked!

De igen, az. Azt mondja az Úr, hogy ahová a szemünk fordul, oda fordul a szívünk is, és máris paráználkodunk. A szem az ember legerősebb érzékszerve olyan téren, hogy azon keresztül tapasztaljuk legintenzívebben a világot. Ezért jelenti ki a megváltó, hogy a test lámpása a szem. Azt is elmondja, hogy amit tudunk, azt mondjuk, és amit láttunk, arról teszünk bizonyságot. Amit láttunk! Amikor valaki egy keresztre néz, akkor természetesen lehet élni a magasztos eszmeiséggel, hogy ő nem a keresztre néz, hanem a Megváltóra rajta, de ez nem igaz. A messiás azon sosem volt, de még ha lett is volna, akkor sem őt látod, hiszen nincsen ott. Amit a szemeid látnak, az egy materiális kereszt. És arra fogsz tekinteni, ha bevallod ezt, ha nem. Egyfajta szubliminális, tudatalatti dolgok ezek, amelyek beépülnek az elménkbe. Így működnek a reklámok is. Fények, hirtelen felvillanó szimbólumok, gesztusok, stb. A hívők zöme a megváltójukat egy kereszten látja szüntelen. A szemük arra tekint. Értem, hogy hit és az mélyebb, és nem arra néznek, de ez nem igaz; nem lehet elvonatkoztatni tőle. A szemek azt látják effektíve, ezért az még erőteljesebben ég bele az ember szívébe. Ezért nagyon nem mindegy, mire tekintünk.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből gazdagon!

Üdv.

dec. 18. 19:01
 60/106 anonim ***** válasza:
82%

Az Egyház egyértelműen elismeri és elítéli a bálványimádás bűnét. Amit az antikatolikusok nem vesznek figyelembe, az az a különbség, amely a között áll fenn, hogy egy kő- vagy gipszdarabot istenként imádunk, vagy a között a vágyakozás között, hogy a mennybéli Krisztusra és a szentekre emlékezünk, és ezért tiszteletükre szobrokat készítünk.

A vallási tárgyú ábrázolások készítése és tisztelete százszázalékosan a biblikus alapon nyugszik. Aki ennek az ellenkezőjét mondja, nem ismeri kellőképpen a Szentírást.

dec. 18. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!