Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a kereszt a kereszténysé...

Miért a kereszt a kereszténység jelképe?

Figyelt kérdés
A mai nap elgondolkoztam, miért a kereszt a jelkép miközben Krisztusnak az egy borzalmas élmény volt. Kicsit olyannak érzem, mintha egy elektromos széket istenítenének az emberek, ha abban halt volna meg egy megváltó. ( tudom, hogy ez egy rossz példa) A keresztben nem pont, hogy rossz jelképnek kéne lennie?

nov. 30. 11:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/106 IstenGyermeke1 ***** válasza:
72%

Tudom, a JW.ORG-on ezt olvasod. De egy forrást azért LINKELJ nekem, ne csak úgy — a szektádra jellemző módon — de facto tégy kijelentéseket.

dec. 1. 08:08
 12/106 anonim ***** válasza:
0%

11

A Biblia teljességét figyelembe véve, Sátán Jézussal fog ellenségeskedni, harcolni. Erre hívja fel a figyelmet a honlapunkon olvasható cikk.

A honlapon kizárólag a Biblián alapuló írásokat olvassuk, összefüggésében.

Kizárólag Jézus kapott felhatalmazást Sátán feletti ítéletre, és a "harcra".

Jézus "fehér lovon vágtat", vagy is részt vett ebben a "harcban".

Ha nem Jézus Mihály fejedelem, akkor ez azt jelentené, hogy Jézusnak segítségre volt szüksége Sátán ellen, és kinevezett egy angyalt ennek a feladatnak az elvégzésére. Ez pedig kizárt.

Mihályról pedig addig nem írt a Biblia amíg a földön volt, csak amikor visszatért az égbe, és várakozott hogy beiktassák királyként.

Nem véletlen kérte Jézus, hogy újra az lehessen aki azelőtt volt. Sőt plusz kinevezést is kapott.

(János 17:5) . . .Atyám, dicsőíts meg, hadd legyek melletted, és hadd kapjam meg azt a dicsőséget, amelyben akkor volt részem, amikor melletted voltam, mielőtt a világ lett.

Milyen "dicsősége" volt Jézusnak? Mert senki nem ismerte Istenként, hanem Isten angyalaként, akinek fejedelmi címet adományozott, mint első szülöttnek. De eredetileg nem kapott volna királyi rangot semmi és senki felett.

dec. 1. 08:35
 13/106 anonim ***** válasza:
67%

A kereszt csak azokat zavarja akik képzettség hiányában nem értik a keresztáldozat valódi súlyát.

Soha senki nem imadta= mutatott be áldozatot keresztnek.

Viszont az ilyen felhorkanások nagyon jól mutatják milyen is Farizeusi szellem amibe Jézus is beleütközött.

dec. 1. 14:18
 14/106 anonim ***** válasza:
74%

Nyilvan a hitehagyott Arianista filozófiák része a kereszténységet a kereszt szimbólummal azonositani,majd az azokat hitehagyottnak nevezni..ostoba módon

A rosszindulatú Arianista valaszoló képzetlenségből vagy rosszindulata miatt,húz le,tőle bölcsebb,nagyobb hittel rendelkező embereket akik a Krisztuséi.

dec. 1. 14:26
 15/106 anonim ***** válasza:
29%

Csupan csak ha meg cserélné gondolatban a kereszt/ őrtorony szót,látná mekkora ostobaságot írt.

Legalabbis az első szazadban sem,azóta sem! Osztogattak a keresztények ortornyot egymásnak..

dec. 1. 14:30
 16/106 anonim ***** válasza:
0%

15

Ez így van. Viszont egy valamit elfelejtesz kedves Válaszoló.

Itt nem a folyóirat elnevezése a lényeg, hanem a szellemiek kiosztása.

Az első keresztények is kaptak oktatást, és még igen csak kezdeti lépései voltak a szolgálatnak. De rendszeresen küldtek a misszionáriusokkal olyan írásokat az apostolok, hogy a nyájat szellemileg jól táplálják.

Egyébként pedig közben megtörtént a hitehagyás, a pogányok meghatározott ideje javában zajlott.

Az utolsó napokra vonatkozik, hogy a kinevezetteknek szellemileg jól kell a juhokat táplálni egységesen.

Mindig beleütközöl a Bibliába, amit megakarsz kerülni, vagy kiakarod hagyni a próféciákat.

Ezért van az, hogy nem látod annak a teljesedését, amik jelzik az utolsó napok jellegzetességét is.

dec. 1. 14:40
 17/106 anonim ***** válasza:
64%

A Szent Szellem táplálja a nyájat az 5 szolgálati ajándékok-on keresztül,nem folyóiraton keresztül.

Az utolsó napok jellegzetessége nem igaza ez amit írsz de amit írtal sem ilyen formában..

dec. 1. 14:49
 18/106 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem teljesen természetes, hogy a sátán és az általa alapított vallások a keresztet ellenségnek tekintik. Hiszen Isten szavából tudjuk, hogy Jézus a kereszten győzte le a sátánt.

dec. 1. 14:59
 19/106 IstenGyermeke1 ***** válasza:
50%

Ha sok légből kapott dolgot írsz, nem lesz igazabb, amit leírtál. Mégegyszer elmondom: quod gratis asseitur, gratis negatur

dec. 1. 15:21
 20/106 anonim ***** válasza:
25%

19.

Sajnálom, hogy légből kapottnak tartod.

Megindokoltam, hogy a teljes Bibliát figyelembe véve, miért van ez így.

dec. 1. 17:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!