Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a kereszt a kereszténysé...

Godaime kérdése:

Miért a kereszt a kereszténység jelképe?

Figyelt kérdés
Ha Jézust agyonlőtték volna egy fegyverrel, most a keresztények egy miniatür fegyvert hordanának a nyakukon lógva? Ha akasztják akkor kötelet? Továbbá szerintetek Jézus örül, hogy pont a gyilkos fegyverét reklámozzátok? Szerintem egy életre elege volt szegénynek a keresztekből...

2021. okt. 16. 13:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%
A kereszt szimboluma emlekezteti a keresztenyeket, hogy Jezus az emberek bunei magara vallalasa miatt halt kereszthalalt ... de ha ezt idaig nem tudtad, akkor most sem fogod erteni :)
2021. okt. 16. 13:25
 2/22 anonim ***** válasza:
79%
Mert Jézus a kereszten halt meg.
 3/22 anonim ***** válasza:
15%
Mert bálványimádó.
 4/22 anonim ***** válasza:
90%

"Miért a kereszt a kereszténység jelképe?"

Pont azert amiert egy versenyauto a Forma-1 jelkepe :)))

2021. okt. 16. 13:27
 5/22 anonim ***** válasza:
11%

Nem kereszt volt. Senki nem vitt magával 2db.-ból álló kivégzési eszközt! A katolikus egyház a Tammud isten "bekebelezésével" fogadta el a IV-V században! Jelképe a T- amit egyszerűen a felső vízszintes részt lentebb hozták... Az ókorban kínoszlop, kínzóoszlop volt.

[link]

2021. okt. 16. 13:33
 6/22 anonim ***** válasza:
74%

A kereszténységnek nem a kivégzőeszköz a jelképe, hanem a megkeresztelt embernek a kereszteléskor a szent olajjal homlokára rajzolt, egyenlő szárakból álló kereszt.

Jézus NEM tanította azt, hogy az Ő Egyházának az ókori Római Birodalomban használt egyik kivégzőeszköz legyen a jelképe.

A "christos" szó, amiből a "keresztény szó ered, az egy görög szó, és azt jelenti, hogy "felkent". (Nem pedig azt, hogy kivégzett :)

2021. okt. 16. 15:46
 7/22 anonim ***** válasza:
65%

6-hoz:

Lemaradt a válaszomból, hogy a kereszteléskor a megkeresztelt homlokára a szent olajjal rajzolt jel ELTÖRÖLHETETLEN jel, vagyis akit egyszer megjelöltek szent olajjal és a felkenés jelével, az NEM "térhet ki" az Egyházból, akkor is keresztényként fog meghalni, ha soha nem járult semmilyen szentségekhez és nem volt tagja semelyik keresztény közösségnek.

2021. okt. 16. 15:52
 8/22 anonim ***** válasza:
Furcsa.....refirmatzskent számtalanszor odamentem az ortodox templomban a paphoz aki keresztelt rajzolt a kezemre meg a homlokomra az olajjal és nem lettem ortodox. Szeretem az illatát annak a mironnak azért megyek oda, 2 napig érződik rajtam. Ők nem tudják hogy református vagyok azért kennek.
2021. okt. 16. 16:17
 9/22 anonim ***** válasza:
8-as. Ritka vagy azt tudod? :)
2021. okt. 16. 16:20
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Már a Biblia is ír a keresztről, mint jelről, melyben megváltott minket Krisztus. Tehát ezért az első és legfontosabb jelképe. E mellett még fontos őskeresztény jelkép a hal is, ami görögül ikhthüsz, "Jézus Krisztus Isten Fia a Megváltó." összeolvasva a kezdőbetűket.
2021. okt. 16. 17:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!