Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a kereszt a kereszténysé...

Godaime kérdése:

Miért a kereszt a kereszténység jelképe?

Figyelt kérdés
Ha Jézust agyonlőtték volna egy fegyverrel, most a keresztények egy miniatür fegyvert hordanának a nyakukon lógva? Ha akasztják akkor kötelet? Továbbá szerintetek Jézus örül, hogy pont a gyilkos fegyverét reklámozzátok? Szerintem egy életre elege volt szegénynek a keresztekből...

2021. okt. 16. 13:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%

10-nek: az eredeti keresztény szimbólum nem a kivégzőeszköz formájú kereszt volt, hanem az egyenlő hosszúságú szárakkal rendelkező kereszt.

A "megfeszített Jézust" csak a későbbi korok tették meg "legfőbb" szimbólumnak.

A feszülettel az a legnagyobb baj, hogy csak a szenvedést és a halált képes bemutatni, de a feltámadást nem. Márpedig Jézus kereszthalála ÉS feltámadása NEM szakítható el egymástól.

Aki ma akár keresztényként, akár nem keresztényként egy római katolikus feszületre ránéz, az úgy látja Jézust, mint ahogy a kivégzésére összegyűlt zsidók látták: egy megkínzott, majd kivégzett embernek.

Ellenben a VALÓDI keresztények irtóznak attól, hogy a Megváltójukat úgy ábrázolják, mint egy halottat egy kivégzőeszközön.

2021. okt. 16. 18:15
 12/22 anonim ***** válasza:
31%

Ők akkor nem "VALÓDI", hanem hamis, álkeresztények, mert bennük ezek szerint botrányt kelt. Pál apostol is pont erről írt, az ő szavára azért csak érdemes adni.

2021. okt. 16. 19:48
 13/22 anonim ***** válasza:

Kedves 12!

Ön nincs tisztában azzal, mit jelent az a kifejezés, hogy a "kereszt botránya" :)))

Nézzen utána :)))

2021. okt. 16. 19:54
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

5. válaszoló! Nem értem, minek linkelted az apologia.hu-t, ami cáfolja, amit írsz? Vagy rosszul értelmeztem, amit írtál?

Egyébként nem csak a kereszt keresztény jelkép, nem is a legrégebbi, csak azután kezdték használni, hogy többé már nem alkalmazták kivégzőeszközként.

2021. okt. 16. 20:01
 15/22 anonim ***** válasza:
61%

Miért ne tudnám?

"mi azonban a keresztrefeszített Krisztust hirdetjük, ami ugyan a zsidóknak botrány, a pogányoknak pedig oktalanság"

Számodra botrány ez az ábrázolás, mert hamis, álkeresztény vagy.

2021. okt. 16. 20:02
 16/22 anonim ***** válasza:

15-nek: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

Bármiben lefogadnám, hogy Önnek fogalma sincs arról, mit jelent az, hogy:

- a zsidóknak botrány

- a pogányoknak oktalanság

Nem az a keresztény, aki idézgetni tud a Bibliából, meg vagdalkozni az idézetekkel, hanem az, aki érti a Biblia szavait és képes róla okosan, a saját szavaival beszélni is.

2021. okt. 16. 20:10
 17/22 anonim ***** válasza:

"15-nek: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

"Ellenben a VALÓDI keresztények irtóznak attól, hogy a Megváltójukat úgy ábrázolják, mint egy halottat egy kivégzőeszközön."

Akkor ezt biztos más írta? :D Vagy az nem gond, ha te ítélkezel és ha valaki erre reagál, az már igen?

2021. okt. 16. 20:14
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

17-nek:

Nem értesz te semmit. Részemről kiszálltam ebből.

2021. okt. 16. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:
22%
Én úgy tudtam hogy a hal a keresztények jelképe. A keresztet csak a katolikus egyház tette jelképpé. A katolikus egyház viszont csak a kirakata a kereszténységnek. Sajnos eléggé taszító kirakat a világ számára. Nem csodálom hogy annyian elítélik a kereszténységet ha a kirakat alapján ítélkeznek. Igazuk is van.
2021. okt. 17. 12:48
 20/22 anonim ***** válasza:
70%
Mert "e jelben váltott meg a Megváltó, e jelben van üdvösségünk."
2021. okt. 18. 09:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!