Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a kereszt a kereszténysé...

Miért a kereszt a kereszténység jelképe?

Figyelt kérdés
A mai nap elgondolkoztam, miért a kereszt a jelkép miközben Krisztusnak az egy borzalmas élmény volt. Kicsit olyannak érzem, mintha egy elektromos széket istenítenének az emberek, ha abban halt volna meg egy megváltó. ( tudom, hogy ez egy rossz példa) A keresztben nem pont, hogy rossz jelképnek kéne lennie?

nov. 30. 11:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/106 anonim ***** válasza:
0%

29. Kedves Válaszoló.

Odaírtam, hogy kik írtak erről. Csupa Bibliával foglalkozó emberek, teológusok szavait idéztem.

25.

Kedves Válaszoló.

Olyan, hogy sok ezer vélemény, nem létezik. Igen vannak akik nem értenek ezzel egyet. Ezt nem is mondtam, hogy mindenki egyetért ezzel.

A lényeg, hogy sokan nincsenek egy véleményen azok közül sem, akik ezekhez a vallásokhoz tartoznak. Még sem gyalázzák az egyházakat olyan kifejezésekkel, mint amilyen kifejezésekkel illetik itt néhányan a Tanúkat.

Megbocsátották nekik azokat az emberiség ellen elkövetett bűneiket, amit évszázadokon keresztül gyakoroltak Isten nevében. Miközben pogány hagyományokat kevertek a tiszta Istennek járó imádatba emberek kedvéért, megszentségtelenítve ezzel Isten, és Krisztus személyét. Mivel belekeveredtek a világ politikai, háborús és nacionalista ügyeibe, megőrizhették a hatalmukat, és a tekintélyüket. Pedig maga Isten, és Krisztus egyiket sem engedélyezte.

Azokat gyalázzák, akik ellent mernek mondani.

A Tanúkat is kivégeznék ha tehetnék, és milyen okokból?

Mert Isten nevét használják, visszahelyezték a Bibliába, a prédikáló tevékenység miatt, és az miatt, hogy nem hajlandóak fegyvert fogni, mert békében szeretetben akarnak élni másokkal. De más okokat is felsorakoztatnak, amik semmilyen károkat nem okoznak az emberiségnek, sőt erkölcsileg sokkal magasabb szinten élnek a világban különböző vallások tagjaihoz képest. És azért is, mert azzal védik a gyülekezet tisztaságát, hogy a Biblia alapján, nem lehet ide tartozó az, aki mást tanít, vagy erkölcstelen életű.

Ezeket a vádakat összelehet hasonlítani azok helytelenségei között, amiket elkövettek és elkövetnek napjainkban is.

De azok megbocsátásra kerülnek az emberek részéről.

Mert részei a világnak, ezért semmi bajuk nem esik, ha rosszat tesznek.

(János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelne benneteket, hiszen az övéi lennétek. De mivel nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, ezért a világ gyűlöl titeket.

Minket nem kedvel a világ, mert nem akarunk a részévé válni.

dec. 2. 08:08
 32/106 anonim ***** válasza:
8%

Békesség neked, kérdező!

Közel jársz már nagyon az Igazsághoz, Istennek hála érte! Végre valaki, aki megkérdőjelez és szimbolikusan használja a "józan paraszti eszét", ami valójában valahol a lelkiismeret hangja.

A kereszt egy óriási bálvány, nem hiába lett beemelve a keresztény vallásba. Az Egyiptomi Ankh keresztről mintázták, megannyi más okkult tényezővel egyetemben, mint akár a háromság tana vagy a bemerítkezés. Az összes vallás a világon embertől való, és mindegyik gyökere egy tőről ered. Ha Isten plántálja mindazt, ami jó, akkor könnyen ki lehet találni, vajon ki plántálja azt, ami emberi, világi. Krisztus egyrészt sosem halt meg, testben! Nem volt rá szükség, hiszen Isten nem kegyetlen és büntető, aki az állítólagos Fiát a vesztőhelyre küldi véráldozatért. Azt az Ószövetség bosszúszomjas Istensége várja el. Vajon ki lehet Ő?

Krisztus halála - noha sokan érvelnek, farizeusi lelkülettel, hogy ezt meg azt írja a Biblia bizonyos passzusokban, és egyértelműen ott van benne, hogy meghalt Krisztus a kereszten - szimbólum, jelképes halál! Mint ahogyan az egész feltámadása is az. Minderre azért volt szükség, hogy ő meghaljon és feltámadjon, hogy Istent lehessen belőle kreálni. Szimbolikusan halt meg a gyarlóságért. És erre hív el mindenkit, aki benne gyermeki módon hisz és cselekszik is. Hogy haljon meg bennünk a testi vetület, hogy utána éljen örökké a lélek. Nem a bűnért halt meg, mert nem bűn van, hanem tudatlanság az Igazságban. A Sátán az, aki vádol, ő mondja, hogy bűnös vagy! Másrészt azért sem halt meg, mert benne minden vétségünk megváltást nyert. Ő azért érkezett el hozzánk, hogy megmutassa, milyen lelkület szükséges ahhoz, hogy a vétségeink megbocsájtást nyerjenek Isten előtt. Óriási különbség. Már miként bocsájthatta meg azt, amit valaki el sem követet még? Gondolkozzunk már!

A kereszt egy ősi pogány jelkép. Az antik, letűnt civilizációk okkult hiedelemvilágának egyik szerves része megannyi más dologgal egyetemben. Már maga a vallási messiás, az a J betűs is az, hiszen Mithraszról mintázták, aki szintén december 25-én született a hidegben, a jeges időben. Az Újszövetség Megváltója igaz személy, de akit belőle a vallás kreált, az nem. Az, aki a templomban (is) egy bálványon agonizál. Nem furcsa, hogy a Mikulás mikor érkezik el? Nem ő is a hidegben a sarkról? Miért nem a napos tájról, a melegből? Nem értjük, mi zajlik a világban? Ki az a Mikulás is, aki innen jön és ajándékokat osztogat az állítólagos szeretet nevében. Ki lehet ő? Amikor világosan írja a Biblia, hogy ne adj ajándékot, mivel az ajándék megvakítja a bölcs szemét, és elferdíti az igaz beszédét. Akit a szülők propagálnak a gyermeküknek. Az ünnepről, fenyőfáról nem is beszélve. Mind okkult. Utána lehet olvasni, rengeteg anyag található róla a neten is.

A hazugság önmagában nem állhat meg, csak úgy tud hatni, hogy bele van keverve az Igazságba! Akinek van füle, hallja meg. Így van az emberek lelke a kárhozatba taszítva. Hogy az Igazságot hiszik hazugságnak és oda-vissza. Ezért manipulatív a kígyó. A hívők zöme Krisztust egy kereszten látja maga előtt. Magam nem így látom elsősorban, hanem a barátomnak, aki vezet, akivel játszom, aki meg is dorgál, akivel önfeledten érzem magam, aki szabad és Él-Ő! Az a Krisztus már leszállt a keresztről. Nem egy bálványra képzelem, hogy értem szenved! Aki őt így látja meg, az telve van gyarlósággal. Mert valójában nem ő van a kereszten, hanem az, aki őt így látja. A kereszt szimbolikusan a teher jelképe. Szükséges azt felvennünk és naponta cipelnünk. Igen, de két teher van! Az ember vétsége okán lévő teher, és az, amit a világtól kap valaki az Igazságért, a bántást, megaláztatást. Ez utóbbit volna ildomos hordoznunk, de az emberek zöme az előbbit cipeli szüntelen, és azt hiszi Istenért szenved. Nem igaz, mert magáért, a testi vágyaiért, perverzióiért, a hazugságáért, a képmutatásáért szenved, de Istennel takarózik. A krisztusi ember is szimbolikusan meg van feszítve a világ elítélése miatt. De ők nagyon kevesen vannak. Mert a legtöbb ember a saját botorkálása miatt feszíti magát meg. Ez nem Istenért való szenvedés. Ez már maga az ítélet valahol. És a legtöbben így kárhoznak el. Krisztus nem egy kereszten szenved, ő azon sosem volt! Ő szeretet, tisztaság, Isten Szent Lelke a Megváltó, a Krisztus! De Őt káromló módon egy bálványra szegezték, bűnnel telin!, hogy az emberek előtte hajbókoljanak. De valójában nem Előtte térdel le valaki, hanem valaki más előtt.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből és szabadítsa meg a sok tévelygő lelket!

Üdv.

dec. 2. 15:16
 33/106 IstenGyermeke1 ***** válasza:
0%

Milyen jó, hogy azt kértem, hogy LINKELJ forrást. Nem, hogy idézd az Ördögtorony ellenőrizhetetlen forráshamisításait.

dec. 2. 15:18
 34/106 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Csodálom, hogy fel sem merül benned, hogy esetleg mindezt BIZONYÍTANI is kéne…

dec. 2. 15:20
 35/106 anonim ***** válasza:
0%

33

A forrás anyagokat lehet ellenőrizni, azért vannak megadva évszámmal, oldalszámmal.

Egyébként pedig nem fogok veled válaszolni, sem írni, mert folyamatosan ördögnek nevezed a Biblián alapuló kiadványainkat. Ha ez a véleményed, akkor nem kell elhinni, és kutakodnod sem.

Maradj meg abban a hitben amiben vagy.

dec. 2. 15:44
 36/106 anonim ***** válasza:
82%

"Odaírtam, hogy kik írtak erről. Csupa Bibliával foglalkozó emberek, teológusok szavait idéztem."

De ők konkrétan kik, honnan ismered őket, mit tudsz róluk, miért releváns, amit idéztél tőlük? Megmutatnád a tágabb környezetet is, ahonnan idézted őket?

dec. 2. 22:14
 37/106 IstenGyermeke1 ***** válasza:
41%

Most komolyan azt képzeled, hogy nekem megvan otthon a jó régi kiadású New Catholic Encyclopedia mind a jó sok kötete, s elkezdem keresgélni? Nonszensz. Pontosan olyan, mintha azt mondanám, hogy a d. sz. 45 ny. h. 12 helyen van egy titkos katonai bázis. Le tudod ellenőrizni? Nem, és bármit odamonthatok a te logikád szerint, mert hát megjelöltem, tudod ellenőrizni. A hiteles forrásmegjelölés nem az, amit az Ördögtorony produkál.

dec. 3. 06:53
 38/106 anonim ***** válasza:
47%

35

Ha én betudom írni a forrásanyagokat az internetre, akkor te is.

Abban pedig biztos vagyok, hogy nem nézel utána mindennek amit mondanak, hanem elfogadod azt, még akkor is ha nincs összhangban a Bibliával, mert személyesen értesz vele egyet.

dec. 3. 08:44
 39/106 anonim ***** válasza:
82%

[link]

Itt talalod a weboldalatokon a senki nem tudja de biztos hogy Oszlop dolgot....😁😁😂😂😂

dec. 3. 09:38
 40/106 anonim ***** válasza:

"nem nézel utána mindennek amit mondanak, hanem elfogadod azt"

Tehát akkor utána olvastál az említett szakértőknek? Vagy csak elfogadod azt, amit az ördögtorony mondott?

dec. 3. 17:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!