Hogyan lehetséges hogy István vértanú úgy imádkozik Mihály arkangyalhoz mint Istenhez? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)
Apcs 7:59 Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!
Apcs 7:60 Térdre esvén pedig, nagy fennszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nekik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.
esetleg István rosszul imádkozik?
Vagy esetleg a tanítványok és az apostolok tudták és ismerték ki Jézust úgy ahogy a tanúk nem tudják és nem ismerik.....
38
Nem Jézushoz kell "megtérni", hanem a világegyetem szuverén urához, Jézus Istenéhez, Atyjához.
Azt pedig nem mondtam, hogy Jézus nem ajtó ehhez.
Ő a közbenjáró Isten és az emberek között, Ő általa lehetünk az Atyával jó kapcsolatban.
Teljesen elferdítitek azt amit mondunk.
Soha nem állítottuk, hogy Jézusnak semmilyen szerepe nincs, vagy semmisé kellene a személyét venni.
Központi szerepe van Jézusnak Isten szándékának a megvalósításában.
Mint felkent messiási Királya, Főpapja Istennek, a gyülekezet feje is, akinek engedelmességgel tartozunk.
Csak azért, mert Jézust nem tesszük egyenlővé az Istenével, Atyjával, ezért azzal vádoltok, hogy Jézus személye számunkra eósemmit nem ér.
Hát nagyon tévedtek. Minden évben megemlékezünk a haláláról, amit az emberiségért tett. Ugyanakkor engedelemskedünk azoknak a parancsoknak, amit adott. Ha nem tennénk, akkor vennénk semmibe.
ezért a gyülekezetbe, arról tanulunk, hogy hogyan utánozhatjuk Jézus életét, és hogyan kell összhangban élni az írásokkal.
41
Na ezt gondolom bemásoltad, mert mindig ezt írod.
Felkéne fognod, hogyha beszélsz ill. írsz Valakiről még nem ismered, nincs kapcsolatod Vele....a szíved távol van Tőle...a térded nem hajolt meg Jézus Krisztus előtt.
Keresd Őt...hogy végre kapcsolatod legyen a Megváltóddal 🙏🙏🙏
42
Nem másoltam be semmit, ezt a saját szavaimmal, és a személyes Biblia tanulmányozásom által írtam. Nyilván való, hogy ugyan azt írom, mivel a hitem alapja nem változik.
Sokan nem ismerik személyesen Jézust, még is aktív keresztényekké váltak az első században is.
Jézust pedig a világ nem láthaja többé. Mert Ő nem a személyes jelenlétével, hanem Isten szellemével támogatja azt a munkát amit parancsba kiadott a tanítványainak, és azoknak is, akiket az utolsó napokban fog erre felhasználni.
A szellem által lehet kapcsolata egy kereszténynek Krisztussal és az Atyjával, nem személyes megjelenés által.
De ha már itt tartunk.
Ha valóban személyesen találkoztál vele, kérlek mond már el nekem és másoknak is, akik nem találkoztak vele, és még is igyekszenek keresztény életet élni, hogyan néz ki?
Jézus egyébként is azt mondta a Főpapi imájában, hogy Isten a szavával fogja megszentelni a juhait, a népét, nem egy személyes kapcsolattal.
Mert a Biblia az igazság, és ez alapján kell Isten népének összhangban élni velük.
Sehol nem írja, és nem mondta, hogy azok az igazi keresztények, akikkel személyesen találkozni fog. Ellenben hazudna azzal kapcsolatban, hogy a világban élők nem láthatják többé őt, csak azok akikkel a királyságára kötött szövetséget.
A találkozás a szívemben, a lelkemben történt meg...
Meghallottam a hívását, megtapasztaltam a Krisztus szeretete szorongat és azt ,hogy a Mennyei Atyám örökké való szeretettel szeret.
Azóta tudom, hogy hazafelé, a Menny felé tartok. Jézus szeretete vonz, mint egy mágnes.
Ahogy írtad, akár hitetlen is lehetsz.... arra sincs hited, hogy akik Jézust követik ilyen jelek és csodák követik....
Szóval az Igazság még mindig odaát van perpillanat Neked.
44
Vagy is amit Isten a szavában közöl Jézusról a parancsairól, és a követéséről, nem az vezet, hanem egy elképzelt érzés iránta.
Erre csak azt tudom mondani, hogy nem Isten igazsága szerint hiszel és nem azzal összhangban élsz keresztény életet.
Krisztus arra kérte az Atyját, hogy szentelje meg a tanítványait, a követőit az igazsággal, ami nem más mint a Biblia.
(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság.
A keresztény életet élő Isten szavának igazságával összhangban él, nem pedig egy személyes érzés által.
Az igazság nem odaát van, hanem Isten szavában a Bibliában.
Nem ismered Isten szavának igazságát, nem az a lámpás neked, hanem egy személyes érzés a megváltó iránt.
A szónak nem cselekvője vagy, hanem csak annak hallgatója. Így saját magadat becsapod.
(Jakab 1:22) 22 Legyetek azonban cselekvői a szónak, és ne csupán hallgatói, hamis érveléssel ámítva magatokat.
A keresztény akkor bizonyítja, hogy szereti Jézust, ha a parancsait megtartja.
(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.
Tudod, hogy Jézus mit parancsolt azoknak akik azt állítják, hogy szeretik?
Mert ha nem, akkor nem is teszed, tehát valójában nem szereted.
A hitünket tettekkel kell bizonyítani, nem szavakkal.
Jézus Krisztus az Igazság.
Egyfolytában Hozzá irányítalak, amíg csak olvasol Jézusról és nem találkozol Vele személyesen....Neked az Igazság oda át van.... nem kerülsz Bele.
Én imádom az Igazságot 💞
Te ?
45
Az, hogy én hogyan követem Jézust az Neked miért gond?
Jézus betölti bennem a parancsolatokat, ha tudni akarod. Élek többé nem én hanem él bennem a Krisztus ✌️.
Ha embereknek igyekeznék tetszeni Isten szolgálja nem volnék.
Te még meg sem találtad..
Szóval Te még mindig tévelyegsz, addíg míg meg nem térsz a jó Pásztorhoz.
Hidd el Benne van Isten minden igenje, áldása.
Végülis ki is maradhatsz Belőle, lehet a rosszabb részt is választani, mint Márta tette.
"Nem másoltam be semmit, ezt a saját szavaimmal, és a személyes Biblia tanulmányozásom által írtam."
Milyen módszertannal tanulmányozod a Bibliát?
48
Szent Szellem módszerével...
A Szent Szellem megeleveníti az Igét, ha arra vezet megmondja hol találom a Bibliában a választ az adott helyzetre... Ő a Szerző, tudja hol írta...
Múltkor a 137. Zsoltárt mondta ....3 órán át énekeltem dicsőítő dalokat az Úrnak, Jézus Krisztusnak és az Atyának.
A végére túl csordult bennem az Isteni szeretet....nagyon jó volt.
Ha tudnád miből maradtál ki eddig...
"Isten szemszögéből nézve az emberek két csoportra oszthatók: akik a sötétségben vannak, és akik a világosságban (János 3,19; Róma 1,21). A világosságban azok vannak, akik befogadták Jézust a szívükbe. Mindenki más, aki még Krisztuson kívül van, a sötétségben van. Az evangélium fénye nemcsak egy ERŐSEBB fény, hanem EGYETLEN fény a világban. Az erkölcsös élet és a kegyes cselekedetek nem hozzák el a hajnalhasadást. Az csak akkor jön el, ha Isten Napja támad fel a szívünkben! A fény és a sötétség nem keveredik egymással. „Mi közössége van a világosságnak a sötétséggel?” - teszi fel a kérdést a Biblia. Ha szellemi dolgokról van szó, a különbségek egyértelműek és világosak: vagy elveszettek vagyunk, vagy megtaláltattunk; vagy Krisztusban vagyunk, vagy Krisztuson kívül; vagy üdvözültünk, vagy elveszettek vagyunk; vagy Istennek élünk, vagy Isten számára halottak vagyunk; vagy megbocsáttattak a bűneink, vagy még bennük élünk. Istennél a kontúrok nem maszatolódnak el, nála nincsenek félig-meddig megváltott, félig-meddig élő, félig-meddig megtalált, félig-meddig Krisztusban élő, vagy félig-meddig megbocsátott emberek. Kövessük hát teljes szívvel Jézust, aki a „világ világossága”, és akkor mi is a világosságban leszünk! Legyél áldott!"
48
Ja, bocs most néztem, hogy nem is a JW tanú vagy ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!