Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetséges hogy István...

Hogyan lehetséges hogy István vértanú úgy imádkozik Mihály arkangyalhoz mint Istenhez? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)

Figyelt kérdés

Apcs 7:59 Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!

Apcs 7:60 Térdre esvén pedig, nagy fennszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nekik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.

esetleg István rosszul imádkozik?

Vagy esetleg a tanítványok és az apostolok tudták és ismerték ki Jézust úgy ahogy a tanúk nem tudják és nem ismerik.....

nov. 29. 03:05
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
50%

Tévedsz, olvasd már el még egyszer.

Jézus azt mondja a többieknek, hogy alszik, ezért a tanítványok is az alvásra gondolnak, Jézus szavai hallatán.

Nem maguktól gondolták, hogy alszik, hanem Jézus szavai alapján gondolták.

Nem értették meg, hogy Jézus nem szó szerinti alvásról beszél, hanem a halálba való elalvásról.

Nem látod azt amit ide belinkeltél?

"De Jézus a haláláról mondta hogy "alszik".

nov. 30. 21:41
 32/60 A kérdező kommentje:

Megy a terelés:

Eredetileg nem arról volt szó hogy ki támasztotta fel Lázárt és nem is arról volt szó amire most terelsz:

Hogy hogy maguktól vagy Jézus szavai alapján mit gondoltak vagy mit nem gondoltak.....

Nem tévedtem hanem te nem érted a mondanivalóm vagy direkt szórakozol velem hogy minél többet irkáljunk feleslegesen mert ezt az időt elkönyveli a szervezet internetes szolgálat címén???

Rendben akkor még egyszer én azt állítottam hogy Jézus tudta hogy Lázár meghalt a többiek ezt nem tudták amikor azt mondta Jézus hogy elaludt akkor a többiek az alvásra gondoltak de Jézus annak halálról beszélt.

nov. 30. 22:19
 33/60 anonim ***** válasza:
50%

Nem terelek, és nem írok be internetes szolgálatot.

Egyénileg vagyok itt, az itt töltött időt nem jelentem sehol.

Érdekel az emberek véleménye, gondolkodása.

Egyébként pedig le vagy maradva, ugyan is már nem kell időt írni, hogy mennyit szolgálunk.

Ami pedig Lázárt illeti, az nem minden tudás, hogy Lázárról tudta, hogy meghalt. Hiszen előtte közölték vele, hogy Lázár súlyos beteg.

Oka volt annak, hogy nem azonnal rohant oda meggyógyítani.

(János 11:1–4) 11 Volt egy Lázár nevű ember, aki beteg volt. Betániából, Máriának és a testvérének, Mártának a falujából származott. 2 Ez az a Mária volt, aki illatos olajat öntött az Úrra, és a hajával szárazra törölte a lábát. Az ő testvére, Lázár volt beteg. 3 Lázár lánytestvérei megüzenték Jézusnak: „Uram, akit szeretsz, beteg.” 4 De Jézus ennek hallatán így szólt: „Ez a betegség nem azért van, hogy halál legyen a vége,. . .

Ez ellentmondásba keverné Jézus tudását, ugyan is Jézus azt mondta, hogy nem a halál lesz a vége a betegségnek...

Pedig az lett a vége.

Jézus ezzel nem a mindentudására utalt, hanem arra, hogy a halál felett, Istennek hatalma van.

dec. 1. 07:52
 34/60 A kérdező kommentje:
Én akkor is hiszem hogy Jézus mikor itt járt a földön rendelkezett mindentudással és ez igazolja a Szentháromság valóságát.
dec. 1. 09:25
 35/60 anonim ***** válasza:
50%
Szabad akaratod, jogod ezt hinni.
dec. 1. 13:07
 36/60 anonim ***** válasza:

33"Érdekel az emberek véleménye, gondolkodása."

Mindenesetre még mindig a Kapun kivül toporogsz és félrevezeted az embereket...nem jöttél rá, hogy kivül vagy az Igazságon...

dec. 1. 18:10
 37/60 anonim ***** válasza:
Nem vezetek félre senkit. Továbbra is Isten királysága, és a szándéka érdekét képviselem.
dec. 1. 19:01
 38/60 anonim ***** válasza:

37

Ehhez viszont bekéne jutnod a Kapun.

János 10:7

Jézus, a jó pásztor

Jézus így folytatta: „Igazán mondom nektek: én vagyok a kapu a juhok számára.

János 10:9

Igen, én vagyok a kapu, ezért aki rajtam keresztül megy be, az biztonságban lesz, szabadon járhat ki és be, és jó legelőt talál.

Amíg nem térsz meg Jézushoz, addig nem tudsz átmenni a szoros Kapun.....

dec. 1. 22:01
 39/60 anonim ***** válasza:

Te az őrtorony vallás nézeteit és érdekeit képviseled, nagy különbség.

dec. 1. 22:12
 40/60 anonim ***** válasza:
37%

39

Kedves Válaszoló.

Én Isten szavának a Bibliának az érdekeit védem, nem pedig egy folyóiratot.

Az őrtorony pedig nem vallás.

Jehova Tanúi Istenről, és Krisztusról tanúskodnak, nem egy folyóiratról.

A szolgálatunkban pedig Isten királyságának jóhírét adjuk át az embereknek, és tanítványokat képzünk, Jézus parancsának engedelmeskedve.

dec. 2. 08:13
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!