Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetséges hogy István...

Hogyan lehetséges hogy István vértanú úgy imádkozik Mihály arkangyalhoz mint Istenhez? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)

Figyelt kérdés

Apcs 7:59 Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!

Apcs 7:60 Térdre esvén pedig, nagy fennszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nekik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.

esetleg István rosszul imádkozik?

Vagy esetleg a tanítványok és az apostolok tudták és ismerték ki Jézust úgy ahogy a tanúk nem tudják és nem ismerik.....

nov. 29. 03:05
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
37%

Nem állunk a fejünkre, jogod van imának tekinteni.

Mi továbbra sem Jézushoz imádkozunk, hanem az Atyjához, Krisztus nevében

nov. 30. 10:23
 22/60 anonim ***** válasza:

21

Attól hogy lesztek szentek, ha kivül vagytok a szőlőtőn?

nov. 30. 11:44
 23/60 anonim ***** válasza:
37%

22

Miért lennénk a szőlőtőn kívül?

Azért mert nem Jézushoz imádkozunk?

A Jézus által mondott szemléltetés a Krisztussal való összhangot, egységet jelenti, az imának ehhez semmi köze. Mindent úgy teszünk, ahogy Jézus tanította, illetve amit Ő parancsolt, azt is végezzük.

Jézus is az Atyjához imádkozott, ezzel példát hagyott nekünk.

Senki máshoz nem imádkozunk, mert Jehova az ima meghalhatója, Jézus pedig a közbenjáró.

Ezt maga Jézus is megmondta:

(János 15:16) . . .bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

(János 14:13) 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát.

Jézus sem mondta, hogy hozzá kell imádkozni, hanem a nevében Istenéhez kell intézni a szavainkat.

nov. 30. 15:43
 24/60 A kérdező kommentje:

Úgy látom nagy baj van a fejekben és a szívekben is István vértanú akkor Jézushoz imádkozott és teljesen elfogadott dolog volt Jézushoz imádkozni mivel a Szentháromság valóság és a Szent Szellem leiratta Lukács által ezt a történetet.

Tudjátok az a Szellem aki valójában személy de ti személytelen erőnek gondoljátok....

Ezeket az Ige verseket a választottak értik és tudják mit jelentenek de ti nem értitek és nem tudjátok mit jelentenek:

Ján 14:13 És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.

Ján 10:30 Én és az Atya egy vagyunk.

Ján 17:22 És én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, őnekik adtam, hogy egyek legyenek, amiképpen mi egy vagyunk:

Ján 17:23 Én ő bennük, és te énbennem: hogy tökéletesen eggyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, amiként engem szerettél.

Ahhoz hogy ezt megértsétek ahhoz szív kell és nem fej, majd írkáljátok válaszotokban az őrtoronynak a tévedéseit téves tanításait ezekkel az irományokkal csak azt bizonyítjátok hogy távol vagytok az Istentől, ami önmagában nem lenne baj mert ezen lehet változtatni (ha az Isten akarja)

az Istenhez közelvalóvá lenni a (nagyon nagy) baj az hogy ti azt gondoljátok hogy közel vagytok az Istenhez valójában azonban távol....

nov. 30. 16:28
 25/60 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Kérdező

Meglepetésemre idézted azt a Biblia verset, ami Jézus magyarázatát adta arra vonatkozóan, hogy Ő és az Atya milyen értelemben egyek.

Ezt pedig nem lehet másként érteni, Jézus maga adott magyarázatot arra amit némelyek nem vesznek figylembe, csak egy Biblia verset kiragadva magyaráznak.

Ezt idézted:

Ján 17:22 És én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, őnekik adtam, hogy egyek legyenek, amiképpen mi egy vagyunk:

"tökéletesen eggyé legyene"...

Jézus itt az atyjával való egységről és nem a személyiségének egységéről beszél.

Ellenben akkor a Tanítványai is egy személyben fognak élni, vagy egymásba bújni?🤦‍♀️

Vajon mi, hogyan lehetünk úgy egyek, ahogy az Atya egy a fiával?

Szív kell, és nem értelem?

Én mást olvastam a Bibliában az utolsó napokra vonatkozóan:

(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, zárd be ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak pásztázva kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”

(Dániel 12:9) . . .„Menj, Dániel, mert ezek a szavak be vannak zárva és pecsételve a vég idejéig.

Istent nem szívvel kell megísmerni, ami a egy érzés, hanem tudatosan.

(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

Isten pontosan megakarja ismertetni a szándékát az emberekkel.

(1Timóteusz 2:2–4) . . .. 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.

A megmentésünk függ attól, hogy ismerjük meg Istent, és tegyük amit Ő mond.

Nem elég csak elhinni, hogy Jézus a messiási Király, és a nevében tenni valamit, amit egyénileg látunk jónak.

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«

Bizony Isten szava alapján fontos az ismeret, amihez nem szív kell hanem értelem. Az utolsó napokban lesz ez feltárva. De szemmel láthatólag sok vallásban még semmi nem tárult fel a prófécia alapján, hogy a helyes pontos ismeret alapján legyenk tiszták és egységesek Isten népe....

nov. 30. 17:27
 26/60 anonim ***** válasza:

23

Akik imádják Jézust...azok, hol vannak szerinted a Szőlőtőn vannak vagy kívül?

nov. 30. 17:58
 27/60 A kérdező kommentje:

Ezt pedig nem lehet másként érteni, Jézus maga adott magyarázatot arra amit némelyek nem vesznek figylembe, csak egy Biblia verset kiragadva magyaráznak.

Nem lehet (nektek!!!) mert az Őrtorony nem engedi akik értik úgy értik ahogy az a valóságában van ahogy Isten kinyilatkoztatásában eredetileg is szerepel.....

Irkálhatsz ilyen vicceseket az egymásba bujkálásról meg effélékről legfeljebb nevetünk egy jót rajta de ez az igazságon nem fog változtatni legfeljebb ismételten igazolja azt hogy hiába olvassátok a Bibliát ha nem értitek, valószínűleg ez azért van mert csináltatok egy fordítás ferdítést hogy tudjátok igazolni a tévtanításokat.....

Vagyis homályba tartja az elmét egy kedves tanú bajtársad sajnos nem értette mit akarok közölni vele a Lázár feltámasztása példájából azt akartam vele közölni Jézus tudta hogy Lázár meghalt erre a tanú bajtásad ott tartott gondolataiban hogy nem is Jézus támasztotta fel hanem az Atya ezt kétszer is leírta nekem.... látod mi a probléma veletek???

nov. 30. 18:35
 28/60 anonim ***** válasza:

Persze, hogy tudta, hogy meghalt. Mindenki tudta, hogy meghalt, azok is akiknek azt mondta, hogy csak alszik. Valamit nagyon összekeversz itt.

Jézus azért mondta a halál állapotáról, hogy "alszik", mert az Atyjának olyan könnyű egy halottnak vissza adni az életet, mint neked egy alvó embert felébreszteni.

Annyira ragaszkodsz Jézus istenítéséhez, hogy képtelen vagy értelmesen gondolkodni.

Jézus nem egy személy az Atyával, hanem egy cél érdekében, egységesek.

Jézus az egységet hangsúlyozta, nem azt, hogy egy személyiségekké válnak.

nov. 30. 19:13
 29/60 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos Isten szavát is meghamisítják az őrtorony hívei, hogy Igazságát a porba tiporják. Még mindig nagy a hatalma a sátánnak, hogy ennyi embert így megvezet.
nov. 30. 19:49
 30/60 A kérdező kommentje:

28-as válaszoló!

Bemásolom neked az Igehelyet remélhetőleg rájössz a tévedésedre:

Ján 11:11 Ezeket mondta, majd hozzátette: - Lázár, a barátunk, elaludt, de elmegyek, hogy fölkeltsem. -

Ján 11:12 Urunk, ha elaludt, akkor meggyógyul - felelték neki a tanítványok.

Ján 11:13 De Jézus a haláláról mondta ezt, ők pedig azt gondolták, hogy álomban való alvásról beszél.

Ján 11:14 Akkor aztán Jézus nyíltan megmondta nekik: - Lázár meghalt,

Látod már mi a probléma ???mindenki azt gondolta Lázáról hogy betegségében aludt el és nem gondolta senki hogy meghalt....

nov. 30. 20:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!