Nem támogatnak mit tegyek ?
Mélyen hiszem Istenben illetve a vallásomban . Bár még fiatal vagyok de érzem hogy meg találtam életem értelmét. Valamint meg találtam a hitben az utam és a lelki békém .
Szeretnék segíteni az embereken és fényt hozni az életükben.
Úgy érzem hogy ezt meg találnám a papi hivatásban .
Már egész korán éreztem hogy ez az én utam . Naponta olvasom a szent írást és hiszem is .
Gyakorlom a vallás és hiszem is . Voltam első áldozó illetve ministráltam is.
Komolyan gondolom a hivatásom. Ennek érdekében is választottam egyházi gimnáziumot illetve a tovább tanulási terveim is ebbe az irányba mennek tovább . Teológiát szeretnék tanulni illetve szándékomban áll a Papi szeminárium is. Csak is ezért tanulok és a célom lebeg a szemeim előtt . Minden nap így motiválom magam . A cölibátust is hiszem és gyakorlom is .
Kis gyerek koromban kerültem kapcsolatba Istennel először . Sajnálatos módon történt a közvetlen közelemben egy szörnyű tragédia amit nem tudtam máshogy fel dolgozni .
A családom nem vallásos. Így nem igazán támogatnak céljaimban. Sőt egyenesen ellenzik hogy pap legyek.
Szeretnék bizonyítani nekik és magamnak is hogy komolyak a szándékain. Hogyan tegyem?
Bár van támogató lelki pásztorom de jól este ha a szüleitől is meg kapnám ugyan ezt a támogatást .
17 / F
Ezért javasoltam, hogy hagyj időt a döntésig. 18 sem vagy még, ennyi idősen az ember még sokszor meggondolja magát, ennél jóval kisebb dolgokban is. Ha tényleg ez a hivatásod és valódi elhívást érzel, akkor 3 év múlva, ha elvégezted a teológia BA-t, is érezni fogod, és akkor már 21 évesen tényleg senki nem szólhat bele. Meg a szüleidnek is lesz elég ideje megbékélni a gondolattal. Te is érettebb fejjel vághatsz bele, nem szinte gyerekként, hanem felnőttként.
Nekem most kicsit olyan érzésem van, hogy a vallásba menekülsz, a családi körből is, egyfajta új családot keresve a szemináriumi társaid személyében. Pihentesd kicsit a dolgokat, adj időt magadnak felnőni és a szüleidnek megbarátkozni azzal, hogy felnőttél és saját magad döntesz az életedről.
Gondolkozz ezen egy kicsit, akár imában is. Próbáld meg a szüleid szemszögévből nézni a dolgokat kicsit, nem ellened vannak, hanem érted. Csak a tinédzserkor ködén át ezt még nem tudod felfogni.
Én értem mit mondasz .
Nem menekülők sehova 9 évesen menekültem de azóta már meg találtam a családot ahova tartozom .
Nem kell feltétlenül egyet érteni velem de szerintem nagyon önző úgy gondolni hogy azért ne legyek pap mert neki nem lesz unokája.Ha nem lennék esetleg pap vagy meg gondolnám magam akkor sem 100% biztos hogy lenne gyerekem . Ahogy a pappá válás úgy a gyermek vállalás is kizárólag az én döntésem és nem fogom csak azért csinálni mert anyám ezt akarja .
Nem gondolom hogy ez a tini kor köde lenne azért azt tegyük hozzà kevés 17 évesnek van ilyesmi élet célja .
Illetve anyám ahelyett hogy kézzel lábbal tiltakozik és fogalma sincs semmiről utána nézhetne kicsit a dolgoknak.
Ha fel szentelnek is fel adhatom a hivatásom és élhetek világi életet. Úgy csinálnak mintha valami hatalmas bűnt készülnek el követni ami ellen mindenképpen tenni kellene valamit.
Nem úgy meg hogy holnap be költözök szemináriumba aztán másnap már pap vagyok . Ez hosszú évek de ezt nem érti meg .
Először ahhoz kell mindhármótoknak hozzászokni, hogy felnőttél, egyetemre jársz, kirepültél otthonról, nem a pici fiuk vagy már. Ez nem máról holnapra megy. Nekik is, neked is idő kell.
Nyilván hosszú évek, mire pap leszel, ha egyáltalán eljutsz odáig. Ők is tudják, de mivel nem élik meg naponta a vallást és a hitet, úgy mint te, nekik ez kb olyan, mintha a Holdra akarnál költözni és őket örökre otthagyni, mint ahogy a bátyád is otthagyta őket örökre, amikor meghalt. Nekik ez egy fájó, érzékeny pont. Azt írtad "megtaláltad a családodat", de csak a szeminárium lebeg a szemed előtt, a szüleid nem érdekelnek kicsit sem, és ez nagyon tud fájni egy szülőnek, persze, hogy kézzel-lábbal tiltakozik ellene.
Ha valaha is jó kapcsolatot akarsz még velük, jegeld a témát, és őket is kérd meg, hogy jegeljék. Koncentrálj az érettségire és a felvételire, kezdd el az egyetemet és térjetek erre vissza egy év múlva.
Én nem feszegetem a témát békén hagyom őket vele.
Én próbálok jó kapcsolatot ápolni velük de nem teszik lehetővé egyébként .
Dehogy nem érdekelnek. Viszont azt tegyük hozzá hogy amikor a bátyám el ment akkor teljesen egyedül maradtam kis gyerekként amivel csak magukkal foglalkoztak jó persze ez érthető mivel ez hatalmas trauma egy szülőnek de sajnos én találtam meg a kötélen lógni nem ők. A jó kapcsolatom itt meg szakadt velük. Nem rossz csak inkább ilyen semmilyen vannak is meg nem is. Ezért találtam meg a másik családomat a vallásban a helyi atya nagyobb édesapám volt mint a sajátom. Ő lett végül az én lelki pásztorom mondhatni végig kísérte ahogy fel növők és a mai napig mellettem van . Bár az ő tanácsa is az volt hogy gondoljam át viszont támogat bárhogy döntők . Szüleimnek is ezt kellene.Nem pedig vissza húzni mindenképpen
Viszont ennek semmi köze hozzá hogy én ezt a hivatást szeretném.
Csak fáj az elutasítás .
Ha ennyire nem vagytok jelen egymás életében, az szomorú, de ez van, most már ezzel kell együtt élned. Még mindig azt gondolom, hogy az otthoni problémák, a szüleid elutasítása miatt menekülsz és egy olyan életet akarsz magadnak, ahol esélyed sem lesz a hibáikat megismételni, a mintákat továbbvinni. Ez nem egészséges. Szerintem menj el egy pszichoterápiára, mert máshogy ezt nem fogod tudni rendesen feldolgozni. A hit ide kevés lesz, a papság is, nem vetítheted ki a problémáidat másokra majd. Szüleidnek is kellene egy terápia, mert láthatóan ők sem dolgozták még fel, ami történt.
Érettségi után költözz el otthonról (remélem olyan egyetemet jelöltél meg, ami miatt el kell menned másik városba), önállósodj kicsit, ismerd meg önmagad független felnőttként, aztán, ha egy-két év múlva még mindig akarod, menj el a szemináriumba.
A szüleid meg majd megbékélnek vele.
Az igazán mélyen hívő szülők sem mindig támogatják ebben a gyereküket, egy nem gyakorló hívőtől túl sok ezt elvárni. Nyilván nem helyes, hogy nyomasztanak a saját elképzeléseikkel, de ez van, mindig ez lesz, amíg élnek, mert ők ilyenek. Ha pap is leszel hallgathatod tőlük, hogy miért nem nősültél meg inkább.
Budapestre megyek egyetemre . Pázmány Péter egyetemen fogok tanulni a Hittudományi karon . Így mindenképpen kollégiumba fogok járni .
Nem vetíteni ki senkire a traumáimat eddig sem tettem.
De igen is túl vagyok rajta és nem menekülés képen döntöttem így . Ha tökéletes kapcsolatom lenne a szüleimmel akkor se döntöttem másképp .
Igen van kapcsolatom Jézussal . Ez a kapcsolat segített át nagyon sok dolgon az eddigi életemben .
Pontosan a cölibátus jelképezi a lelki és testi tisztaságot hogy csak istenek szenteled életedet legalább is számomra .
Már most örömet szerez rengeteget veszek részt a templomi életben így is . Szinte többet vagyok ott mint otthon.
Elolvastam amit írtál a kérdésedben.
Ha olvasod a Szentírást, a benne levő fajgyűlölet nem ilyeszt el ezektől? Mert engemet igen.
Én is próbálom megtalálni az élet értelmét, de a kereszténységen kívül.
A cölibátus nem helyes, a szexre szüksége van az embernek, feltéve ha nem akar megbolondulni.
Tanulmányozd az atlantiszi Thoth smaragdtábláit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!