Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem támogatnak mit tegyek ?

Nem támogatnak mit tegyek ?

Figyelt kérdés

Mélyen hiszem Istenben illetve a vallásomban . Bár még fiatal vagyok de érzem hogy meg találtam életem értelmét. Valamint meg találtam a hitben az utam és a lelki békém .

Szeretnék segíteni az embereken és fényt hozni az életükben.

Úgy érzem hogy ezt meg találnám a papi hivatásban .

Már egész korán éreztem hogy ez az én utam . Naponta olvasom a szent írást és hiszem is .

Gyakorlom a vallás és hiszem is . Voltam első áldozó illetve ministráltam is.

Komolyan gondolom a hivatásom. Ennek érdekében is választottam egyházi gimnáziumot illetve a tovább tanulási terveim is ebbe az irányba mennek tovább . Teológiát szeretnék tanulni illetve szándékomban áll a Papi szeminárium is. Csak is ezért tanulok és a célom lebeg a szemeim előtt . Minden nap így motiválom magam . A cölibátust is hiszem és gyakorlom is .

Kis gyerek koromban kerültem kapcsolatba Istennel először . Sajnálatos módon történt a közvetlen közelemben egy szörnyű tragédia amit nem tudtam máshogy fel dolgozni .

A családom nem vallásos. Így nem igazán támogatnak céljaimban. Sőt egyenesen ellenzik hogy pap legyek.

Szeretnék bizonyítani nekik és magamnak is hogy komolyak a szándékain. Hogyan tegyem?

Bár van támogató lelki pásztorom de jól este ha a szüleitől is meg kapnám ugyan ezt a támogatást .

17 / F

okt. 29. 21:47
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

9 éves voltam amikor meg találtam a lelki békét a vallásomban ami azóta is ki tart.

Nem hiszem hogy a későbbiekben ez meg változna komolyan ezt tekintem az én utamnak.

Ezt persze nem úgy kell elképzelni hogy egész nap otthon ülök és bibliát olvasok a szobámban vannak barátaim akiknek egy része támogat másik pedig nem . Mindkét véleményt el tudom fogadni . De a szüleim ellenkezése inkább önös érdekű. Bár nem ítélem el őket hiszen minden szülő szeretne egyszer unokákat.

Valamint a közvetlen környezetemben az önkéntes cölibátusommal se értenek egyet. Mondván ezt még meg fogom bánni . Fiatal vagyok mennem kéne a lányok után nem ilyen hülyeséggel foglalkozni . Így rengeteg dologból ki maradok .

Igen rengeteg olyan dologból ami számomra rossz és egyáltalán nem vonz .

Őszintén nem hiányzik semmi ilyen az életemből .

Meg értem a szüleimet de nem fogadom el az állás pontjukat.

Nem kell egyet érteniük velem csupán egy kis támogatás elég lenne.

Meg érteném ha azt mondanák nem értek veled egyet fiam de csináld ha úgy érzed ezt akarod. Nekem ez elég lenne nem pedig kézzel lábbal tiltakozni ellene .

okt. 30. 11:28
 12/34 Kései Sirató ***** válasza:

Szülőként én sem örülnék, ha valamelyik gyermekem pap lenne, igen, a cölibátus miatt. Nem túl örömteli, hogy nem vállalhatnak gyermeket a papok, ráadásul ezt nem a Biblia követeli meg, hanem csak az egyház.

Téged amúgy nem zavar, hogy az egyház egy csomó olyan dolgot kitalált, ami a Bibliával köszönő viszonyban sincs?

Másrészt lehet, hogy 1-2 év múlva rád talál a nagy szerelem és ugrik az egész papi terv.

Miért nem leszel inkább református lelkész, ők házasodhatnak, gyermeket is vállalhatnak, szóval miért nem azt választod, ha már a szüleid egyáltalán nem vallásosak. Úgy értem, ezek szerint nem is kereszteltek meg katolikusnak.

okt. 30. 11:38
 13/34 A kérdező kommentje:

Mert ezt az utat tartom a sajátomnak.

Tudom hogy nem a biblia követeli meg . Illetve önkéntes cölibátust gyakorlok már 14 éves korom óta . Számomra ez jelképezi hogy csakis Istenek szentelem az életem illetve a testi és lelki tisztaságot amit szinten tőle kaptam és feladatomnak tartom meg őrizni .

Nem vágyom családra és gyerekekre . Ezért is fogadtam önkéntes cölibátust.Tudom hogy hihetetlen ilyen fiatalon de ezt minden területen be is tartom .

Ez számomra egyáltalán nem nehéz .

Igazából én fogalmaztam rosszul családunk vallása Római katolikus amit a szüleim nem tartanak és nem is gyakorolnak . Ez számomra egyenlő a azzal hogy nem vallásosak.

Ezzel szemben én és a bátyám is meg lettünk keresztelve nagyszülői nyomásra .

okt. 30. 11:53
 14/34 Kései Sirató ***** válasza:

Lehet, hogy most nem érzed ezt nehéznek, de később, amikor berobbannak jobban a férfi nemi hormonok,akkor már sokkal nehezebb lesz, meglátod.

Egyébként azt tedd, amit helyesnek tartasz, mert csak így leszel boldog. Ha neked ez vállalható és jó, akkor sok sikert! Előbb-utóbb a szüleid is beletörődnek.

okt. 30. 12:13
 15/34 anonim ***** válasza:

Néztél már meg hasonló videókat🧐

[link]

[link]

Kicsoda számodra Jézus Krisztus?

okt. 30. 12:20
 16/34 anonim ***** válasza:

Amúgy most mi, nem mindenkinek forog ám a szex meg a nők körül az élete, ehhez papnak sem kell lenni. A gyerek mentes életről nem is beszélve, az lassan amainstream a nyugati világban. Nekem sincs és nem is akarok, pedig én aztán messze vagyok a papságtól

Vannak más nehézségei a papi hivatásnak is

okt. 30. 12:23
 17/34 anonim ***** válasza:
42%

Egyetemre felnőttek mennek, nem kell a szülő beleegyezése (kivéve, ha az érettségid évében a jelentkezési határidő után töltöd a 18-at, akkor nekik is alá kell írni a papírt). Ha nem támogatnak, magadnak kell boldogulni, részmunkaidőben dolgozni a tanulás mellett, hogy el tudd magad tartani. Szerintem a papi szemináriummal várj egy kicsit, idővel talán megbékélnek a szüleid is. A teológia meg sima bölcsészkari szak, laikus teológusként is lehetsz hasznos tagja bármely egyházközösségnek.

Azt írtad van egy bátyád, tehát, a szüleidnek simán lehet unokája még, ez nem érv amúgy sem, nem a szüleinek vállal unokát az sem, akinek a családalapítás a célja.

okt. 30. 13:01
 18/34 A kérdező kommentje:

A jelentkezési határ idő utána fogom be tölteni a 18.

A szemináriumok szeretnék várni nem közvetlen gimnázium után . Minimum egy evet várnék addigra lesz meg a jelentkezés szükséges összes dokumentum .

Igen van illetve volt egy bátyám.sajnos már nincs köztünk .ez az a tragédia ami istenhez vezetet .

Nem kellet volna mennie de a saját döntése volt egy lány miatt .

okt. 30. 13:10
 19/34 anonim ***** válasza:

Részvétem.

Ez alapján a szüleid csak nem akarnak elveszíteni téged is. Mert ugye papként nem ott élsz, ahol akarsz és nem akkor tudsz látogatni, amikor ők akarják.

Szerintem ajánlj kompromisszumot. Teológián végigcsinálod a BA-t, és utána döntesz a szemináriumról. Teológián vannak lányok is, ha nagyon erre vannak rápörögve a szüleid, lehet ezzel érvelni, hogy talán ott találsz magadnak egy rendes hívő feleséget (nem kell, ha nem akarsz, de attól még érvként használhatod a szüleid meggyőzésére, hogy aláírják a jelentkezési lapot).

okt. 30. 13:48
 20/34 A kérdező kommentje:

A papírt alá írták az egyetemre. A szemináriumba nem akarják hogy menjek viszont szeretnék .

Már most el kezdtem be szerezni hozzá a megfelelő papírokat . Illetve a területi plébánostól az ajánlást

Bár azt az érvemet is el utasították hogy a szeminárium van hozzám hasonlókkal lennék napi szinten együtt és tanulnék egy olyan rendszerességet ami most jellenleg hiányzik az életemből . Nem reg voltam nyílt napon és iszonyúan meg ragadott a szemináriumi élet legalább is az amit be mutattak belőle. Viszont meg nem vagyok 18 és nem akarnak bele egyezni sőt egyenesen tiltakoznak ellene .

Sőt erre rá tesz egy lapáttal a középiskolai osztály főnököm is aki részben velük ért egyet pedig egyházi iskola. Bár nem tagadja meg lenne hozzá a képességeim de nem ezt képzelné el rólam. Az mondta a pálya futása alatt hiába keresztény iskola 10 év alatt talán 1 diákot adott érettségi után szemináriumba a többi mind el kallódót úgyhogy már nem hisz benne . Erről pedig az a véleményem ne egy számomra idegen ember döntsön rossz tapasztalatai alapján az én életemről.

nov. 3. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!