Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire nehéz muszlimnak...

Mennyire nehéz muszlimnak lenni Magyarországon, Európában?

Figyelt kérdés

Magyarország állítólag vallásszabadságot gyakorol, tehát mindenki szabadon dönthet arról, mit követ. De szerintem talán egész Európában így működik ez.

A kérdésemben arra utalok, hogy pontosan mennyire nehéz, vagyis inkább megpróbáltató muszlimnak lenni Magyarországon, Európában?

Régebben láttam egy videót, amiben egy magyar muszlim nőt a "honfitársai" nyilvánosan megaláznak, csak azért, mert áttért az iszlám vallásra, de mindezt miért? Félnek a muszlimoktól a velük kapcsolatos negatív sztereotípiák miatt, amelyek összefüggésbe hozzák őket a terrorizmussal?

Mert én akárhogy is nézem, a "nagy keresztény Európa" sem olyan túlságosan tiszta és elfogadó, mint ahogy azt a médiában bemutatják.

Hallottam olyat is régen, hogy a muszlim migránsok nem fogadják el Európa kereszténységét, ezért rengeteg templomot, szobrokat és feszületet megrongáltak, de ugyanakkor nem kéne mindenkit egy kalap alá vennünk, még mindig többségben vannak azok, akik megpróbálnak elhelyezkedni és beilleszkedni közénk.

okt. 26. 21:55
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
18%

"Én azt kérdeztem, téged érte, a meséd nem érdekel. Téged pedig semmi nem ért. Valószínűleg másokat se nagyon."

Honnan tudod hogy másokat nem? Fogalmad sincs, csak hazudsz. És ahogy mondtam engem is ért, mivel nem imádkozhatok mecsetben Magyarországon. Ez azért elég nagy korlátozás. Talán csak Észak-Koreában van hasonló.

"Mecsetben pedig imádkozhatsz, a Fehérvári úton is van egy nagyobb mecset, péntekenként tele van muszlimokkal a villamos. Amúgy ott se láttam még semmilyen atrocitást, senki részéről."

Az nem mecset mint épület hanem egy irodaház. Nincs Budapesten mecset mert a magyar állam nem engedi.

"A másodikban leírták, hogy a menekülő elkövető arabul kiáltgatott. Szerinted arab keresztény volt? Az első pedig írja, hogy a Palesztin-Izraeli konfliktus óta nőtt jelentősen. Elég egyértelmű, hogy kik az elkövetők."

Az hogy te mit hazudozol vagy hallucinálsz nem mérvadó. A cikkben szó nincs arról hogy muszlimok az elkövetőek. Attól hogy egy esetben arab volt az elkövető nem igaz általánosságban. Az általam mutatott cikk és EU statisztika pedig azt bizonyítja szélsőjobbosok felelősekk a zsidók elleni támadások többségért. Szóval ezt megint csúnyán benézted :)

"Az 5 és fél éves cikkedben sehol se írják, hogy keresztények voltak a tettesek. Te látsz benne ilyet?"

A szélsőjobbosok szerinted milyen vallásúak? :) Nem keresztények? :)

okt. 27. 15:47
 12/41 anonim ***** válasza:
65%

"Honnan tudod hogy másokat nem? Fogalmad sincs, csak hazudsz."

Nem írtam, hogy másokat sose ért. De a forrásokat és tényeket mellőző meséid nem érdekelnek.

"Talán csak Észak-Koreában van hasonló."

Akkor miért nem költözöl oda, ha ott se lenne rosszabb?

"Az nem mecset mint épület hanem egy irodaház."

Megnéztem a hivatalos magyar muszlim oldalakat, mecsetként hivatkoznak rá. Nem izgat, hogy te mit írsz.

"A szélsőjobbosok szerinted milyen vallásúak? :) Nem keresztények? :)"

Írja a cikk vagy nem? Lehetnek akár szélsőjobbos muzulmánok is felőlem.

okt. 27. 16:10
 13/41 anonim ***** válasza:
22%

"Nem írtam, hogy másokat sose ért. De a forrásokat és tényeket mellőző meséid nem érdekelnek."

Pontosan azt írtad másokat sem ért támadás szóval ismét hazudsz. Személyesen ismerek olyanokat akiket ért támadás.

"Akkor miért nem költözöl oda, ha ott se lenne rosszabb?

Miért költöznék oda mikor azt írtam Észak-Koreában van hasonló. Inkább neked kellene oda költöznöd. A te értelmi és erkölcsi szinted az ami például Észak-Koreában történik.

"Megnéztem a hivatalos magyar muszlim oldalakat, mecsetként hivatkoznak rá. Nem izgat, hogy te mit írsz."

Azt írtam mint épület nem mecset. Ezek szerint annyi eszed sincs hogy megkülönböztess egy irodaházat egy mecsettől. Nyilván nevezhetik mecsetnek de ettől még nem lesz építészetileg mecset.

"Írja a cikk vagy nem? Lehetnek akár szélsőjobbos muzulmánok is felőlem."

Persze, biztos az európai szélsőjobbosok muszlimok :) Pláne hogy az általam mutatott statisztika a muszlimokat külön kategóriába sorolta. Annyira gerinctelen vagy hogy bármit képes vagy behazudni csakhogy a muszlimokat rágalmazhasd.

okt. 27. 16:50
 14/41 anonim ***** válasza:

"Nyilván nevezhetik mecsetnek de ettől még nem lesz építészetileg mecset."

Korán verseket idézve megmutatnád, hogy ez mit jelent? Kíváncsi vagyok, hogy a sok tudatlan muzulmán hogy nevezheti mecsetnek, amikor mint írod, építészetileg se az.

Írja a cikk, hogy keresztények, vagy sem? Ha nem, akkor mit hazudozol?

"Miért költöznék oda mikor azt írtam Észak-Koreában van hasonló."

Szerinted van egy szinten a kettő, szóval akkor nem lenne probléma ott élned. Nem? Biztos muzulmánok ezrei azért választják Észak-Koreát Magyarország helyett, mert annyira mindegy a kettő, annyira egyformán gyakorolhatják hitüket. Vagy még sem?

okt. 27. 16:56
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

"Korán verseket idézve megmutatnád, hogy ez mit jelent? Kíváncsi vagyok, hogy a sok tudatlan muzulmán hogy nevezheti mecsetnek, amikor mint írod, építészetileg se az."

Nem arról van szó hogy mit ír a Korán. Építészetileg a mecsetnek vannak jellemző vonásai ami 1600 év alatt alakult ki, amit a magyar állam tilt. Egy értelmes ember elítélte volna ezért a magyar államot illetve az iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda miatt is, de te hazudozol és megpróbálod elbagatellizálni.

"Szerinted van egy szinten a kettő, szóval akkor nem lenne probléma ott élned. Nem? Biztos muzulmánok ezrei azért választják Észak-Koreát Magyarország helyett, mert annyira mindegy a kettő, annyira egyformán gyakorolhatják hitüket. Vagy még sem?"

Miért mennék egy olyan országba ahol szintén iszlámellenes az állam? Ha téged korlátoz egy állam akkor annyira ostoba vagy hogy olyan helyre mész ahol szintén korlátoznak? :)))

okt. 27. 17:46
 16/41 anonim ***** válasza:

"Nem arról van szó hogy mit ír a Korán."

Én azt hittem, hogy az iszlám hit alapja a Korán és számít mi van benne. Ha nincs benne, akkor valószínűleg nem számít, ha benne van, akkor meg idézd.

Az ostoba meg inkább az, aki szívesen él egy Észak-Korea szerű országban, amikor szabadon mehetne a francba is innen :)

Az észak-koreai emberek többsége menne, amerre lát, ha nem lőnék őket hátba a határ közelében. Sokan így is megpróbálnak menekülni. Te mehetnél nyugodtan, mégis itt esz a fene, ebben a piszkos iszlámellenes országban, ahol téged folyamatos atrocitások közepette teljesen elnyomnak. Vagy mazochista vagy, vagy csak nem vagy épelméjű.

okt. 27. 19:17
 17/41 anonim ***** válasza:
27%

"Én azt hittem, hogy az iszlám hit alapja a Korán és számít mi van benne. Ha nincs benne, akkor valószínűleg nem számít, ha benne van, akkor meg idézd."

Nincs benne a Koránban hogyan kell kinézzen egy mecset de ettől még a muszlimok ragaszkodhatnak ahhoz ahogy ma kinéz, a lényeg pedig az hogy a magyar állam ezt nem engedi. Tehát attól hogy a Korán nem írja le hogyan nézzen ki egy mecset, a magyar állam akkor is súlyosan megsérti a vallásszabadsághoz való jogot.

"Az ostoba meg inkább az, aki szívesen él egy Észak-Korea szerű országban, amikor szabadon mehetne a francba is innen"

Sok magyar muszlim ember számára akkor is Magyarország az otthon, a haza hogy muszlimok lettek. Ez az amit nem vagy képes felfogni. Lehet te nem tekinted hazádnak Magyarországot ezek szerint. Nyilván ha megszaporodnak a muszlimok elleni támadások Magyarországon akkor elmennek a muszlimok.

"Az észak-koreai emberek többsége menne, amerre lát, ha nem lőnék őket hátba a határ közelében."

Ez nem igaz. Ha az emberek többsége elégedettlen egy rendszerrel akkor fellázadnak és megdöntik azt. Az észak-koreai emberek nem élnek annyira rosszul vagy legalább is a többségük nem, hogy fellázadjon.

okt. 27. 19:41
 18/41 anonim ***** válasza:
64%

"Nincs benne a Koránban hogyan kell kinézzen egy mecset"

Értem, tehát nincs erre vonatkozó vallási előírás, így viszont nem is számít valláskorlátozásnak.

"Sok magyar muszlim ember számára akkor is Magyarország az otthon"

Azért a többség gyanítom, hogy az évtizedek alatt jött ide. A Fehérvári úti mecsetnél péntekenként egy se néz úgy ki, mint aki ide született magyar ember.

"Az észak-koreai emberek nem élnek annyira rosszul vagy legalább is a többségük nem, hogy fellázadjon."

Értem, akkor lehet még se annyira rossz, így végképp nem értem, hogy miért nem mentek oda is hasonló számban, mint ide.

okt. 27. 19:45
 19/41 anonim ***** válasza:
0%

"Értem, tehát nincs erre vonatkozó vallási előírás, így viszont nem is számít valláskorlátozásnak."

Dehogynem. A muszlimok azt mondják ilyen épületet szeretnének. Ha nem enged azzal korlátozod a vallásszabadságot.

"Azért a többség gyanítom, hogy az évtizedek alatt jött ide. A Fehérvári úti mecsetnél péntekenként egy se néz úgy ki, mint aki ide született magyar ember."

Nyilván vannak külföldiek de nem ezresével jöttek évente és a többség nem mostanában jött hanem évekkel, évtizedekkel korábban.

"Értem, akkor lehet még se annyira rossz, így végképp nem értem, hogy miért nem mentek oda is hasonló számban, mint ide."

Miért menjek egy szintén iszlámellenes, korlátozó országban mint Magyarország?

okt. 27. 20:06
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem enged azzal korlátozod a vallásszabadságot."

Ez akkor lenne igaz, ha lenne ilyen vallási előírás. De nincs. És láthatóan nem is mindnek kell egy 16. századi stílusú minaret, hanem tökéletes nekik a mostani is.

"Nyilván vannak külföldiek"

Szinte az összes külföldi volt, már csak tudom mit láttam szinte hetente :D

Jártál már valaha ott? Legalább ebbe ne kamuzz már.

Azt pedig nem írtam, hogy most jött ide mind. Azt írtam, hogy évtizedek alatt, szóval megint mit hazudozol?

"Miért menjek egy szintén iszlámellenes, korlátozó országban mint Magyarország?"

Nem személyesen te, hanem általában akik jönnek, s elhagyják hazájukat. Valami oka csak van, hogy oda konkrétan 0 megy, ide meg azért ezres létszámban. Persze nyugodtan mehetnél oda felőlem, én biztos nem tartanálak vissza, pakolni is segítenék neked. Rosszabb úgy se lenne, azt írod anyagilag se annyira rossz ország, mert nem döntik meg a rezsimet, szóval.

okt. 27. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!