Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az öngyilkosság?

Miért bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Sose értettem ezt. Én nem kértem, hogy megszülessek és ha úgy érzem az életem egyre rosszabb, miért nem vethetek véget az életemnek és lehetek végre boldog (máshol)? Anélkül hogy Isten ferde szemmel nézzen rám ezért.

okt. 23. 00:34
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
39%

#20: mondom én, hogy csak a szalmabáb érvelés megy nektek.

Elég világosan leírtam, hogy nem minden kívánság teljesítéséről van szó. Baromi érdekes, hogy embereknél elvárjuk, hogy segítsék egymást, megvédjék a bajtól, főleg ha szeretünk valakit. De valami fura módon Isten kivétel... vagy ez van rendben? Még egyszer kérdezem: bűn segíteni a másiknak?

Ja, hogy ez egy puzzle, amit nem láthatunk át? Akkor Te se okoskodj, Te se beszélj úgy, mintha átlátnád.

okt. 23. 18:26
 22/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%

22-es:

Az, hogy bűn-e segíteni a másiknak, attól függ, hogy az a segítség, az adott személy üdvösségét, vagy kárhozatát segíti.

Ha bankrablásban segítünk valakinek, az bűn.

Ha ételt adunk a rászorulóknak az helyes cselekedet.

Ebben a videóban arra a kérdésre kapunk választ, hogy 'Isten miért nem gyógyít meg':

[link]

okt. 23. 18:37
 23/44 anonim ***** válasza:

22

Kedves Válaszoló.

Megértettem elsőre is. Mint említettem, Isten az általa megfelelő módon és időben nyújt segítséget. Ezért is bátorkodtam azt írni, hogy Isten nem pincér, nem benzinkút.

Az is tény, hogy egymásnak segíteni kellene, de nem mindenki teszi ezt meg. Az érvelés nem szalmabáb csak azoknak, akik nem tudják az okát, hátterét a jelenlegi világhelyzetnek.

Ennek az ismeretnek hiánya miatt érzik úgy, hogy ha valamit nem kapnak meg, vagy nem teljesül azonnal, akkor Isten a gonoszokat segíti.

Nem bűn segíteni. Isten mindenkinek ad esőt, termő időket, napfényt, az alapvető szükségletekket az élethez mindenki megkapja.

Viszont az embernek is vannak kötelezettségei Isten felé.

A Bibliából jól látható, hogy Isten bár a gonoszoknak is megadta az élethez szükséges feltételeket, de mindenben nem támogatta őket.

A sikerüket elsősorban Isten ellenségének köszönhették, akik némi hatalmat kapott a föld feletti uralkodásra.

Nem mondtam, hogy Én átlátok mindent. Azt mondtam, hogy Isten azért tesz vagy nem tesz bizonyos lépéseket, mert Ő tudja kinek mikor milyen módon nyújtson támogatást.

Ha Isten úgy véli, hogy jelenleg nincs szüksége bizonyos kívánságokra, mert nem jött el az ideje, vagy más módját válassza a támogatásnak, annak oka van.

Isten pedig elsősorban a saját személyének, szándékának a megvalósítását támogatja. Illetve azokat, akik részt vállalnak Isten akaratának a megvalósulásában.

Ezért írtam, hogy sokan nem tudják, valójában mi az oka a jelenlegi életben zajló eseményeknek.

okt. 23. 18:46
 24/44 KZitus ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

A kérdésedben benne van a válasz: a gyilkosság bűn - bármilyen formában követi el az ember.

Viszont amit a kérdésed alatt írtál, azt meg is lehet fordítani. Valóban, egyetlen ember sem kérte, hogy megszölessen, mégis milliók, milliárdok hálásak a szüleiknek és Istennek az életükért! Tényleg nem látod az életben a lehetőségeket a boldogságra? Lehet nem tanítottak meg nyitott szemmel élni és meglátni azt sok sok szépet ami gyönyörűvé tudja tenni az életet? Ne csak nézz, lásd is meg magad körül azt a sok sok csodát, amely körülvesz és tedd hozzá a magad munkáját, amivel még szebbé, értékesebbé teheted a környezetedet és a saját életedet.

Lépj ki abból a "letargiás" cipőből tedd színessé, széppé azt, ami jelenleg szürke, színtelen.

Sok sikert kívánok neked ehhez.

Ötlet: vedd elő a Bibliát, és engedd, hogy megtanítson boldogan élni.

okt. 23. 18:49
 25/44 anonim ***** válasza:
32%

"Ha ételt adunk a rászorulóknak az helyes cselekedet."

. Isten miért nem teszi ezt?

"Az érvelés nem szalmabáb csak azoknak, akik nem tudják az okát, hátterét a jelenlegi világhelyzetnek."

Szalmabáb érvelés: "Eltúloztad, megváltoztattad vagy teljesen egy általad kitalálttal helyettesítetted a másik álláspontját azért, hogy könnyebben megtámadhasd, az övét helytelenebbnek, a sajátodat pedig helyesebbnek állíthasd be."

[link]

Szerintem igenis ezt tetted.

És még egyszer, nem kívánságokról beszéltem, hanem pl. mentális betegségekről, de ezt következetesen ignorálod.

De vegyünk egy egyszerű példát: megtámadnak valakit az utcán. Lehet, hogy csak a pénzét veszik el, lehet, hogy megerőszakolják, vagy egy életre megnyomorítják.

Ha valaki arra jár, segíthet.

Ha senki nem jár arra, attól még "Isten az általa megfelelő módon és időben nyújt segítséget". Vagyis Isten nem tesz semmit.

Vagy Isten járókelők formájában avatkozik be? Mi alapján dönt, kit küld melyik utcai támadáshoz (hová küldi a nagyobb darabokat, hová egy szolgálaton kívüli rendőrt stb.)? Illetve ha ilyet látok, nyugodtan segíthetek, mert tudom, hogy Isten is ezt tenné, ezt várja tőlem?

Tényleg nem látszik, mennyire ellentmondásos ez az egész?

Én elfogadom a felvetést, hogy van egy Isten, aki valamiféleképpen hozzájárul a személyiségünk fejlődéséhez, ugyanakkor tökéletesen hidegen hagyja, ha nekünk valami fáj, ha valamitől szenvedünk, mert ő e szint felett van. Ellenkező esetben képtelenség feloldani ezt az ellentmondást.

Szóval szalmabáb 2.0, hogy Te úgy állítod be, hogy én számon kérek bármit Istenen, hogy rossznak könyvelem el. Nem: egyszerűen logikai ellentmondás az az istenkép, amit it promóztok.

okt. 23. 19:21
 26/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
49%

Lukács16,19-31

Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván,

És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról, de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám keblébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak keblében.

És ő kiáltván monda: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet, mert gyötrettetem e lángban.

Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vigasztaltaitk, te pedig gyötrettetel.

És mindenekfelett, miköztünk és tiközöttetek nagy közbevetés van, úgyhogy akik akarnának innét tihozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.

Monda pedig amaz: Kérlek azért téged, Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához,

Mert van öt testvérem, hogy bizonyságot tegyen nekik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.

Monda pedig Ábrahám: Van Mózesük és prófétáik; halgassák azokat.

Ama pedig monda: Nem úgy, atyám, Ábrahám, hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájuk, megtérnek!

Ő pedig monda neki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.

okt. 23. 19:31
 27/44 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy nagyon vicces. Ezek a drága keresztények mindig úgy állítják be magukat, az elveiket meg az istenüket mintha ők lennének a megtestesült jóság, szeretet, kutyafüle holott a mostani hozzászólásaikból is simán le lehet szűrni hogy ugyanazt a világot, lelkületet képviselik mint egy koncentrációs táborban lévő SS tiszt aki simán beledobja az égő kemencébe a zsidó újszülött csecsemőt csakhogy kiszolgálja a führer akaratát (lásd Potyondi Gergely). Teljesen ugyanaz a világ, semmi valódi empátia, emberi érzés, szeretet nincs már bennük csak szolgálják a képzeletbeli führerük akaratát ők is.

Amorális szörnyeket csinál a vallás elvileg jólelkű emberekből, undorító dolgokkal tölti el az agyukat pl. Népirtás, gyilkosság szeretete, homofóbia, tudományellenesség, kínzás imádata és támogatása (ugye ne felejtsük el a pokolról való fantáziálgatást, meg amit a középkorban leműveltek az áldozatokkal). Az emberek meg csóválják a fejüket amikor azt mondom hogy ugyanúgy be kellene tiltani ezt a tébolyt mint a nácizmust meg a kommunizmust, pedig a veszély valós.

Az egy dolog hogy ma még a führerük csak képzeletbeli és a fejükben él de mi van ha tényleg jön egy olyan karizmatikus diktátor, szektavezér aki tényleg elhiteti velük hogy ő isten szavát szolgája? Akkor jön megint egy világégés? Elég csak megnézni a mai politikát, mindenhol a legsötétebb elemek, pártok tolják a vallás, egyház szekerét ők meg cserébe még tovább mossák a hívek agyát azzal hogy támogassák azt a világnézetet, pártot.

okt. 23. 19:37
 28/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
73%

28-as:

Nem értek egyet!

okt. 23. 19:48
 29/44 anonim ***** válasza:
45%

29

Érvelés level 100

okt. 23. 19:50
 30/44 anonim ***** válasza:
66%

"Ha Istennek ez a terve, hogy én szenvdejdek, míg azok akik engem bántottak pedig egyre boldogabbak legyenek... Akkor igen, elutasítom az utat amit nekem szánt. Nekem ez nem kell. Nem akarom látni, hogy akik pokollá tették az életem boldogan élnek, én pedig sz*rul."

És inkább öngyilkos lennél?

Ha az én életemet tenné pokollá más, akkor nem az jutna eszembe, hogy öngyilkos legyek, hanem az hogy őket gyilkoljam meg.

okt. 23. 20:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!