Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az öngyilkosság?

Miért bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Sose értettem ezt. Én nem kértem, hogy megszülessek és ha úgy érzem az életem egyre rosszabb, miért nem vethetek véget az életemnek és lehetek végre boldog (máshol)? Anélkül hogy Isten ferde szemmel nézzen rám ezért.

okt. 23. 00:34
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
51%
Én nem tudom elképzelni hogy a valláskárosultak itt nem trollok :D
okt. 27. 01:55
 42/44 anonim ***** válasza:
64%
Nem igazán vallási szempontból bűn, hanem inkább gazdasági bűn. Amíg tanultál az iskolában, hány milliárd forintot ölt CSAK BELÉD EGYEDÜL az állam, hogy etessen, tanítson, oltasson, gyógyítson, szórakoztasson, stb. Az állam ezt kő keményen szeretné is visszakapni kamatostól, ez azért egy durva befektetés volt. Szóval megköveteli, hogy iskola után legalább nyugdíjig szépen menj be és húzd az igát a munakhelyeden, hogy kőkeményen visszaadózd azt az összeget, amit eddig rád költöttek. Ha meghalsz, nettó veszteség leszel a gazdaságnak. Megkárosítottad a haláloddal az államot és az adózó embereket. Tehát az öngyilkosságoddal nem csak magadnak ártasz, hanem mindenkinek aki fizette a gyermekkorod az adójából. Akkor meg mégis mi a fenéért tolták alád a tömérdek pénzt ha arra sem vagy hajlandó, hogy visszaadd?
okt. 29. 16:05
 43/44 Jégszív ***** válasza:
65%

Érved igen sántít!

Ez akkor ül, ha az állam valóban egy istenszerű jóságos, igazságos bácsi, aki ugyanolyan bűntelen, és csak és kizárólag a javadat akarja - nem elvenni...

Most veszem észre, hiszen ez már-már a szervilitás csúcsa! Nem elég, hogy tested, lelked holmi Isten tulajdona, haszonélvezetére még az a társadalom is igényt formál, aki esetleg pont okozója a kényszerű lépésnek.

Elmész te a ... oda!

okt. 30. 20:51
 44/44 anonim válasza:
89%
Szerinten nem bűn...Azt csinálsz az életeddel amit akarsz.Minek öregségünkig szenvedni ha véget is vethetünk neki és megpihenhetünk ?...milyen "ajándék" az amiben csak szenvedsz?...
nov. 3. 02:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!