Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az öngyilkosság?

Miért bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Sose értettem ezt. Én nem kértem, hogy megszülessek és ha úgy érzem az életem egyre rosszabb, miért nem vethetek véget az életemnek és lehetek végre boldog (máshol)? Anélkül hogy Isten ferde szemmel nézzen rám ezért.

okt. 23. 00:34
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
85%

Nem szabad ész nélkül kísérletezni az öngyilkossággal. Mert ha nem sikerül, lerokkanhatsz. És rosszabb lesz az életminőséged mint mielőtt megpróbáltad.

Lehetséges, hogy nem oldódik meg a problémád a túlvilágon sem. Viszont nem gondolom, hogy Isten ne adna új esélyt, kegyelmet az öngyilkosoknak.

Öngyilkosság helyett próbáld meg segítségül hívni Istent és saját erődet is bevetve változtatni a helyzeten, ami az öngyilkossági gondolatokat okozza.

okt. 23. 20:45
 32/44 anonim ***** válasza:
37%

Azért nem teheted meg, mert az isten tulajdona vagy, és parancsot adott neked. Méghozzá azt, hogy élj úgy, ami az ő dicsőségét növeli. Ha csapás ér, akkor is őhozzá fordulj, ha sikeres vagy, akkor is.

Ezt a parancsot nem befolyásolja az, hogy milyen az életed, vagy mennyit szenvedsz. Ha nem teljesíted a parancsát, akkor a pokolra kerülsz. Az öngyilkosság nem csak azt jelenti, hogy te kudarcot vallottál, hanem azt is, hogy ő is kudarcot vallott veled, és akkor e miatt is büntetni fog.

okt. 24. 00:57
 33/44 anonim ***** válasza:
54%
Az egyetlen lény amely öröké tartó, elkerülhetetlen, agyzsibbasztó, leírhatatlan szenvedést érdemelne (vagyis poklot) az az a lény amelyik ezt az egész szenvedésekkel, problémákkal teli szar létezést létrehozta, érző lényeket használna bábukként a kis pitiáner tervéhez és még nagyobb szenvedéssel fenyeget a halálunk után (persze csak ha létezne). Nyilván ezt a horogkeresztények nem fogják fel, nem képesek értelmezni de hát miért is tennék. Egész életükben nem rendelkeztek egy önálló gondolattal sem csak minden szart, hazugságot lenyeltek amit a szüleiktől más emberektől kaptak, utolsó alja NPC-k.
okt. 24. 06:45
 34/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
24%

33-as:

Nem értek egyet!

okt. 24. 19:58
 35/44 IstenGyermeke1 ***** válasza:
35%

Amit én itt látok az az Isten az alábbi módokon való téves leképzése.

Primo, antropomorfizáljuk. Tehát emberként képzeljük el. És emiatt a SAJÁT rendszerünket akarjuk ráhúznia. Hogy ezt meg ezt KELL csinálnia. Ez gyakori hiba, magam is elkövetem, rengetegszer. Mert amit én gondolok az jó. És ha Isten jó, akkor ezt KELL tennie, ellenkező esetben gonosz stb.

A második pont inkább az előbbi folytatása lenbe. Hogy egyszerűen eltekintünk attól, hogy Ő mindent tud, és a legjobban akarja. Saját meglátásunkat neveztük az abszolút jónak, Isten ahhoz igazodjék! Pedig Ő mindent tud, és lehet, hogy az adott dolog nem válna a javamra, valamit csak a rosszból tanulhatok meg.

Tertio, elfeledkezünk a saját felelősségünkről. Ezt gondolom a legveszélyesebbnek mind közül. Szabad akartunk van, emiatt felelősséggel tartozunk a döntéseinkért. Ha szembe köpjük Istent, és hátat fordítunk neki, gátoljuk a működésben. Mi nem engedjük neki, hogy Szentlelke működésének csodáját megvalósítsa az életünkben. Viszont arcunk van ezért Őt szidni.

Quarto, Isten sosem ígérte, hogy nem fogunk szenvedni. Saját Fiát sem kímélte ettől. Nem azt ígérte, hogy nem lesz szenvedés, vagy, hogy megmagyaráz minden szenvedést. Azt mondta, velünk lesz a szenvedéseinkben. Hogy ne értelmetlenül tegyük, hanem Krisztushoz társulva felajánljuk az Ő megváltó kínszenvedése mellé. És ekkor nyer értelmet a fájdalom.

“Amilyen bőven kijut nekünk Krisztus szenvedéseiből, olyan bőven lesz részünk Krisztus révén a vigasztalásban is.” (2Kor 1,5 — vértanúk közös zsolozsmája: Reggeli dicséret: rövid olvasmány)

“Boldog az ember, ha fenyíti az Isten; ne vesd meg ezért Isten feddő szavát! Ha sebet üt rajtad, majd be is kötözi, ha szétzúz is, meggyógyít a keze.” (Jób 5,17-18 — I. zsoltáros hét: Kedd: Napközi imaóra: Délután)

Milyen jó, hogy korábban idézték az érvelési hibás weboldalt! Kérlek, olvasd el ott a “náci kártya” c. érvelési hibát, és keress párhuzamot az ott leírtak és a 27-es válaszod közt.

A 27-es és 33-as válaszokban leírt rágalmakra inkább nem is reagálnék.

okt. 24. 20:51
 36/44 anonim ***** válasza:
47%

35

A horogkeresztényeknek egyetlen értelmes gondolatuk sincs egész életükben de hát miért is lenne? Az egész elvetek, vallásotok arról szól hogy feladjátok mindazt ami emberré, érző lényekké tenne benneteket hogy cserébe egy percet ne kelljen foglalkozni a valósággal, esetleg gondolkodni rajta. Miért is kellene? Hisz minden válasz már le van írva egy ütött-kopott, agresszív barbár népség által írt 2000 éves tündérmesében.

1.

Még szép hogy egy diktátorra nem vonatkoznak a saját törvényei! Miért is kéne fairnek lenni ha egyszer végtelen hatalma van. Nyilván akinek a legtöbb hatalma, ereje van annak csak igaza lehet, mi? Kinek is kell az a hülye demokrácia.

2.

Miért is kéne nektek akármit is megkérdőjelezni a szent égi apukátokról? Nyilván ha egy szülő üti, veri, sanyargatta, kínozza, rabszolgaként tartja, megerőszakolja a gyerekét az csak is a gyerek hasznát szolgálja bizonyosan. Meg amúgy is a szülő jobban tud mindent hisz ő hozta létre a gyerekét, így nyilván csak neki lehet igaza, ugye? Kb egy ilyen 5 éves széjjel abuzált kisgyerek lelki világa él bennetek.

3. Milyen csodás szabad akarat is az amikor a fejedhez folyamatosan pisztolyt szegeznek, minden kis tetted, még a szabad gondolkodásod is regulázva van valamilyen retardált mesekönyv idézet által. A szabad akarat szerinted azt jelenti hogy választhatod hogy lelöveted magad azzal hogy nem engedelmeskedsz (pokolra kerülsz) vagy egész életedet egy csicskaként éled le úgy hogy minden tetteted egy nem létező lény szabályozza, mindent annak a szolgálatában teszel meg, ezen a kettőn kívül nincs is más opció. Akkor ezek szerint a német koncentrációs tábor, szovjet gulág foglyai valójában teljesen szabadok voltak mindvégig, választhatták hogy nem teljesítik a parancsot és akkor lelövik őket vagy szépen a végelgyengülésig halálra dolgozzák magukat. Éljen a szabad akarat!!!444!!!!

4.

De jó jártunk vele. Attól senkinek sem lesz jobb a szenvedés hogy valami hülye holdkóros 2000 évvel ezelőtt is kínhalált halt. Nagyon sajnálatos hogy ez történt, de rengeteg másik ember is élt ált kínokat, sokkal rosszabbakat is. Ez csak nektek a beteg szadista fétisetek hogy szerintetek attól lesz valakinek a jó hogy más szenved vagy esetleg maga szenved. A szenvedés, fájdalom nem hoz semmi jót, nem fog transzcendentális élményben részesíteni, egyszerűen csak rossz, elviselhetetlen. Ismered a fűrész horrorfilmeket? A főgonosz ott is fájdalommal, szenvedéssel, próbákkal akarja megtéríteni, jobb útra terelni az embereket. Nyilván ez sohasem sikerül, de akkor gondolom te is egyetértenél a kirakós gyilkossal meg a módszereivel ha létezne. Egyszerűen beteges hogy ennyire meg vagytok szállva a szenvedés, kínok okozásával, nem is hoztok mást a világra ahogy az úgynevezett megváltótok sem.

A náci hasonlat pedig teljesen korrekt. Az előbb írta a barátod hogy igazolva van minden népirtás amit isten (vagyis a führer rendelt el) meg hogy a csecsemőket is le kell gyilkolni ha isten úgy kéri (lásd mit kért mózestől). Nagyobb nácik már nem is lehetnétek. Nektek nem létezik valódi erkölcs, morál, etika csak a führer vagyis isten szava.

okt. 25. 06:47
 37/44 IstenGyermeke1 ***** válasza:
71%

Látom nem jött át semmi abból, amit közölni akartam. Nem is tudom miért…

Szeretném ismételten felhívni a figyelmedet arra, hogy hiába keresek, egy érvet sem találok a hozzászólásodban. A(z alaptalan) mocskolódás nem helyettesíti az érvet, de látom tőled ennyi telik.

Laudetur Iesus Christus!

okt. 25. 07:57
 38/44 anonim ***** válasza:
32%

"Szeretném ismételten felhívni a figyelmedet arra, hogy hiába keresek, egy érvet sem találok a hozzászólásodban."

Nagyon sajnálom, de az nem az én hibám hogy mentálisan erősen visszamaradott vagy. Tudom fáj az igazság de ti vagytok azok akik semmi de tényleg semmi észérvet nem hoztok fel. Csak mint valami hülye papagáj idézgettek a mesekönyvetekből, dogmákat ismételgettek amelyeket egy 5 éves kisgyerek is megtudna cáfolni. Na meg megszálottan nyomogatjátok a válaszaimra a pirosat, ennyihez értetek.

okt. 25. 08:53
 39/44 anonim ***** válasza:
22%

IstenGyermeke!

Csak szólok, hogy a #36 nem érveket mondott, hanem tényeket.

Ezen nem vitatkozni kell, mert tények. Cáfolni lehet, ha tudod. De szerintem nem fog menni.

okt. 25. 09:02
 40/44 Jégszív ***** válasza:
40%

#35.

"Beati pauperes spiritu" - QUIA SUA STUPIDITATE NON DOLET!

okt. 25. 10:53
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!