Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az öngyilkosság?

Miért bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Sose értettem ezt. Én nem kértem, hogy megszülessek és ha úgy érzem az életem egyre rosszabb, miért nem vethetek véget az életemnek és lehetek végre boldog (máshol)? Anélkül hogy Isten ferde szemmel nézzen rám ezért.

okt. 23. 00:34
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
40%

Nem az öngyilkosság a bűn, hanem az élet ajándékának az eldobása. Nem fogod fel a teremtés csodáját, és milyen szerencsés vagy. Lehetsz depressziós, de ha megnézed a természeti

környezetet neked lett teremtve.

Társadalmi frusztrációidat ne vetítsd ki Istene

okt. 23. 00:47
 2/44 anonim ***** válasza:
38%

Isten nem a holtak Istene, hanem az élőké. Lukács 20:38

A mi reménységünk is a feltámadás. A Hitvallas is így szól: "Várom a holtak feltámadását és az eljövendő örök életet."

A halál, mint vegső ellenség töröltetik el. A halál ellentétes Istennel és nem old meg semmit. Igazából elfordulás Istentől, az élet forrásától.

És talán az is fontos, hogy az öngyilkossággal a reményt is elveszíted. Azt, hogy Isten bármelyik pillanatban fordíthat a sorsodon. De tényleg! Olyan tragikus. A körülmenyek változnak és bármikor találkozhatunk valakivel, aki megváltoztatja az egész életünket. Elmehetünk tanulni, kapunk egy új állást, talalkozunk egy új baráttal, szerelemmel és mindezt a lehetőséget eldobja valaki és ez az ember, ha egy kicsit várt volna, ha kitartott volna, bízott volna, egyszer még hálás lett volna, hogy él! Amíg élsz, még változhatnak a dolgok.

okt. 23. 01:25
 3/44 anonim ***** válasza:
60%
A gyilkosság a bűn.Márpedig az öngyilkosság is gyilkosság.
okt. 23. 02:43
 4/44 anonim ***** válasza:
72%
Azért, amiért a gyilkosság is bűn annak ellenére, hogy más sem kérte, hogy megszülessen.
okt. 23. 07:00
 5/44 anonim ***** válasza:
52%

Ahogy előttem írták a válaszolók, Isten az élők Istene.

Az élet szent Isten szemében.

Aki a saját élete ellen fordul, az értéktelennek tekinti az élet ajándékát, amit Istentől kapott. Nem bízik az Életadójában, és Sátánnak szerez örömet, aki kezdettől fogva az emberiséget elakarja pusztítani.

Ezzel a tettével saját magát fosztja meg attól, hogy lehetősége legyen Isten elhatározása alapján örökké élni a földön, amikor Krisztus Királysága megkezdi az uralmát.

Persze az öngyilkosok némelyike szenvedhet mentális betegségben, amiről Isten is tud. Ebben az esetben Isten úgy dönthet, hogy feltámadásban részesülhet, mert nem volt teljesen beszámítható.

okt. 23. 09:43
 6/44 Jégszív ***** válasza:
54%

Ha az öngyilkosság "bűn", ez megerősíti bennem azt a tudatot, hogy bűn mint olyan, NEM LÉTEZIK!

Aki szerint bűn, kicsit gondolkozzon már el:

- Akkor is, ha ezzel mások életét menti meg?

- Akkor is, ha gyógyíthatatlan, betegségben szenved - szó szerint! -, és halálával környezetét kívánja gyötrődésektől megkímélni?

- Akkor is, ha fontos titkokat őriz, amit kínvallatással ki tudnának belőle csikarni?

- Az a végveszélyben lévő katona, akinek már csak egyetlen tölténye maradt...?

Nem tudom, ki hogy van vele, de én #1. válaszát ELKÉPESZTŐ OSTOBASÁGNAK tartom! 😠

- "az élet ajándékának az eldobása" Miféle ajándékról hablatyolsz te itt? Ja igen: "Das Arbeit macht Frei"? Aki eleve szolgaságba, kilátástalanságba, nyomorba, deviáns életmódba (narkó, prostitúció...) születik?

- "Nem fogod fel a teremtés csodáját" Aki ilyen környezetben él, másra se tud gondolni, csak pont erre... 😕

- "ha megnézed a természeti környezetet neked lett teremtve." 🤣

NO NE CSINÁLD! Csak annak, aki kicsikarta, kisajátította, kizsákmányolta magának! Hol élsz te egyáltalán, jehovás vagy te is!?

- "Társadalmi frusztrációidat ne vetítsd ki Istene[sic!]"

Aztán ezt ki mondja? Te mi jogon mondod?

Jólneveltségem (és a moderátor) tiltja, hogy megmondjam, Isten mit csináljon az efféle "ajándékával"...🤮

okt. 23. 09:48
 7/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
54%

Amikor valaki öngyilkosságot követ el, akkor fájdalmat okoz azoknak, akik őt szerették, és örömöt okoz azoknak, akik őt gyűlölték.

Öngyilkosság esetén Isten szenved a legjobban, mert Ő szerette a legjobban ezt az embert, és a sátán örül a legjobban, mert ő gyűlölte legjobban ezt az embert.

okt. 23. 10:22
 8/44 anonim ***** válasza:
38%
#7: ha én annyira szeretek valakit, és meglenne a lehetőségem arra, hogy segítsek rajta, ha szenvedni látom, elvárható lenne, hogy megtegyem?
okt. 23. 10:43
 9/44 anonim ***** válasza:
72%

Miért nem adsz esélyt Jézusnak, add át Neki az életedet.

Nekem nem volt rossz az életem Nélküle sem, csak egy hiányérzetem volt.

Mikor megtalált, átadtam Neki magam, Vele teljes az életem ls vezet olyan úton, ami reményteljes, örömteli és békességben tart minden körülmények között.

Ezt csak Isten tudja egy embernek adni.

Áldjon meg Tégedet az Úr Jézus Krisztus.

okt. 23. 11:00
 10/44 anonim ***** válasza:
42%

Mert az egyházak úgy tudnak fenn maradni ha vannak követőik, élő követőik.

Ha nem lenne bűn akkor többek között ott lenne a kis kapu, hogy elmennének az emberek gyónni majd gyorsan öngyilkosok lennének mielőtt bűnt követnek el és mehetnek a mennyországba.

De eleve sok esetben nem is megoldás az öngyilkosság. Sok problémát meg lehet oldani. Sokszor csak segítséget kéne kapnia, vagy kérnie.

okt. 23. 11:44
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!