Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn az öngyilkosság?

Miért bűn az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Sose értettem ezt. Én nem kértem, hogy megszülessek és ha úgy érzem az életem egyre rosszabb, miért nem vethetek véget az életemnek és lehetek végre boldog (máshol)? Anélkül hogy Isten ferde szemmel nézzen rám ezért.

okt. 23. 00:34
1 2 3 4 5
 11/44 pelgrim ***** válasza:
32%

« Miért bűn az öngyilkosság? »

Azért mert gyilkosság bűn.

De bizony te – az Isten benned, a te isteni kiléted – megakartál születni, hogy azt tapasztalhasd meg a jelen életedben amit most tapasztalsz, neked erre volt szükséged, hogy a tudatban növekedhess.

Isten nem néz ferde szemmel rád, hiszen szabad akaratot adott neked és megvan a lehetőséged, hogy változztass a helyzeteden, nem öngyilkossággal, a halál nem váltóztat semmitt, nem leszel sehol boldogabb utána. De váltóztathatsz a helyzeted iránti magatartásodon. Úgy téve nem csak állapotod változik, hanem nagy lépést teszel előre szellemi fejlődésedben.

okt. 23. 12:07
 12/44 anonim ***** válasza:
56%

Lol hogyne.

Az élet ajándék de közben meg elvileg mindent a sátán ural ebben a világban, minden örömöt, élvezetet okozó dologra tilalomfa van állítva, az egész életedet egy nyomorék csóró senkiként kell leélned (a tű meg tevés hasonlat ugyebár), gondolom azt a "fölösleges" pénzt ami felgyűlik meg mind oda kell adni a drágajó egyháznak, mindezt azért hogy csak egy csepnyi esélyed legyen a "megváltásra". És persze ha ezt az "ajándékot" nem "istennek" tetsző módon használod akkor a jutalmad az örökké tartó szenvedés. Wow ez aztán nagyon fasza ajándék.

Amúgy a valódi ok nyílván az hogy legyen elég rabszolga, adófizető, vallásos birka akik azoknak biztosítják a jómodot, a munka nélküli könnyű, kényelmes életet akik ezt a sok szart lenyomják a torkokun. Azzal nem járnának jól a gazdáik hogyha mindegyik az első adandó alkalommal megyilkolná magát a mennyország reményében. Pedig amúgy igazán megtehetnék, így is fuldoklik már a világ a vallásos idiótákban. Jöhetne megint ilyen Jim Jones kaliberű figura aki megszabadítaná a világot ezektől a nyomorult elmebetegektől.

okt. 23. 12:30
 13/44 IstenGyermeke1 ***** válasza:
42%

Mert nemet mondasz Istenre teljes egészében. Elutasítod az Ő tervét veled kapcsolatban, elutasítod az együttműködést; amely által az Istennel, az Ő örömével és békességével lehetne tele az életed. És Isten nagyobb kincs mindennél; vértanúink Érte dalolva vállalták a kínhalált is. Szívből kívánom mindannyiunknak, hogy valóban ily mélységben megtapasztalhassuk Istent, hogy az életünknél is többre tartsuk.

Régebben az öngyilkosoknak nem is járt egyházi temetés, megszentelt földbe sem kerülhettek. Ma már tudjuk, hogy a legtöbb ilyen ember a teljes akaratban ill. tudásban akadályoztatva volt (pl.: depresszió és más betegségek), emiatt nem tudjuk, hogy üdvözülhet-e, aki öngyilkos. Isten a Bíró, Ő ítél.

okt. 23. 13:09
 14/44 A kérdező kommentje:
Ha Istennek ez a terve, hogy én szenvdejdek, míg azok akik engem bántottak pedig egyre boldogabbak legyenek... Akkor igen, elutasítom az utat amit nekem szánt. Nekem ez nem kell. Nem akarom látni, hogy akik pokollá tették az életem boldogan élnek, én pedig sz*rul.
okt. 23. 15:03
 15/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
44%

8-as:

Isten szeret minket a legjobban, de nem fogja minden kérésünket teljesíteni.

Isten nem csak engem, meg nem csak téged szeret, hanem mindenkit.

Nem várhatom el Istentől, hogy okozzon szenvedést az ellenségeimnek, hisz Isten az ellenségeimet is éppúgy szereti mint engem.

Azt se várhatom el Istentől, hogy teljesítse azokat a kéréseimet, amiknek teljesülése esetén nagyobb eséllyel kerülnék pokolra.

okt. 23. 15:51
 16/44 anonim ***** válasza:
55%

"Nem várhatom el Istentől, hogy okozzon szenvedést az ellenségeimnek, hisz Isten az ellenségeimet is éppúgy szereti mint engem"

Kivéve persze ha zsidó vagy, mi? LOL

Szépen kinyírta a kánaánita, edomita csecsemőket a zsidók két szép szeméért.

okt. 23. 16:00
 17/44 Potyondi Gergely ***** válasza:
29%

Az Ószövetségben levő kiirtott népek igazságosan lettek kiirtva, de ez a fő kérdéshez nem nagyon tartozik.

Ezalatt a kérdés alatt 10 érvet is írtam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

okt. 23. 16:12
 18/44 anonim ***** válasza:
48%

"Isten szeret minket a legjobban, de nem fogja minden kérésünket teljesíteni."

. Szánalmasan próbálsz olyan dolgot a számba adni, amit nem állítottam. Dehát ez az egyetlen fegyveretek.

Egy mindentudó Isten tudná, mi az, ami segít rajtam. Pl. nem hagy rajtam olyan traumákat, mentális betegségeket, amiről tudhatja, hogy a döntéseimet befolyásolja és sosem vetkőzöm le őket.

Nem kell mindent teljesítenie, de felesleges szenvedést hagyhat? Ha igen, az azt jelenti, hogy egy orvos, pszichológus bűnt követ el (hiszen Isten akarata ellen dolgozik), ha segít egy embernek meggyógyulnia, a terheitől megszabadulni?

okt. 23. 17:16
 19/44 anonim ***** válasza:
59%

19

Ezt nem érted, vagy nem akarod megérteni. Felesleges mocskolni a Teremtőt, mert Ő jobban rálát mindenre mint mi, csak puzzle darabokat látunk.

Ez is csak egy berögződött vádaskodás Isten ellen.

Ő nem "benzinkút", hogy feltöltöm a kocsimat, és aztán szabadon utazgatok amerre akarok.

Kedves Barátom, itt törvények vannak, amiket bekellene tartani.

Nem kötelező, de ha megszeged a törvényt, a következményeit learatod.

Gondolod, hogy Isten pincér, aki ugrál neked? A világegyetem szuverén Uráról beszélünk, nem holmi emberkéről.

Vannak neki is jogai, sőt. Elsősorban neki vannak itt jogai.

A gonoszok jóléte pedig Sátán ajándéka, és átmeneti.

Hogy távoltartsa Istentől az embereket.

okt. 23. 17:40
 20/44 anonim ***** válasza:
54%

Természetesen aki nem ért egyet veled az nem érti. Mindig a másikban van a hiba, ő nem érti...

Sablonos mellébeszélések szép sora.

okt. 23. 18:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!