Honnan tudható, hogy a Krisztus bűntelen volt?
Tudom valamilyen szinten ez is tanítás, de
"Jn 8,44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Mi magunk is azért vétkezünk, mert az Ádám esete folytán ebbe a másik "atyaságba" kerültünk, ezért is kell újjászületni. Így nem Isten fiai, hanem az ördög atyához tartoztunk. Kvázi Krisztus legyőzte ezt az ellenséget, mert erősebb harcos nála, így nem esett a fogságába, mint Ádám és leszármazottai:
Lukács 11:21. Mikor az erős fegyveres őrzi az ő palotáját, a mije van, békességben van; 22. De mikor a nálánál erősebb reá jövén legyőzi őt, minden fegyverét elveszi, melyhez bízott, és a mit tőle zsákmányol, elosztja.
A korai egyház tanítása szerint az erős fegyveres ebben a példában a Sátán, aki minket fogvatart, míg a nála erősebb, aki ezért el is veheti az edényeit (minket) a Krisztus. Ha ő elesett volna, mint Ádám, akkor ugyanúgy a Sátán atyasága alá került volna, és nem lett volna erősebb annál, aki minket az történelem elején legyőzött.
30 és 31,
Köszönöm, pont ilyesmire gondoltam. Ezek mind nagyon jó indikátorok, a bemerítő János esete talán a legnyilvánvalóbb, hálás vagyok, hogy így összeszedted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!