Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudható, hogy a Krisztu...

Munyamunya kérdése:

Honnan tudható, hogy a Krisztus bűntelen volt?

Figyelt kérdés
Az Úr kereszthalált halt mint tökéletes páskabárány értünk. Milyen igehelyek, vagy őskeresztény tanúságok támasztják alá, hogy földi élete során konrétan vétek elkövetése nélkül létezett?
okt. 10. 14:53
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Tudom valamilyen szinten ez is tanítás, de

"Jn 8,44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Mi magunk is azért vétkezünk, mert az Ádám esete folytán ebbe a másik "atyaságba" kerültünk, ezért is kell újjászületni. Így nem Isten fiai, hanem az ördög atyához tartoztunk. Kvázi Krisztus legyőzte ezt az ellenséget, mert erősebb harcos nála, így nem esett a fogságába, mint Ádám és leszármazottai:

Lukács 11:21. Mikor az erős fegyveres őrzi az ő palotáját, a mije van, békességben van; 22. De mikor a nálánál erősebb reá jövén legyőzi őt, minden fegyverét elveszi, melyhez bízott, és a mit tőle zsákmányol, elosztja.

A korai egyház tanítása szerint az erős fegyveres ebben a példában a Sátán, aki minket fogvatart, míg a nála erősebb, aki ezért el is veheti az edényeit (minket) a Krisztus. Ha ő elesett volna, mint Ádám, akkor ugyanúgy a Sátán atyasága alá került volna, és nem lett volna erősebb annál, aki minket az történelem elején legyőzött.

nov. 11. 17:13
 32/32 A kérdező kommentje:

30 és 31,

Köszönöm, pont ilyesmire gondoltam. Ezek mind nagyon jó indikátorok, a bemerítő János esete talán a legnyilvánvalóbb, hálás vagyok, hogy így összeszedted.

nov. 12. 06:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!