Kit kövessünk, népegyházakat,újprotestáns felekezeteket,azok karizmatikus vezetőitt ,vagy Krisztust?
Krisztus Egyháza a Katolikus Egyház. Ő velünk marad örökké, s a tanításunk nem tévedhet.
Egyébként a kérdés meg provokatív.
#2.
Engem semmiképpen!
Közösségemnek is szoktam mondani:
"A mi pásztorunk Krisztus! Én,csupán egy "csengős báránya" vagyok."
Miért kell "követni" valakit, vagy valamit?
Tényleg ilyen nehéz megtalálni a saját életed értelmét, hogy más kell megmondja, mi legyen az?
IstenGyermeke1!
Krisztus egyháza(eklézsiája) NEM egy emberek kreálta,emberek által vezetett szervezet, hanem azok,akik Őt, a fej Krisztust követik.
Az pedig napnál világosabb,hogy a Római Katolikus vallás NEM követi Krisztust.
"Gnóthi szeauton!"
- olvasható a Delphoi jósda egyik(!) feliratán.
Kiegészített magyar fordítása:
ISMERED MEG ÖNMAGADAT! - és tudni fogod a sorsodat...
(Azért nem semmi őszinteség egy jóshelytől!)
(Ismerd meg tenmagad!)
Ezen nem áll szándékomban vitatkozni.
De Krisztus Egyháza az una, sancta, catholica et apostolica ECCLESIA… ;)
Ő megígérte, hogy a pokol kapui nem vesznek erőt az Egyházon. Én inkább bízom az Úr ígértében, mint a te meglátásodban, ha megengeded.
IstenGyermeke1!
Tudom,mert már találkoztam olyannal,hogy egy katolikus Krisztust követte s nem emberek kreálta vallást.
Az,amin a pokol kapui sem vesznek erőt,NEM szervezet,hanem egy Megváltóba vetett hit: "Te vagy a Krisztus,az élő Isten Fia."
“Te PÉTER VAGY.” Nem a hitvallás a Péter.
De mindegy, kár beléd.
Laudetur Iesus Christus!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!