Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Sátán annyira szörnyű...

A Sátán annyira szörnyű dolgokat követett el, hogy Isten nem akar megbocsátani neki?

Figyelt kérdés

Jézus azt tanítja, hogy szeresd a felebarátaidat és az ellenségeidet is, imádkozzál értük, hogy nemesebbé váljanak.

A szabad akarat fontosságát is hangsúlyozza a kereszténység.

Na most: Sátán Isten teremtménye, aki szabad akaratából fellázadt, és elméletben ezért bosszúból Isten kidobta a mennyből.

Ezt nem lehet megbocsátani az ördögnek? Miért nem szereti az ördögöt a lázadása ellenére is, ahogy a tanításban áll?

szept. 24. 20:55
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
IstenGyermeke: a nyolcasra mit válaszolsz?
szept. 25. 15:09
 12/39 anonim ***** válasza:

Hát szerintem már a Mózes 10 parancsolata megadja a választ, rögtön az első.

Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből.

Ez még sok ember sem tudja betartani, nemhogy a Sátán...

szept. 25. 16:34
 13/39 anonim ***** válasza:
... és csak neki szolgálj!
szept. 25. 16:34
 14/39 anonim ***** válasza:
57%

10

(1Mózes 9:2, 3) . . .Hatalmat kaptok most felettük. 3 Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül. Ugyanúgy, ahogy a zöld növényt nektek adtam, ezeket is mind nektek adom.

Sajnálom, hogy nem értek egyet veled.

Maga Isten engedélyezte egy idő után a hús evését, és meghatározta, hogy mit lehet elfogyasztani.

Olyat nem fog megbüntetni, amit Ő maga engedélyezett.

(Cselekedetek 15:29) 29 tartózkodjatok. . .a megfojtott állattól...

Ami nincs kivéreztetve, azt az álatot nem lehet megenni.

szept. 25. 17:54
 15/39 anonim ***** válasza:

A Sátán annyira elvetemült, hogy nincs benne bűnbánat. A megbocsátás nem segít a bűnös lelkeken, ha azok nem gyakorolnak alázatot Isten felé. Remény sincs rá.

Az embereknek mindig van reménye a megtérésre. A Sátánnak nincs.

szept. 26. 08:01
 16/39 Jégszív ***** válasza:
0%

"BŰN", "BŰNBOCSÁNAT", "Sátán"...

Nem unjátok még ezeken az ÉRTELMÜKET VESZTETT szavakon csámcsogni...!?

szept. 26. 09:17
 17/39 anonim ***** válasza:
34%

#16:

A Biblia definiálja ezeket a fogalmakat. Mivel ez egy keresztény témájú kérdés, a Biblia fogalomleírásaiból kell kiindulni.

szept. 26. 10:32
 18/39 anonim ***** válasza:
25%

Sátán nem tett semmit. Mindent az emberek tettek. Sátán csak a gondolat magvát veti el az emberben. Eleinte az a kis gondolat semmi, de szépen növekszik, főleg, ha nem gátolja semmi a növekedésben.

Sátán az ég adta világon semmi rosszat nem tett. keveri a lapokat, huzogatja a szállakat, de végeredményben végül minden gonoszságot az ember cselekedett meg.

Sátán létének ennyi célja van. Ő a kísértő. nélküle nem lenne szükség önfegyelemre. Nélküle az ember meg sem tanulhatna uralkodni magán. Nem véletlen hagyja az Úr, hogy a föld színén kísértsen sátán szellemisége. Sátán semmi lenne Isten nélkül. Az emberiség fejlődését szavatolja sátán kísértése. De nem akkor, ha engedünk neki, hanem, ha megtanulunk uralkodni a vágyaink felett és ha megtanuljuk, hogy hogyan álljunk meg a kísértés idején.

szept. 26. 10:33
 19/39 anonim ***** válasza:
0%
Ha nekem megadatik, hogy ezer éven át könyörögjek valamiért, akkor szerintem nem vettem észre, hogy mennyi időt adott nekem az Úr!
szept. 26. 10:34
 20/39 anonim ***** válasza:
20%

Örök életet ígért.

Pokolról pedig nem volt szó.

szept. 26. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!