Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?
Én úgy érzem, hogy nekem ez a küldetésem. Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét.
Olyan érzésem van, mintha létezne egy végtelen háború Isten és a sátán között és az életben ebből csak annyit látni, hogy vitatkoznak az emberek az ilyen helyeken, mint a gyakorikérdések.
Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon. Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról.
Azon gondolkodtam, hogy szerintem nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat.
Fel kell tennem egy kérdést: Vajon nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?
50# Pont erről beszélünk...rájöttél, hogy elvesztetted a vitát és most már csak veszekszel... Elég vicces őszintén...figyelmet akarsz semmi mást tetszik, hogy a fszságodra szánjuk az időnket...
Őszintén megmondom sajnállak...
Vita?
Ki indított itt vitát?
Én nem vitát indítottam. Feltettem egy kérdést, mely már első nap meghozta az eredményét.
Vitát intézni vallási kérdésben ostobaság, mivel nem vezethet eredményre.
Aki hisz, az hisz, aki meg nem hisz, az nem hisz.
Nagyából ez a konklúziója az elmúlt évek eredményének ezen az oldalon.
Viszont átgondoltam az Isten GYK seregének a kérdését. Aludtam rá párat. Nem olyan sürgető ez a téma. Így is egy seregben szolgálunk mi hívők, egy az ellenségünk és nem test ellen van tusakodásunk.
Ebben a "végtelen háborúban" annyi a különbség, hogy nekünk van vezetőnk, aki előre megmondta a válaszokat.
Az ötletem nem ostobaság, de mégsem hozok létre egy ilyen oldalt. Nem azért, mert értelmetlen lenne, mert nem lenne az. Hanem mert ez valaki más útja, nem az enyém. Viszont az mindenképpen pozitívum, hogy voltak, akik rám írtak ez ügyben. Nem is csak egy ember.
Igény lenne rá, értelme lenne. Ezt megfejtette a kérdésem.
A második fázis pedig valaki mást illet meg. Ha valaki meghív Isten szent válaszoló seregébe, szívesen csatlakozok, ahogyan időm engedi.
De ez már valaki más története lesz.
#52 Kérdező: ebből nem tudsz kihátrálni. Újra megerősítetted, hogy nem értetted meg, miért értelmetlen az ötleted és miért megy szembe a kereszténység eszméjével.
A keresztényeknek vannak ELLENSÉGEI? Kik a kereszténység ellenségei? Konkrétan kik ellen háborúzol? Jézus melyik beszédében szólított fel arra, hogy háborúzz a nevében az általad feltételezett ellenségekkel szemben?
A kérdésem a mondataid abszurditását mutatják be. Csak akkor kell írnod rá, ha komolyan válaszolni tudsz. Ha csak terelés lesz, akkor nem érdekel. Legalább magaddal légy őszinte. Az iménti hozzászólásod senki nem vette be.
53-as semmit sem, egy kukkot sem értesz a keresztény tanitásból! A kereszténységnek nagyon sok ellenségei vannak. Azonban mi nem háboruzunk. Mi csak akkor vagyunk sikeresek ha szeretjük ellenségeinket. Ha te ellensége lennél akkor szeretnénk téged is. Úgyhogy ha igen szetetünk téged.
A mi szeretünk nem hizelkedő és dédelgető, hanem a jó irányt megmutató.
A kérdező most mesélte el, hogyan kíván háborút folytatni ellenünk, az ellenségei ellen. Miről beszélsz? XD
Aztán te sem írtad meg, egész pontosan kik is lennének az ellenségeitek. Nem ellenfeleitek, nem vitapartneretek, nem egyebek, hanem ellenségeitek. Nektek, a háborúzó keresztényeknek, akik nem hízelkedve és dédelgetve szeretnek, hanem jó irányt mutatva harcoltok ellenségeteik ellen.
Lehet, hogy többet tudok a kereszténységről mint te meg Dunning-Kruger.
Ez a háború tart.
Tart már lassan 2000 éve.
Itt a GyK-n is tart ez a háború, azóta, hogy valaki feltette az első keresztény kérdést.
Minden keresztény jellegű kérdésnél egy csata zajlik le.
Sokféle oldal van ebben a végtelen háborúnak. Kezdetben szó szerint vérre menő végkimenetelek voltak. Ma is akadnak régiók, ahol ez előfordulhat.
Bárhol is bukkanjon fel a hit és a vallás kérdése, akár csak az ateizmus kérdése ott megjelenik a valódi ellenség.
Az ateisták közt is megoszlik, hogy ki az ateistább. Még köztük is megvannak az ágazatok, mint a kereszténységben.
Én az egyszerűség kedvéért mindenkit ateistának hívok, aki nem hisz semmiféle istenben vagy legalább valamiféle szellemben.
De félre ne értsétek. Az én ellenségeim nem az ateisták sem más felekezetek tagjai, sem a buddhisták, sem hinduk, és semmilyen más vallást gyakorló nem ellenségem.
És az ellenséget sátánnak hívnám. Nem látod, nem hallod, ateisták benne sem hisznek. De mégis kísérti az embert. Rávesz a rosszra. Rávesz a tisztességtelenségre. Az a mi ellenségünk.
Az a valami, az mindenhol felüti a fejét. Egy szellemiség.
Utolsónak! Ha nem voltam elég egyértelmű, olvasd el a kérdésem újra.
De ha te és a társaid a világgal és a sátánnal azonosítjátok magatokat, akkor valóban igazad van és ellenetek vívjuk a háborút.
Micsoda Freudi elszólás volt ez az ellenségtől kérem szépen.
Szerintem elég érthető voltam. Négy pipával így mellé lőni nem értem, hogy lehet. Az alapkérdésben ott van minden.
Magyarázd már el utolsó! Mi volt ez? Hogy tudtad ilyen csúfosan megalázni magad a felületességeddel? Csak nem gőggel, büszkeséggel? veled is kibabrált most az ellenség, aki nem én vagyok.
Kedves Kérdező, ha bárki végigolvassa a válaszaid, egyértelmű számára, hogy egy végig nem gondolt ötlettel érkeztél, és amikor bemutattuk az abszurditását, akkor elkezdtél össze-vissza hablatyolni.
A válaszaid egy része bizonyítja azt is, hogy vagy nem ismered a kereszténység értékeit, vagy nem tartod magadénak. Ezt egy hívő társaddal kellene megbeszélned, akivel őszintébben meg tudod osztani az érzéseid. Mi ebben nem vagyunk illetékesek.
Amit az epikus háborúdról meséltél, azt beszéld meg az 55-össel, mert ő másként keresztény mint te.
A gőgösség szót rosszul használtad, nézd meg mit jelent, akkor megérted miért rád illik. Egyetlen válaszomban sem talál őszinte ember gőgöt, a tiédből szinte kiált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!