Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt még olyan, aki úgy...

Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem, hogy nekem ez a küldetésem. Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét.

Olyan érzésem van, mintha létezne egy végtelen háború Isten és a sátán között és az életben ebből csak annyit látni, hogy vitatkoznak az emberek az ilyen helyeken, mint a gyakorikérdések.

Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon. Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról.

Azon gondolkodtam, hogy szerintem nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat.

Fel kell tennem egy kérdést: Vajon nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?

szept. 21. 11:18
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
25%

"Ne szórd gyöngyeidet a disznók elé, mert megtapossák, és felfalják.."

Nem Krisztus megvallása miatt zárt a csoport, hanem Krisztus ezen kijelentése miatt...(Lásd Jégszív hozzászólását példának.)

szept. 26. 07:31
 32/59 A kérdező kommentje:

Utolsónak teljesen igaza van.

Jégszív és a hozzá hasonlók eddigi tevékenysége nélkül fel sem merülhetett volna bennem , hogy esetleg lenne igény ilyen jellegű szerveződésre.

Egyébként a Biblia számos helyen hangsúlyozza az együttműködés és a közösség fontosságát. Íme egy idézet, amely jól tükrözi ezt az elvet:

„Ketten jobban járnak, mint egy, mert fáradozásuknak szép jutalma van. Ha elesnek, az egyik fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki.” – Prédikátor 4:9-10

Ez az idézet jól mutatja, hogy a közös munka és az egymás támogatása mennyire fontos az életben.

Ráadásként Jézus is beszélt a közös munka fontosságáról. Máté szerinti evangéliumból ezt tudom hozni:

"Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám. Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Máté 19:19-20)

szept. 26. 09:30
 33/59 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező én másképpen látom. A 41-es azért írta ezt, hogy itt a GYK-n nem érdemes a Bibliából idézgetni téríteni úgymond "disznókat", ki tudja miféle random embereket, ha nincs értelme. "Megtapossák" a mondataidat. A Jehovákat sem értem, hogy mindenféle embert megszólítanak. Kigúnyolják őket.

Jézus is, amikor kiválasztotta a tanítványait, akkor nem véletlenszerűen tette. Akik süketek voltak az Ő szavaira, azoknak nem mondott semmit.

szept. 26. 11:34
 34/59 A kérdező kommentje:

Persze, ez így igaz. Nyilvánvaló, hogy aki nem értékeli a gyöngyöket, azok azt sem értékelik, akik a gyöngyöket elszórják. Úgymond valahol ez normális.

De nem mindenki "disznó".

Különben pedig nem ez az út vezet a 8. boldogsághoz?

" Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is." (Máté 5: 11-12)

Én pedig nagyon szívesen megosztom mással is a 8. boldogságomat. Ez is egy gyöngyszem, a 8. boldogság. Van, aki ismeri a hegyi beszéd legelejét és, ha ilyen üldöztetésben, rágalmakban részesül, akkor felismeri, hogy nem is olyan rossz a helyzet. Mások pedig sértődékenyen állnak az előtt, ha ilyenben részesülnek. Pedig ilyenkor kellene ujjongani és örvendeni.

Mert az azért valahol jó érzést kelt bennem, hogy ezek különösebb ok nélkül gyűlölnek és gúnyolnak bennünket, pedig mi semmi rosszat sem teszünk. Azért jó érzés ez, mert azokkal is megesett mindez, akik ugyanezt tették, mint mi a régi korokban és az újban is. Pedig mi nem teszünk semmi rosszat, csupán isten központú világszemléletünket osztjuk meg másokkal. Ez pedig nem rossz dolog.

Az pedig, hogy nyilvánosan eltapossák a válaszaimat vagy a kérdéseimet egy dolog. Ez lepereg rólam. De mindezek ellenére akad egy-egy beérkező üzenet, melyből arra következtetek, hogy nem olyan rosszak a kérdéseim és a válaszaim sem. Ez a jó a vallás és valláskritika kategóriákban Teljesen lényegtelen a válaszok %-a. Értelmetlen a pontozás is. Valamiért istennek így tetszett.

szept. 26. 12:33
 35/59 anonim ***** válasza:
58%

Kedves Kérdező, nem tudok nem röhögni azon, ahogyan egymást és magatokat fényezitek, dicső harctetteiteket éltetitek, ti nagybecsű keresztények. Miközben a többi embert disznóknak nézitek.

Személyes tapasztalatom, hogy a keresztények között nem ritka a gőg, az önteltség, és ti ilyen nyiltan csináljátok.

szept. 26. 19:18
 36/59 A kérdező kommentje:

Ez nem így volt utolsó.

Ráadásként ezt megelőzően is már el lettünk könyvelve hülyének Jégszív jóvoltából.

hívtak már valláskárosúltnak, szentfazéknak, skizofrénnek, akinek képzeletbeli barátja van. Küldtek már pszichológushoz , nem is egyszer, csak mert hiszek. (megjegyzem voltam és azt mondta, hogy nagy a hitem, de az nem baj) Rendszeresen elküldenek itt a pszichiátriára, elmegyógyintézetbe, diliházba.

Mennyi mindennel illettek már más kérdéseknél. Ezek a legáltalánosabbak.

Miért? Csak mert hiszek Istenben és szeretek a Bibliai dolgokról diskurálni ezzel összefüggő kérdéseknél. Hihetetlen. :D

De ezen csak röhögni tudok. elküldeném őket a pokolba, de kiröhögnek, mert nem hisznek benne.

Mondanám, hogy Isten majd megbünteti őket, de kiröhögnek, mert nem hisznek benne.

De komolyra fordítva a szót:

Vallásszabadság van. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz vagy nem hisz.

De, ha valaki itt alázza testvéremet az Úrban, akkor odateszem magam.

szept. 26. 21:57
 37/59 anonim ***** válasza:
0%
Igen Jégszív, ne ítélkezz még ha röhögve is teszed, mert téged is megítélnek.
szept. 27. 06:26
 38/59 anonim ***** válasza:
75%

"Miért? Csak mert hiszek Istenben és szeretek a Bibliai dolgokról diskurálni ezzel összefüggő kérdéseknél. Hihetetlen. :D"

Sokan mások is hisznek és szeretnek diskurálni a Bibliáról mégsem nézik őket elmebetegnek. Furcsa....

"De ezen csak röhögni tudok. elküldeném őket a pokolba, de kiröhögnek, mert nem hisznek benne."

Ha már annyira szeretsz diskurálni a Bibliáról akkor nem ártana elgondolkodni a benne írtakról.

"Vallásszabadság van. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz vagy nem hisz."

Itt szervezed a térítő hadseregedet. Mi ez a kamu, hogy nem érdekel, hogy ki miben hisz?

szept. 27. 06:51
 39/59 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Abban hiszel, amiben akarsz utolsó. Mi dolgom nekem a te hiteddel vagy mi dolgom azokkal, akik eldöntötték, hogy miben hisznek vagy miben nem?

Nekem semmi dolgom velük. Ahogyan veled sincs semmi dolgom. de látom vágysz a reakcióra, ezt meg tudom adni neked:

"Sokan mások is hisznek és szeretnek diskurálni a Bibliáról mégsem nézik őket elmebetegnek. Furcsa..."

Úgy látom, te nem erről az oldalról beszélsz, mert itt ez van. Éppen az előző válaszoló mutat rá egy másik válaszra, mely ezt igazolja.

"Ha már annyira szeretsz diskurálni a Bibliáról akkor nem ártana elgondolkodni a benne írtakról."

Itt sem lennék, ha nem ezt tenném.

De azért köszönöm, hogy hozzáböfögtél a kérdéshez. Zseniális!

Megismétlem magam még egyszer, hogy lásd, hogy mi dolgom itt:

"Vallásszabadság van. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz vagy nem hisz. De, ha valaki itt alázza testvéremet az Úrban, akkor odateszem magam."

Ha valaki abban hisz, amiben én is és azt hitében alázzák, akkor azzal engem is aláznak a hitemben. Ezt pedig nem fogom tolerálni.

szept. 27. 12:30
 40/59 anonim ***** válasza:
74%

Figyelmeztetés azoknak, akik ennek a keresztény kérdezőnek válaszolnának: ha a hozzászólásod nem tetszik a keresztény kérdezőnek, ilyen keresztény reakcióra számíthatnak:

"köszönöm, hogy hozzáböfögtél a kérdéshez"

Kedves kérdező, nyugodtan vívd tovább a bosszúhadjáratod Jézus szent nevében.

szept. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!