Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?
Én úgy érzem, hogy nekem ez a küldetésem. Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét.
Olyan érzésem van, mintha létezne egy végtelen háború Isten és a sátán között és az életben ebből csak annyit látni, hogy vitatkoznak az emberek az ilyen helyeken, mint a gyakorikérdések.
Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon. Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról.
Azon gondolkodtam, hogy szerintem nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat.
Fel kell tennem egy kérdést: Vajon nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?
🤣
Amíg nem volt internet, csak a családotok tudta, hogy hülyék vagytok!
"a közösségi médiában egy titkos vagy zárt csoport keretein belül hatékonyabban lehetne szerveződni"
Még nem is találkoztatok, a kereszténység katonái, de máris sunnyogáson töritek a fejeteket? Hát Jézus titkolózásra buzdított benneteket, vagy a nyílt és őszinte baráti kéz nyújtására az emberek felé? Tudni vélem, hogy ez amolyan keresztény lepontozós hadsereg lesz, már ha találsz legalább egy hozzád hasonlóan keresztény embert, akinek igazából ennyit ér a hite.
Igazatok lehet ateista barátaim.
Talán valóban nem helyénvaló, ha seregbe verődve küzdenénk.
Vagy várjunk csak
Hát nem seregek Ura az Isten egyik elnevezése?
Nem azt mondja az írás, hogyha ketten a földön valamiben egyetértenek és úgy kérik az Atyától, akkor meglesz az.
Talán titkon szervezkedek itt? Én köszönöm a kritikát. Meglehet nyilvánosabban kellene szerveződni.
Az pedig, hogy a válaszok hány százalékon állnak ezekben a témákban teljesen mindegy. Ez az ateista gondolkodás lételeme, hogy mérésekre alapozzanak. Nekünk meg van a belső mérőnk, ami súgja, hogy melyik válasz mennyit ér.
Értelmetlen itt fel vagy le pontozni.
"Hát nem seregek Ura az Isten egyik elnevezése?"
Az a jó, hogy a Bibliában mindenre találni valami idézetet. Meg az ellenkezőére is XD
A keresztény isten korábban háborús isten volt, abból avanzsálták a szerető Jézussá. Jézus biztosan a ti troll seregetek ura akar lenni XD
"ha ketten a földön valamiben egyetértenek és úgy kérik az Atyától, akkor meglesz az"
Vagy nem. Mert azt is mondja, hogy Isten csaak azt teljesíti, amit maga is meg akart valósítani. Nem elég ketten egyetérteni abban, hogy a kis 7 éves Zsuzsika ne haljon meg valami szörnyű betegségben a kórházban. Akkor menekül meg csak, ha Jézuska is megsajnálja.
"Talán titkon szervezkedek itt? Én köszönöm a kritikát."
Magad írtad, ne fogd rám: "egy titkos vagy zárt csoport keretein belül".
"Meglehet nyilvánosabban kellene szerveződni"
Én is ezt javaslom nektek.
"hogy a válaszok hány százalékon állnak ezekben a témákban teljesen mindegy"
Akkor miért pontoztok le helyes válaszokat, amelyek ateista hozzászólóktól érkeznek?
"Ez az ateista gondolkodás lételeme, hogy mérésekre alapozzanak"
Ez nem igaz. Ateista = nem hisz istenekben. Te a tudományos beállítottságú emberekre gondolhattál. Az lehet ateista, deista, teista, bármi.
"Nekünk meg van a belső mérőnk, ami súgja, hogy melyik válasz mennyit ér"
Inkább a hasznossága alapján értékeljetek mint a belső mérőtök szerint.
Nem unatkozom.
Írásomról meg annyit, hogy gyakran előfordul, hogy kissé elragadtatom magam és akkor az írásstílusom olyasmi lesz, mint a 23-as.
De azért igyekszem nem személyeskedni vagy másokat megbántani.
Ha esetleg megbántottam valakit, akkor ezúton is elnézést kérek.
Köszönöm a válaszokat.
Nyilvánvaló, hogy a szerveződés, melyre a kérdésem irányult nem ördögtől való. Az is elég nyilvánvalóvá vált számomra, hogy lenne is rá igény.
Ezzel lezárult az első fázis: Igényfelmérés.
Ha rajtam kívül itt 4 ember arra szavazott, hogy ő is hasonlóképpen érez, az szerintem egy jó kezdet.
Ezután pedig nyilván rátérek a második fázisra, melynek lényege, hogy összegyűjtsek egy kisebb közösséget. Erre is született egy megoldás a fejemben.
Azt tudom, hogy ezt a "végtelen háborút" nem lehet sem elveszíteni, sem megnyerni. Hacsak odafent nem dönt úgy a Nagyfőnök, akinek a létét az ellenség elveti.
Nem gondolom úgy, hogy bárki meg akarna ölni engem itt. Egyszerűen az ilyen beállítottságú emberek nagy valószínűséggel nem itt töltik el az idejüket.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!