Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt még olyan, aki úgy...

Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem, hogy nekem ez a küldetésem. Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét.

Olyan érzésem van, mintha létezne egy végtelen háború Isten és a sátán között és az életben ebből csak annyit látni, hogy vitatkoznak az emberek az ilyen helyeken, mint a gyakorikérdések.

Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon. Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról.

Azon gondolkodtam, hogy szerintem nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat.

Fel kell tennem egy kérdést: Vajon nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?

szept. 21. 11:18
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
100%

"De bizony mondom néktek, még ő is közelebb van Istenhez, mint bármely ateista."

. Ez alapján két opciót tudok elképzelni:

A: nem hívő vagy Te, hanem egy Jézus-epigon.

B: trollkodsz.

szept. 21. 20:23
 12/59 anonim ***** válasza:
Szerintem kétéltű dolog a gyk n igét hirdetni. Sok keresgélőt a bigott vallásosság nem buzdítani fog, hanem elriaszt.
szept. 21. 20:33
 13/59 anonim ***** válasza:
79%

Azért nagyon jó lenne ha valakik téríteni akarnak akkor legalább előtte tanulnának rendesen, informálódnának és utána amikor már a rendes tudásra alapozott, átgondolt hitük van akkor próbálnának meg felvilágosítani másokat és nem az olyanok akik tagadni próbálják az evolúciót mert arról sincs semmi fogalmuk, hogy mi fán terem.

Bár arra jók, hogy az ilyen ostoba fanatisták rendkívül jól eltudják riasztani a kicsit kételkedőket is a vallásoktól az agymosott szektás stílusukkal.

szept. 21. 20:52
 14/59 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó lenne összejönni és kötetlenül beszélgetni egy kis klubéletet nyitni ebben a témában, sokan vagyunk és mindannyiunknak jót tenne. Találkozzunk Budapesten.

Lelkesitő lenne.

szept. 21. 22:08
 15/59 A kérdező kommentje:

"Jézus-epigon"

Bevallom , ma bővült a szókincsem egy új szóval.

Köszönöm, azt hiszem, de nem. Én Krisztián vagyok és nem trollkodom.

Úgy vélem az igehirdetést bárhova be lehet csempészni az ember mondataiba. Alkalmas vagy alkalmatlan időben is.

Úgy gondolom, hogy nem feltétlen szükséges evolúciótagadónak lenni, hogy az ember hirdethesse Isten igéjét. A bibliában is több helyen említést tesznek Isten képességéről a tér és idő manipulálásáról. Ami hagyományos értelemben 6-7 nap, az akár évmilliárdokat is jelenthet egy másféle szemszögből. Istennél ugyanis nincs lehetetlen.

úgy vélem a tudományos kutatások eredményeit mindenféle képen össze lehet egyeztetni a szentírással, meg van a mód rá, hogy a nyilvánvalót is beépíthessük a hitünkbe anélkül, hogy a hit vagy a tény sérülhetne. Ez volna talán az igazi feladat a hívőknek. Nem átírni a szentírást, hanem megtalálni benne a szoros kaput és a keskeny utat, amely összehangolja a kettőt. Talán pont a tudományos elméletek az időutazásról és a lehetséges multiverbumokról, paradoxonokról vezetnek el a felismerésre, hogy a vallás és a tudomány jól megférnek egymás mellett.

A legnagyobb kérdés, hogy az ember világa mi körül forog? Saját tömeg-középpontja, a Nap, egy feketelyuk vagy esetleg Isten, Jézus körűl forog-e?

Azt tudom, hogy az én világom Isten és benne Jézus körül forog, aki bennem is ott van és többetekben, kik ezt elolvastátok.

szept. 21. 23:01
 16/59 anonim ***** válasza:
0%

Régen én is így éreztem, de ISten átirányított egy másik területre, az emberek irtózatos mérgezésére. A fő démoni erők a NEBIH-ben öszpontosulnak. A NEBIH a fő ellenség, aki el akarja tenni láb alól minden embertársunkat. Próbálom elmagyarázni az embereknek, hogy kistermelőktől vegyenek élelmiszert, ne menjenek boltba vásárolni, vagy ha mennek, akkor csak BIO-t szabad venni. Az agroinform honlapon a növényvédő szereknél beírod a növény nevét, brutál nevű vegyszereket, gombaölőket, stb hoz ki.

Most már nem érvényes Jézus szava, hogy nem attól leszel beteg, amit megeszel, hanem amit mondasz és cselekszel, az bűnre visz.

Bizony most én mondom néktek a kajáktól betegszetek meg. Démoni csoportosulás az összes gyorsétkezde is, főleg a Meki.

szept. 22. 12:26
 17/59 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én megéheztem.
szept. 22. 12:38
 18/59 anonim ***** válasza:
0%
Dumaljunk egy jót Budapesten együtt.
szept. 22. 13:26
 19/59 anonim ***** válasza:
47%

Össze ültök aztán amikor mindenki más és más nézeteket kezd el szajkózni akkor majd jól összeveszhetek.

Ez lenne a legjobb kimenetele ennek az egésznek. A rosszabbik lehetőség, hogy csinálnátok egy új szektát aminek a tagjai az utcán és az interneten is zaklatnák az embereket.

szept. 22. 20:17
 20/59 A kérdező kommentje:

Nézzétek!

Én nem Budapesten élek. Nekem körülményes is lenne egy ilyen találkozó. Én inkább gondoltam arra, hogy a közösségi médiában egy titkos vagy zárt csoport keretein belül hatékonyabban lehetne szerveződni.

Rázós kérdéseket lehetne belinkelni a csoportba, ha pedig valakinek a kérdésénél jönnek a trollok, az ateizmus katonái és szorongatnak valakit, akkor egységes erővel fel lehetne lépni ellene. Nyilván asszertív kereteken belül.

Úgy vélem nem kell ezt túlgondolni. Az ateistáké a világ. Ezzel így nem tudunk mit tenni. Mi pedig Isten országát örököltük. Az pedig közöttünk van.

Én inkább úgy képzeltem, hogy működtetjük ezt az egészet. Ismertségek, lövészárok barátságok alakulnának ki, aztán idővel akár össze is űlhetünk egy kávéra, sörre vagy teára. Vagy egy jó pizzára.

Nincs gondom Budapestel, leszámítva, hogy nem nagyon ismerem. Életemben kétszer voltam ott. De én például zalában élek, Letenyén.

szept. 22. 20:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!