Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?
Én úgy érzem, hogy nekem ez a küldetésem. Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét.
Olyan érzésem van, mintha létezne egy végtelen háború Isten és a sátán között és az életben ebből csak annyit látni, hogy vitatkoznak az emberek az ilyen helyeken, mint a gyakorikérdések.
Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon. Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról.
Azon gondolkodtam, hogy szerintem nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat.
Fel kell tennem egy kérdést: Vajon nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?
Igazad van!
Szerintem Isten tőlem is, és még sok kereszténytől is azt várja el, hogy hirdessük az Ő Igéjét, és védjük meg Istent és a kereszténységet
a kritikáktól ezen az oldalon is.
Amit írtál a kérdésed alatt, az majdnem olyan, mintha én magam írtam volna.
"és védjük meg Istent és a kereszténységet
a kritikáktól ezen az oldalon is."
Itt látszik mennyire nem vagytok nyitottak a kritikára...
Úgy vélem nem istent kell megvédeni. Szerintem Ő senki védelmére nem szorul rá. Hanem az emberek hite az, ami védelemre szorulhat.
Kritikára pedig nyitott vagyok. De ha valaki olyan kritikát fogalmaz meg, amely nem áll összhangban a saját tapasztalatommal, akkor azt nyilván nem fogadhatom el.
Van amikor a hívő már visszatekintve a hívő életére egészen pontosan látja, hogy Isten miként nyilvánult meg az életében. Felismeri és egyre inkább észre veszi, ahogyan Isten működése megjelenik. ha egy-két ilyen eset történik 15 év alatt, azt még lehet véletlennek nevezni. De, ha sorozatosan az az eredmény, hogy csak isten működésével magyarázható a jelenség, akkor abból tapasztalat lesz. Saját tapasztalat pedig olyan meggyőződést fakaszt, mellyel szemben nm lehetséges kritikát elfogadni.
Vagyunk jó néhányan, akik meggyőzhetetlenek arról, hogy istentelen a világ, melyben élünk. Mert az ellenkezőjét tapasztaltuk meg. Így az ilyen kritikákat csípőből utasítjuk el, hiszen nem fér össze a világképpel, amit mi megtapasztaltunk.
Vannak, akik kevésbé szerencsések. A hit útján járnának, de az anyagi világból származó kritikák megbillentik a hitét. Ateista kritikák ezek.
Beszélt erről Jézus az útszélre és a szúrós bogáncs közé esett magok képében. Egy ember ezzel nehezen tud mit kezdeni. De egy erre elhívott csapat megtisztíthatja a jó földet a bogáncstól , sőt még az utat is áthelyezhetné, hogy a magok mély gyökeret verve nőhessenek.
Nem értek egyet, jó lehet szoktam válaszolni kérdésekre.
Jézus elsősorban a házról házra, illetve közterületeken végzett prédikáló szolgálatot helyezte előtérbe. Hiszen keresésről van szó nem arról, hogy majd az emberek mennek oda ha akarnak.
(Máté 10:11) 11 Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó ott az üzenetre, és maradjatok nála, míg tovább nem mentek.
(Márk 6:10) . . .: „Ha valahol bementek valakinek az otthonába, maradjatok nála, míg el nem mentek arról a vidékről.
(Cselekedetek 5:42) . . .házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését . . .
Jézus nagyon jól tudta, hogy lesznek elutasítások, még sem mondta, hogy akkor nem kell tovább menni, hiszen a világrendszer befejezéséig tart a feladat.
Máté 28:20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Ezeket a szavakat nyilván, hogy a napjainkban élőknek is mondta, nem csak az első keresztényeknek.
Hogy még is itt vagyok az azért van, mert érdekel az emberek gondolkodása, és az, hogy Miben és miért hisznek abban amiről beszélnek. Így utána tudok kutatni azoknak a tanításoknak amiket olvasok, és összehasonlítom a Bibliában található oktatással, Isten gondolkodásával.
S ha lehetőség adódik, válaszolok is, ami nem jelenti, hogy egyet kell érteni, vagy elfogadni.
Nekem úgy tűnik, hogy sok ilyen bolond van.
Tudom, tudom... gonosz és kirekesztő vagyok. De nagyon érdekes, hogy alapesetben ha egy ember azt állítja, hangok mondják meg neki, hogy mit csináljon, akkor mentális betegnek gondoljuk, akinek segítség kell. Ha viszont behozzuk a vallást, hirtelen semmi gond ezzel.
"Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?"
A kétpontos, sokat mocskolódó, keresztény válaszolók sokasága bizonyítja, hogy nem vagy egyedül. Mind szent célért küzdötök, minden eszköz megengedett.
"Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon"
Azért vegyétek figyelembe, hogy ez az oldal nem elsősorba hittérítés céljából készült, hanem emberek segítenek másoknak válaszolni érdekes vagy akár nem mindenkit érintő kérdésekre.
"nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat"
A GYK oldalán nem azzal tudjátok szolgálni a hiteteket, ha harcos hittérítőként viselkedtek. Úgy tudnátok igazán hasznosak lenni, ha nem a hozzászólókat támadnátok, hanem a hitetek védenétek.
Például elmondhatnátok nekünk, hogy a Bibliában leírt, Isten által végrehajtott vagy elrendelt mészárlások milyen módon váltak a ti gondolkodásotok szerint a szeretet kifejezésévé. Hogyan védekeznétek a keresztény vallást ért súlyos kritikákkal szemben valódi érvekkel. Ha elmondanátok, mennyire felháborít benneteket is az a tömérdek gonoszság, amit a keresztény egyházak elkövettek a vallásotok nevében.
És nem csak hallgatnátok kukán a hibáitokról, és nem csak szélyes támadásokkal igyekeznétek másokba fojtani a szót, meg lepontozás-cunamival reagálni bármilyen, akár hiteles és korrekt kritikára.
Te sem gondolod, ugye, hogy halálod napján Jézus melléd lép, megveregeti a vállad és azt mondja: igaz, hogy voltak bűneid az életben, de sosem felejtem el neked azt a nagy szolgálatot, amikor egyetlen napon 10-20 ateista hozzászólását is lepontoztad. És akkor könnyes szemmel átölel...
"nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?"
Egyértelműen igen a válasz.
Első körben el kellene olvasnotok a Bibliát, akár közösen felolvasva.
Második lépésként javaslom megismerkednetek a keresztény vallást ért kritikákkal. Kifejezetten nem hittanórán, mert ott hazudnak nektek. Általában nevetséges kritikákat mondanak csak, vagy szűrve és hamisan közvetítik a kritikus gondolatokat, és előre megcsócsált formában kapjátok a választ. Nagyon hasznos ezt a részt egyedül végezni, hogy őszinte legyen az ismeretszerzés.
A következő lépésben pedig megosztjátok egymással a tapasztalatokat, ami segít feldolgozni az új ismeretanyagot. A folyamat során lesznek akik lemorzsolódnak, megundorodnak a kereszténységtől, ateistává válnak. Kihullanak azok is, akik végtelenül buták vagy fanatikusok, mert még azt sem képesek elfogadni, hogy a Bibliában vannak hibák, ellentmondások.
De ha őszinte emberek vagytok, akkor mindig jobb így is, mint tudatlanul válaszolgatni és ököllel lepontozni minden ellenséget. Jézus olyan próféta volt, aki a szeretet útján igyekezett híveket szerezni, nem pedig ököllel.
nem csak itt, hanem az összes média közösségben. facebook, twitter, instagram, tumbir, quara, gutefrage stb.
én mondjuk spirituális sátánista hívő vagyok. joy of satan egyház féle.
spirituális sátánista.
Ezt még nem hallottam.
De bizony mondom néktek, még ő is közelebb van Istenhez, mint bármely ateista.
Menj békével, hited megtartott!
Kösz, de inkább maradnék a Bibliánál. Sátán egyszer már odaállított a pokol kapujába. Majdnem meg is haltam. Ha nincs Jézus nem menekülhettem volna meg.
Csak mondom, hogy amikor majd meg kell hoznod életed legutolsó döntését, tudd hogy választhatod Jézust is. De ezt majd csak akkor érted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!