Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt még olyan, aki úgy...

Van itt még olyan, aki úgy érzi, hogy Isten arra hívta el, hogy a gyakorikérdések frontján vívjuk a végtelen háborút a sátánnal és a világgal?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem, hogy nekem ez a küldetésem. Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét.

Olyan érzésem van, mintha létezne egy végtelen háború Isten és a sátán között és az életben ebből csak annyit látni, hogy vitatkoznak az emberek az ilyen helyeken, mint a gyakorikérdések.

Úgy érzem Isten seregét kell erősítenem a képességeimmel ezen az oldalon. Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról.

Azon gondolkodtam, hogy szerintem nem csak én vagyok, aki ezt az elhívást érzi magában, hogy így szolgálja az Urat.

Fel kell tennem egy kérdést: Vajon nem kellene szervezettebben válaszolgatnunk a kérdésekre?

szept. 21. 11:18
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:

Nem az, hogy nem tetszik a válaszod, hiszen így folytattam:

"De azért köszönöm, hogy hozzáböfögtél a kérdéshez. Zseniális!"

Láthatod: "ZSENIÁLIS!"

A böfögősdit a felületességed miatt írtam, de ez szerintem nyilvánvaló volt.

Megmosolyogtattál, így meló után. S látod, munka után nekem te voltál az első, Kedves Utolsó!

szept. 27. 23:09
 42/59 anonim ***** válasza:
74%

"A böfögősdit a felületességed miatt írtam"

Ha azt akartad volna mondani az előttem szólónak, akkor azt írtad volna. De magadat adtad, ami legbelülről, mélyről, a szívedből jön.

Amúgy ne mondj csacsiságot, hiszen nem is nekem írtad, hanem az előttem szólónak XD

Hozzá vagyunk szokva a hozzád hasonló militáns keresztényekhez. Rogyásig veletek a padlás. Ti vagytok azok, akik megmutatják mennire kétszínű és álságos a hitetek. Hogy akinek az igaz kereszténységben fürdőzik a lelke, milyen gorombává és bántó modorúvá tud válni.

Idővel kinövöd. Vagy megerősödsz a hitedben, és már nem lesz ilyen pótcselekvésre szükséged az önbizalomhoz. Vagy végigolvasod a Bibliát és te is ateistává válsz.

szept. 28. 00:28
 43/59 A kérdező kommentje:

Akinek nem inge, az ne vegye magára!

De azért szép volt.

Fogalmam sincs hányatokkal beszélgetek. Mind 4-es pipaszámmal feszítetek, de aláírni mind röstellitek a monológotokat.

hanyagságotok miatt kialakult némi félreértés.

De, ha az Utolsó megmondta a tutit, akkor még sem te voltál nekem az első a meló után, Kedves Utolsó.

Bocsi, hogy nem tudom eldönteni, hogy ki kivel van. Nem vagyok mindent látó. Egy pár szem ennyit vesz észre.

Tehát lenne értelme a szerveződésnek, hiszen több szem többet lát.

szept. 28. 03:10
 44/59 anonim ***** válasza:
4# és szerinted a 4es pipa mit jelent? Mondjuk hogy értelmes dolgokat ír...na azt meg hogy hogyan különbözteted meg...hallottak már írás/veszed stílusról? Persze hogy hallottál csak túl öntelt vagy hogy elismerd
szept. 28. 08:30
 45/59 anonim ***** válasza:
Ja kihagytam valamit...tudod a magad fajta ilyen elvakult harcos keresztények voltak anno az inkvizíció tagjai...meg ők vettek részt keresztes hadjáratokon (azokon amik nem fenyegetés ellen vonult fel hanem azok akik csakis azért mentek oda hogy vissza vegyék azt a területet ami soha nem volt az övék...
szept. 28. 08:33
 46/59 anonim ***** válasza:
64%
A régi kereszténység olyan mint ma az iszlám csak éppen sokkal szervezettebben irtottatok ki népeket mert más volt a hitük
szept. 28. 08:34
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, mi sem látjuk a neved és nem is írtad alá. Mégis megismerünk, mert 50%-os hasznossággal egyedüliként pontozol le minket. Amikor két hozzászólás pipaszáma egyezik, akkor úgy tudsz személyre szabottan írni, hogy a kérdéses referenciára hivatkozol. Pl. #123. Ezen a honlapon ez terjedt el leginkább, esetleg még az, amikor a hozzászólás időpontját adják meg.

A honlap szabályai szerint élhetünk a lehetőséggel, hogy anonimitásban maradunk. Korábban nem tettem, és akkor pusztán a nevem alapján pontoztak le, ekkor váltam névtelenné.

Egyelőre annyit tudunk rólad, hogy kereszténynek vallod magad, hogy szeretsz bosszút állni és másoknak beszólni, meg hogy nehezen dolgozod fel a kritikát. És hogy háborút szervezel ellenünk, akik nem hiszünk a te vallásodban. Meg hogy valamit sumálkolnotok kell, ezért ezt egy titkos társaságban kívánod végrehajtani ellenünk.

Meg azt is tudjuk, hogy kifogásokat mindig találsz, mert képtelen vagy bocsánatot kérni. Hanyag és felületes te voltál, amikor azt feltételezted, hogy mi mindannyian ugyanazon személy vagyunk. Nem szeretek senkit megítélni pár mondata után, de te már eleget írtál, igaza van a #44-es hozzászólónak: öntelt vagy.

szept. 28. 08:46
 48/59 anonim ***** válasza:

39,41

Azért írtam csak felületesen mert azt feltételeztem, hogy nem kell szájba rágni mindent.

Menjünk sorban.

""Sokan mások is hisznek és szeretnek diskurálni a Bibliáról mégsem nézik őket elmebetegnek. Furcsa..."

Úgy látom, te nem erről az oldalról beszélsz, mert itt ez van. Éppen az előző válaszoló mutat rá egy másik válaszra, mely ezt igazolja."

Itt is előfordul. Pusztán az itteni vallásos vagy magukat vallásosnak kiadó válaszolók jelentős része képtelen helyén kezelni a hitét.

Lényegében a válaszukból tisztán látszik, hogy már csak a saját kis elképzelt világukat látják és már nem tudják mi is az a hit.

Te: "De ezen csak röhögni tudok. elküldeném őket a pokolba, de kiröhögnek, mert nem hisznek benne."

Én: "Ha már annyira szeretsz diskurálni a Bibliáról akkor nem ártana elgondolkodni a benne írtakról."

Te: "Itt sem lennék, ha nem ezt tenném."

Szóval akkor nézzük kicsit szájbarágósabban.

Mégis melyik résszel össze egyeztethető az, hogy te küldesz másokat a pokolba??

A Biblia szerint attól még, hogy nem hívő valaki még ugyan úgy fontos mint az elveszett bárány vagy mint a tékozló fiú esete.

Aztán arról azonban ír a Biblia, hogy nem a te dolgod ítéletet mondani mások felett.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy ha ennyire nem vagy képben a Bibliával akkor miért is akarnád te " terjesszem az Isten igéjét" (idézet tőled), ha nem is ismered?

"Megismétlem magam még egyszer, hogy lásd, hogy mi dolgom itt:

"Vallásszabadság van. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz vagy nem hisz. De, ha valaki itt alázza testvéremet az Úrban, akkor odateszem magam.""

Megismétlem amit te írtál:

"Úgy érzem Isten arra hívott el, hogy itt a GYK oldalán vallás, valláskritika és ezotéria témakörökben terjesszem az Isten igéjét."

"Gyakorlatilag ez okoz valamiért örömöt, ha megoszthatom a gondolataimat, tapasztalatomat Istenről és Jézusról."

Tehát többször is arról írsz, hogy a nézeteidet akarod terjeszteni és nem arról, hogy sértések vagy az annak vélt válaszoktól meg akarod védeni az embereket.

Akkor azonban már nem igaz, hogy nem érdekel mások miben hisznek mert különben nem akarnád őket megtéríteni, terjeszteni az igét.

"Ha valaki abban hisz, amiben én is és azt hitében alázzák, akkor azzal engem is aláznak a hitemben. Ezt pedig nem fogom tolerálni."

Az abban hisz amiben te ott elégé sántít, hogy nagyjából keresztényenként kisebb nagyobb mértékben eltérnek a nézetek. Tehát ha szigorúan vesszük akkor nem hisznek ugyan abban csak egy könyvnek a temérdek különböző értelmezésében.

Aztán pedig Jégszív itt nem hitében sértet meg senkit hanem személyében és korábbi válaszok esetén is sokkal inkább kritikákat fogalmazott meg. Ha te egy hadsereg szervezésével válaszolsz a logikus kritikára akkor elég nagy bajok vannak a fejedben is és a hitedben is.

Megjegyezném, hogy kevesebb kritikát kapnátok ha kevésbé próbálnátok meg "terjesszem az Isten igéjét". Arról már nem is beszélve amikor a vallás belefolyik a politikába, stb. és bizonyítatlan, erősen kétséges vallások nézeteit veszik alapul olyan embereket is érintő döntéseknél akik egyáltalán nem hisznek ilyenekben.

szept. 28. 08:47
 49/59 Jégszív ***** válasza:

Többször éreztem magam megszólíttatva, így ÖNKRITIKÁT GYAKOROLOK:

Való igaz, fogalmazhattam volna kissé árnyaltabban is.

Nos, a kérdező felvetésének számomra két olvasata van:

1. Az egyik egy határozott durva, elutasító válasz minden vallást érintő kritikára! Erről leginkább az iszlám DZSIHÁD és a középkori eretnek üldözések, valamint az INKVIZÍCIÓ jut az eszembe. Mindegyiket szívből megvetem és gyűlölöm, mint az EMBERI ELME megcsúfolását és lejáratását! Szót se többet róla...

2. A második egy kifinomult, intelligens vitakészség, amit APOLOGETIKÁNAK neveznek. No ez már igen közel állna hozzám, a vallás tekintélyét emelné - pontosabban: visszahozná... Ezt lelkesedéssel fogadnám, de ennek több feltétele van, amivel sajnos ritkán találkozom.

- Intelligens érvelés a VALÓSÁG figyelembe vételével! A Biblia nyakló nélküli citálása nem az! Ez pont olyan, mintha valaki azt mondaná:

"Én vagyok a nagy Helikopter! Íme a bizonyíték, hisz magam mondom magamról!"

- Különben is: Azt mondjátok Isten ÉL/VAN, továbbá ő az abszolút jóság, igazság és szeretet. Oké, de ezt miért NEKTEK kell bizonyítgatni, miért nem teszi Ő MAGA, de nem holmi kétes eredetű (értelmű!) "igéivel"!

- Ha ő "mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak teremtője", mindezek mért nem bizonyítják eme nagyszerű jellemét!?

No ezekkel volna értelme vitát vívni, különben az egész kocsmai - bocsánat: imádságos - hőbörgés!

szept. 28. 11:20
 50/59 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt beszéljétek még át egymás közt, mert ez elég gyenge. Pontozásra sem érdemesek az eddigi mai válaszok.
szept. 28. 13:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!