Isten miért hagyta hogy Ádám és Éva fellázadjon ellene hiszen ő a szabadakarat befolyásolása nélkül is betudta volna folyásolni úgy az embert, hogy aztán mellette döntsön?
Nyilván, Isten megpróbálta jobb belátásra bírni Sátánt,de hatalomvágya olthatatlanná vált.
Az első emberpár naplopása gonosz,tudatlan rágalom! Ők végezték az Isten által rájuk rótt feladatot,bár az nem került nekik fáradtságba.
"Nyilván, Isten megpróbálta jobb belátásra bírni Sátánt,de hatalomvágya olthatatlanná vált."
Isten pedig akkor próbálta meg jobb belátásra bírni amikor már a hatalomvágya olthatatlanná vált. Nem tudta, hogy előbb kéne megpróbálni.
A mindentudó és mindenható nem volt képes már jobb belátásra bírni.
Teli van humoristákkal ez az oldal. Jókat lehet nevetni az ilyen vicceken.
#24.
Talán neked vicces,de nekem megnyugtató,hogy Isten nem él vissza hatalmával,bölcsességével és még a legrosszabb rossztól sem óv meg szabad akaratunk ellenére!
Ilyen a szeretet.
Amit te elvárhatónak gondolsz,azt úgy hívják: Zsarnokság, ami idegen a szeretettől.
Isten neked is megengedi,hogy az Ő jellemén röhögjél,mint a fakutya,de az nevet,aki a vég idején is nevet.
Mert mit gondolok én elvárhatónak szerinted, pontosan?
Mi az amit én elvárhatónak gondolok amit te zsarnokságnak neveztél.
Tudom mit írtam. Az érdekel, hogy mit értettél meg.
Felteszem nem sokat.
Gungasam!
Egyedül Isten halhatatlan!
Minden teremtmény élete Istentől függ!
#28.
Azt várod el Istentől,hogy még a bűn(lázadás) megfoganta előtt meggyőzze Lucifert....
Ha azt tette volna,nem tartotta volna tiszteletben a szabad akaratát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!