Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhívő emberek, szerintetek...

Istenhívő emberek, szerintetek hogy van ez?

Figyelt kérdés

Én Istenfélő vagyok, tehát hiszek abban hogyha rossz dolgot cselekszek akkor a pokolra jutok. De ki számít jó embernek?

Aki nem hisz Istenben és önszántából segít az embereknek - mi más okból tenné-

VAGY

Aki hisz Istenben és azért cselekszik jó dolgokat, mert fél a halál utáni dologtól , és fél attól hogy a pokolra kerül.

????

2010. okt. 30. 15:13
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
Ez komoly nagyon utolsó.. :OO melyik könyv ez?
2010. nov. 6. 20:25
 42/52 anonim ***** válasza:
John Maisel: Isten-e Jézus? c. könyve. Elolvasásra ajánlom ateistáknak, hívőknek egyaránt, sok érdekességet ír ezen túlmenően is.
2010. nov. 7. 09:17
 43/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2010. nov. 7. 09:42
 44/52 anonim ***** válasza:

19:02

"Úgy élni, hogy a jó cselekedeteid alapján üdvözülsz, elég fárasztó és stresszes lehet"

Igen, valóban az lehet. De a jó cselekedetek mégiscsak az emberektől függenek, a tetteidről dönthetsz, választhatsz, hogy mit akarsz tenni, és ha nehéz is sok jót művelni - legalább a birtokában vagy a szabad akaratnak, és mindenért egyedül te vagy a felelős, hisz minden a te döntésed.

Szimplán hit alapján üdvözülni viszont lehetetlen dolog. Mert a hit magától jön, nem te döntöd el, hogy mit vélsz igaznak és mit nem, hanem a TAPASZTALATAID, az észrevételeid, az értelmezéseid.

A hit nem hasra ütéses dolog, nem úgy megy, hogy: "Én mától hiszek Jézusban, meg olvasgatom az Evangéliumokat" és akkor valóban hinni fogsz benne. Mert hiába olvasod el százszor és ezerszer az Újszövetséget, ha egyszer nem értesz velük egyet, ha másképp tapasztaltad a dolgokat.

A mazochisták azt mondják a fájdalomra, hogy jó dolog, mert nekik tetszik. Te viszont azt mondod, hogy nem jó, mert azt tapasztalod, hogy rossz érzés. Akkor hiába próbálnád bemagyarázni magadnak, hogy a fájdalom igenis jó, ha egyszer nem azt éreznéd.

Na pont ez a gond a hit általi üdvözüléssel. Jóság és szeretet nemcsak a Bibliában van, és nemcsak a keresztények között. És minthogy a vallás nem bizonyítható dolog, nem marad más, mint a hit - ami mint levezettük, nem akarattól függő dolog.

Nem a vallás alapján hiszünk, hanem a hit alapján döntjük el, hogy melyik vallást követjük - természetesen azt, amelyik elveivel egyet értünk.

És ha én mást tapasztalok, mint amit mondanak, akkor úgysem fogom elhinni azt.

2010. nov. 7. 12:20
 45/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. nov. 7. 12:26
 46/52 anonim ***** válasza:

Bocsánat ha úgy írtam, hogy a pokolba fogsz kerülni, ugyanis ki vagyok én, hogy ítélkezzek?! Kegyelemből van üdvösségünk, és mindannyian a hitünk szerint leszünk elbírálva, hogy hova kerülünk, és azt nem ember mondja meg, hogy ki hová kerül, hanem Jézus a Király. Igazad van a szeretet a legfontosabb. Azt mondja Jézus 3 dolog ami elkíséri az embert az életben Hit, remény és a szeretet és e 3 közül a legfontosabb a szeretet az elkísér a Mennybe, a másik kettőre ott már nem lesz szükségünk!

Üdv. Lizi

2010. nov. 9. 14:33
 47/52 anonim ***** válasza:
...az úgy van,hogy önző beképzelt köcsögök!!az én"bátyám" egy zeneakadémiát végzett,hitgyülis szemét köcsög,aki még az anyánkat is megverte...akitől mindent megkapott!isten nevében természetesen..én pl.ki szeretném irtani a kereszténységet úgy ahogy van!!!!a tapasztalat beszél belőlem!!üdv!
2010. dec. 5. 13:14
 48/52 anonim ***** válasza:
Akkor ugyanolyan agresszív vagy,mint a bátyád. Igazi keresztények nem vernek meg senkit, különösen a szüleiket nem. Ne a bátyád alapján ítéld meg a kereszténységet, még a hit gyülit sem. Arra törekedj hogy te jó ember legyél, és ne gyűlölködj, mert akkor semmivel sem vagy jobb, mint mások.
2010. dec. 5. 13:28
 49/52 anonim ***** válasza:
bocsi,de én nem lehetek agresszív,mert kamionsofőr vok...abból lenne balhé...meg a pályaalkalmasságin sem mentem volna át,a sok pszichológus között...de a keresztény olyan mint a kommunista!aki nem velük,az ellenük!ez az én tapasztalatom!üdv!
2010. dec. 9. 15:54
 50/52 anonim ***** válasza:

Csak egyszer pillants egy igazi fanatikus keresztény szemébe, halld a hangját, amint fojtott agressziótól eltorzultan, ellentmondást nem tűrően elkezdi ecsetelni isten mindenhatóságát és ha csak egy pisszenéssel is ellent mersz modani neki, torz arcmimikával jókívánságokat kezd el mondani, ám gesztusaiból azonnal látni fogod, hogy azt kívánja, minél hosszabban és fájdalmasabban szenvedjél, amiért akárcsak egy pillanatra is kétségbe merted vonni istene hatalmát, miközben ő gúnyos mosollyal az arcán nézi szenvedéseidet ezt sugallva: "Lám, én megmondtam!" A keresztény fanatikus rosszabb, mint egy elmebeteg a rács mögött. Lelki torszülött mind, gyűlöli a világot és mindenkit, aki elért valamit, élvezi az életet és nem olyan, mint ő.

Számára az élvezet az, amikor valakivel baj történik, mert ilyenkor elmondhatja: lám, így jár az, aki nem úgy él, mint én.

Beteg álszent férgek, a társadalom igazi parazita söpredékei, akik mindent és mindekit uniformizálnának saját sikertelen impotenciájuk képére.

Ezeket a legjobb nagy ívben elkerülni, mert már a puszta jelenlétük is depressziót és negatív érzések áradatát váltja ki minden kifinomult érzékű, jó ízlésű emberben.

2010. dec. 28. 11:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!