Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhívő emberek, szerintetek...

Istenhívő emberek, szerintetek hogy van ez?

Figyelt kérdés

Én Istenfélő vagyok, tehát hiszek abban hogyha rossz dolgot cselekszek akkor a pokolra jutok. De ki számít jó embernek?

Aki nem hisz Istenben és önszántából segít az embereknek - mi más okból tenné-

VAGY

Aki hisz Istenben és azért cselekszik jó dolgokat, mert fél a halál utáni dologtól , és fél attól hogy a pokolra kerül.

????

2010. okt. 30. 15:13
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
100%

Ez annak a szempontjából, akivel jót teszel, mindegy. Az indíték nem számít.

Bár én nem vagyok hívő.

2010. okt. 30. 15:31
 2/52 A kérdező kommentje:
De Isten kit néz "jó embernek" ? a kettő közül?
2010. okt. 30. 15:54
 3/52 anonim ***** válasza:

Én vallásos vagyok és szerintem az is ugyanolyan mértékben számít jónak, ha valaki ateista és segít az embereken. De gondolkozz egy kicsit! Ha valaki ateista családba születik, de jó ember, akkor szerintem nem kerül pokolra. Miért is kerülne, hisz nem tehet arról, hogy olyan családba született. Érted? A jóság nem egy elvont fogalom, ahhoz nem kell semmilyen felekezethez tartozni.

"De Isten kit néz "jó embernek" ? a kettő közül?"

Ezt komolyan kérdezed? Majd ha előtte állsz kérdezd meg tőle!

De mondtam, szerintem csak a jóság számít. Az nem hogy valaki vallásos, ill hisz-e Istenben. Vallásosak között is vannak nagyon aljas emberek. Szvsz.

2010. okt. 30. 17:08
 4/52 A kérdező kommentje:
Csak valahol olvastam, hogy hitetlen emberek nem kerülhetnek a mennybe.. De köszönöm szépen:)
2010. okt. 30. 17:15
 5/52 anonim ***** válasza:
59%

Szia.

Ma már a jó fogalma igen nehezen meghatározható, lásd terrorista egyik oldalon - míg a másikon szabadságharcos /ez ugyanígy igaz volt Rákóczi idejében is /.

Sőt ami egyszer már forradalom volt azt az idő átírhatja ellen forradalommá,népfelkeléssé ...

Ezért a jó meghatározását, nem rövid időig élő ember mértékével kell mérni, hanem egy időt állóbb-Isteni mércével.

Erre szolgál a biblia.

Én benne azt olvastam, hogy aki Istennek engedelmeskedik az a jó ember Isten szemében.

2010. okt. 30. 18:28
 6/52 anonim ***** válasza:
49%

ma 18:28

Ez úgy hülyeség ahogy van.

"Ma már a jó fogalma igen nehezen meghatározható, lásd terrorista egyik oldalon - míg a másikon szabadságharcos /ez ugyanígy igaz volt Rákóczi idejében is /."

Ha neked a terrorista jó és csak az igazságért "harcol" akkor te beteg vagy! Ráadásul nem is "harcol", mert harcolni ellenséggel, pontosabban hadsereg ellen kell. Ők viszont ártatlanokat gyilkolnak, ami nemcsak rossz és gonosz, de még gyáva dolog is. A rákóczi szabadságharc is "gonosz" dolog, főleg a Biblia szempontjából, mert embereket ölnek. Tök mindegy, hogy katonát, akkor is emberi életet oltanak ki. Erre nincs mentség. A kereszténységnek pont az a lényege(annak ellenére, hogy a történelemben sokakat öltek meg a kereszténység nevében), hogy még önvédelemből sem szabad gyilkolni.

"Sőt ami egyszer már forradalom volt azt az idő átírhatja ellen forradalommá,népfelkeléssé .."

Az sem jó, csak az adott ország szempontjából jó, de erkölcsileg az sem az, mert ott is gyilkolás van.

És emiatt a "jó" igenis megfogható, olyan emberek számára is elérhető akik nem vallásosak.

2010. okt. 30. 19:00
 7/52 anonim ***** válasza:
43%

A Biblia nem tud jó emberről. Jézus azt mondta: "nem az igazakat /magukat jónak gondoló embereket/ hívogatni jöttem, hanem a bűnösöket megtérésre". Bocs, ha nem teljesen pontos az idézet, most nem keresem ki, a lényeg, a menybe egyetlen igaz /magát jónak gondoló/ ember sem fog bejutni. A Biblia azt mondja: "Kegyelemből van üdvösségetek a hit által, nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék. És nem tőletek van, Isten ajándéka ez" Bocs ezt is fejből írom, de a lényeg, cselekedetek által senki nem juthat be a menybe. Tehetsz bármit, az üdvösséget nem tudod kiérdemelni! Azt vagy elfogadod Istentől mint ajándékot, vagy az összes jó cselekedeteddel, minden Istenfélelmeddel együtt elkárhozol.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 30. 19:26
 8/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2010. okt. 30. 19:56
 9/52 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező, kedves hozzászólók,

Nagyon érdekes amiket írtok, ezért szeretnék mindent kifejteni. Először is, ahhoz hogy a Bibliát meg tudjuk érteni végig kell olvasnunk, mert sokszor önmagukban véve egy-egy mondat nem illik bele az összképbe.

"Kegyelemből van üdvösségetek a hit által, nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék. És nem tőletek van, Isten ajándéka ez"

Majdnem pontos:

"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék."(Efezus levél 2:8-9)

Ez elsősorban arra vonatkozik, hogy Krisztus kereszthalálával megnyitotta a mennyország kapuit! Ezért Isten ajándéka! Nem azért nyílt meg az út az üdvösséghez mert az emberek jót vagy rosszat tettek, és senki nem mondhatja hogy az én tetteimnek köszönhetően tárta ki Urunk országának kapuit!

"Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Jézus így szólt hozzá:...Tudod a parancsolatokat: Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, ne károsíts meg senkit, tiszteld apádat és anyádat!" Az pedig ezt mondta neki: "Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva."

Jézus... megkedvelte, és ezt mondta neki: "Egy valami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a Mennyben: azután jöjj, és kövess engem."

A válasz miatt elborult az ember arca, és szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt.

Jézus ekkor... így szólt tanítványaihoz: "Milyen nehezen mennek be Isten országába a gazdagok!"

A taníványok megdöbbentek szavain, Jézus azonban ismét megszólalt ...

"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni."

Ők mégjobban megrökönyödtek, és ezt kérdezgették egymás közt: "Akkor ki üdvözülhet?"

Jézus ezt mondta: "Az embereknek lehetetlen, de az Istennek nem, mert az Istennek minden lehetséges."

(Márk 10)

Ez a beszéd is az akkori korra vonatkozott! Jézus még nem tárta ki a mennyország kapuit ezért mondja, utalva a jövőre: "Az embereknek lehetetlen, de az Istennek nem, mert az Istennek minden lehetséges."

Azt jelenti hogy Isten végtelen szeretetével kitárja előttünk az utat az örök életre!

Összességében ez nem azt jelenti, hogy függetlenül attól mit cselekszünk megkapjuk az örök életet mint Isten ajándékát, nem!, ez azt jelenti hogy Krisztus életét áldozta azért, hogy megmutassa nekünk az utat, és kinyissa a kaput!

"Akkor hozzá ment egy az írástudók közül, aki az ő vetekedésüket hallotta, és tudva, hogy jól megfelel nekik, megkérdezte tőle: Melyik az első minden parancsolatok között?

Jézus pedig felelt neki: Minden parancsolatok között az első: Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr.

Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből és teljes erődből.

A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat." (Márk 12:28-31)

" Amit testvéretek közül a legkisebbnek tesztek - nekem teszitek!"

Ha elgondolkozunk ezen a kettőn hamar rájövünk, hogy Isten és felebarátaink szeretete ugyan az. Hiszen ha felebarátunkat szeretjük, Krisztust szeretjük, vagyis magát az Urat szeretjük. Akkor miért választotta ketté Jézus? A válsz egyszerű: a kor miatt. Az akkori kor felfogásában még nem élt az az Isten aki Jézust küldte, így ha Jézus azt mondta volna felebarátaink szeretete a legfontosabb, jogosan kérdőjelezték volna meg az Ő Istenének a fogalmát és fontosságát...

Jézus mondta: "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" Ez a legfontosabb parancsolat.

Isten nem kéri tőlünk, hogy higgyünk benne, a hit ajándék, nekünk jó. Ő azt kéri tőlünk, hogy szeressünk, igenis a cselekedetei alapján fogja elbírálni az embert, de figyelembe veszi majd hogy mennyit kaptál, milyenek voltak a lehetőségeid. Amíg itt vagyunk a földön Isten irgalmas hozzánk, de amikor felkerülünk a mennyei Atya szeme elé, akkor már csak igazságos lesz!

Csabi

2010. okt. 30. 21:48
 10/52 A kérdező kommentje:
Kedves Csabi köszönöm a válaszod :)
2010. okt. 30. 21:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!