Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhívő emberek, szerintetek...

Istenhívő emberek, szerintetek hogy van ez?

Figyelt kérdés

Én Istenfélő vagyok, tehát hiszek abban hogyha rossz dolgot cselekszek akkor a pokolra jutok. De ki számít jó embernek?

Aki nem hisz Istenben és önszántából segít az embereknek - mi más okból tenné-

VAGY

Aki hisz Istenben és azért cselekszik jó dolgokat, mert fél a halál utáni dologtól , és fél attól hogy a pokolra kerül.

????

2010. okt. 30. 15:13
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
Az emberi jósággal az a baj, hogy nem abszolút és nincs köze a bűntelenséghez. A saját szívedet vizsgáld meg, és dönts arról, mennyire vagy jó. Ha nagyon jó vagy, várj vagy 10-15 évet, és harminc fölött is vizsgáld meg. Ugyanaz az ember maradtam, nem csináltam sokkal több rossz dolgot, de mégis érettebben álltam hozzá a kérdéshez. Rá kellett jönnöm, hogy azért mert nem vagyok rossz ember, még jó sem vagyok.
2010. nov. 1. 18:20
 22/52 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm szépen!
2010. nov. 1. 18:27
 23/52 anonim ***** válasza:

18:20

A te hozzáállásodhoz azonban szükséges, hogy valaki higgyen a bűnösséghez. Én például alapvetően nem hiszek az eredendő bűnben, ezért számomra a jóságot nem lehet elvonatkoztatni attl, aminek a létezését tagadom.

2010. nov. 1. 19:17
 24/52 A kérdező kommentje:
:)
2010. nov. 1. 19:55
 25/52 anonim ***** válasza:

De jól eldiskuráltok itt, hogy ki üdvözül, vagy ki nem.:)

Én azt javaslom olvasd imádkozó szívvel, különösképpen az új testamentumot és hiszem, hogy megfogod érteni.

De egyértelmű, hogy amint már mások is leírták szükséges az első és a második parancsolat betöltése, megélése. Itt nem vallásos emberről van szó, hanem Istent és Jézust szerető, vagy nem szerető emberről. Nagyon nem szeretem ezt a megfogalmazást, hogy vallás. Nem a vallás üdvözít, hanem Jézus a Megváltónk.

Tényleg szívből kérlek olvasd az új szövetséget különösen János, Máté, Márk, Lukács /Jézus szavait, Ő szól róla érthetően ki üdvözül és ki nem./ és az Apostolok cselekedetét. És ha azon túl vagy akkor a Zsidókhoz irt levelet, és ha érted akkor a Pál Rómaiakhoz irt levelét, és utána a többit.:)

Üdv. Lizi :)

Isten a szeretet!

2010. nov. 2. 15:44
 26/52 anonim ***** válasza:

"A te hozzáállásodhoz azonban szükséges, hogy valaki higgyen a bűnösséghez. Én például alapvetően nem hiszek az eredendő bűnben, ezért számomra a jóságot nem lehet elvonatkoztatni attl, aminek a létezését tagadom."

Kedves válaszoló! Értelek. De azt szeretném megkérdezni tőled, hogy szerinted

1. mi a bűn?

2. Mi az eredendő bűn?

3. Ki a jó/rossz ember?

Mert az is lehet, hogy te is hiszel az eredendő bűnben, csak nem tudsz róla....Persze nem kukacoskodni akarok, de lehet, hogy nem is állunk olyan messze egymástól, mint gondolnád...

Freya

2010. nov. 2. 16:21
 27/52 anonim ***** válasza:

1. mi a bűn?

2. Mi az eredendő bűn?

3. Ki a jó/rossz ember?

1. Hajaj, fogós kérdés. Számomra a bűn az, mikor akarattal a rosszat választjuk, holott dönthetnénk a jó mellett is. A jo és rossz fogalmába ne menjünk bele, az már helyzettől függő :)

2. Erre annyiféle változatot hallottam már, hogy hozzá sem merek szólni. De első válaszomból következtetve, kétlem, hogy az ember úgy születne, hogy alapvetően benne van a rossz direkt választása. Tapasztalataim alapján az emberek alapvetően a jó felé hajlanak.

3. Ez is olyan kérdés, ami órákig boncolgathatnánk:) mivel nincs abszolút j, sem abszolút rossz, talán az a jó ember, aki a nagyobb jót választja, ha döntenie kell, és tudatában van a döntés lehetőségének.

2010. nov. 2. 19:56
 28/52 anonim ***** válasza:

Lizi!

köszönöm tanácsod, de valahogy biztos vagyok benne, hogy többet tudnék fejből idézni a bibliából, mint esetleg Te :)

Volt idő, mikor filmek hatására Jézus-párti voltam, és máig szeretem a személyiségét és alakját és egy időben épp ezért gyakran bújtam az Evangéliumot - mégsem fogott meg. Pedig Jézust szeretem, csak mégse hiszem el, amit a Biblia ír, mert nem egyezik a tapasztalataimmal és véleményemmel.

Ha csak üdvözülhetne, aki hisz Jézusban, a világ temérdek jósága "kárba" veszne.

2010. nov. 2. 19:58
 29/52 A kérdező kommentje:
Mindenkit felpontoztam:) Köszönöm!
2010. nov. 2. 21:35
 30/52 anonim ***** válasza:

Szia

Sajnos nem értünk egyet.

Én szeretem olvasni a Bibliát és hiszem is minden szavát.

Üdv.Lizi

2010. nov. 3. 20:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!