Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi - nagyon helyesen...

Jehova Tanúi - nagyon helyesen - az egyedüli Isten követőinek, tanúinak nevezik magukat. De akkor miért használják magukra a keresztény megnevezést, ami Krisztus követőt jelent? Miért egy angyalt követnek, miért nem Jehovát?

Figyelt kérdés
Ha egy nemzeti zászló tiszteletére felállni bálványimádás, mennyivel inkább az egy teremtmény követőjének nevezni magukat?!

máj. 30. 19:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 Veteránmacska ***** válasza:
És az a nèv Jèzus
jún. 3. 18:43
 72/77 anonim ***** válasza:
0%

66

"Mi abban a hamis filozófia, hogy senkit se alázunk meg azzal, hogy szándékosan hibásan ejtjük a nevét? Pláne Isten esetében?"

Miért hazudsz? Azzal vádolod a Tanúkat, hogy "szándékosan" rosszul használják! Ez hazugság! És ezt te is tudod, ezért annál is inkább aljas dolog ez a vád tőled.

Te hogyan hívod Jézus, vagy más bibliai szereplők neveit? Úgy ahogyan az a magyar nyelven elterjedt? Akkor miért "alázod" meg őket ezzel, holott sokszor még azt is lehet tudni, hogyan ejtették eredetileg?

jún. 13. 15:50
 73/77 anonim ***** válasza:
0%

72

A hozzászólásod szerint a János ev 3,16-ot sem érted, akkor a nehezen érthetőkkel, hogy állhatsz?

Az örök élet a tét. Ha meg van : bárki bármit mondhat nem kell, hogy hatással legyen Rád.

jún. 14. 08:13
 74/77 anonim ***** válasza:
33%

73

Ha hiszel Jézusban, mit teszel? Hogyan élsz, milyen erkölcs vezérel? Mert ugye a Biblia szerint "a hit halott cselekedetek nélkül", igaz? De hol tanította és hol mutatott példát arra Jézus, amit az ún "kereszténység" művel már legalább 1600 éve, hogy hagyja magát végletesen, gyilkos indulattal megosztani nemzeti, etnikai, politikai vagy éppen vallási alapon, és szinte minden háborúban egymást és másokat gyilkol?

jún. 14. 22:04
 75/77 anonim ***** válasza:

74

Most miért mutogatsz másokra ?

Neked kell megbékélned elsősorban Istennel, minden más a helyére kerül.

Jézus Krisztus az Út, az Igazság és az Élet !

Áldjon meg Tégedet az Úr Jézus Krisztus!

jún. 15. 13:21
 76/77 anonim ***** válasza:
0%
Nekem és neked, valamint mindenkinek, aki kereszténynek mondja magát! Arról beszéltem, hogy a "keskeny út" bizony tényleg szűk, és a legtöbb magát kereszténynek valló ember, aki pl Jehova Tanúit bírálja, valójában a bibliai mérce szerint nem keresztény!
jún. 15. 14:38
 77/77 Pupusz ***** válasza:
Jehova tanúi évente 1000 embert áldoznak fel jehova démonnak a statisztika alapján, akik nem kaphatnak vért. Gyerekeket is. Ez emberáldozat egy démonnak. Ennyit a kereszténységükről. A Jehova nevet pedig Galatinus találta ki 1520-ban. JT. pedig belehamisították a bibliájukba sokezerszer, Jézus szájába is, aki nem mondta ki Isten nevét, a kereszten is ezt mondta "Éli Éli Sabaktani, azaz Én istenem, én istenem, miért hagytál el engem?" Ha kimondta volna Isten nevét, a kereszten biztosan megtette volna. De nem tette. Ennyit Jehova tanúíról. Embert áldoznak egy bálványnak. Évente ezret. Gyerekeket is. Ennek semmi köze a kereszténységhez. Ez sátánimus a javából. Kedvesen, mosolyogva, szelídséget színlelve. Báránybőrbe bújt farkasok.
jún. 23. 19:04
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!