Miért olyan erős a muszlimok hite?
"Ha nem vagy magadnál, akkor nincs szégyenérzeted.
Gondolom a logika kimaradt."
De előtte nyilván magadnál vagy és tudod hogy imádkozni fogsz. Ha pedig így iszod le magad, akkor nincs benned szégyenérzet mert tudatosan részegen állsz Isten színe elé.
"Engem nem zavar, ha a gyerekem totál részegen hívna fel."
Ez a te erkölcsi szinteted mutatja.
"Lehet segítségre van szüksége vagy valami problémája lehet."
Amit józanul is el tudna mondani.
"Mindenképp érdekel a gyerekem sorsa és a biztonsága, akár részeg, akár nem. Ezt hívják szeretetnek felénk."
Akkor nem érted vagy csak játszod a hülyét. Nyilván jobban örülnél ha józanul hívna fel a gyereked igaz?
"Nem vagyok keresztény és teljes mértékben értem.
Na ezzel jól áthúztam a számításaid."
Semmit nem húztál át. Egy keresztény annyiban különbözik egy ateistától hogy azt mondja hiszt Istenben. Egyébként ugyanaz az erkölcsi szint, életfelfogás, stb. Szóval lényegében mindegy, ugyanúgy igaz rád akár ateista vagy akár keresztény.
"A szeretet mértéke nem azonos az együtt töltött idővel vagy a kommunikációnkkal."
Behazudhatod hogy jobban szereti az a szüleit aki évente egyszer felhívja őket pár perce mint az aki naponta ötször beszél velük, de mindketten tudjuk hogy ez nem igaz.
"Már meg is bocsáss, de én nem leszek alkoholista."
Szerinted az az 1 millió alkoholista mint válaszolt erre a kérdésre. Nyilván hogy ők biztos nem lesznek alkoholisták pont mint te.
"Krónikus beteg vagyok és nehezen dolgozza fel a szervezetem.
Ezért nagyon ritkán iszok. Plusz gyógyszert is szedek és nem akarom meg0lni magam."
Akkor konkrétan az életeddel játszol mert ha mégis alkoholista leszel neked annyi. Konkrétan egy kortyot sem lenne szabad ilyen helyzetben inni.
"Saját tapasztalatból indulsz ki, hogy mindenkinek ilyen kevés akaraterővel kell rendelkeznie? Mert valami azt súgja, hogy nem ismered az 1 millió alkoholista embert. De nekem a családban rengeteg volt és láttam is a hatását.Viszont így vélekedni a dologról, semmi értelme sincs."
Én a statisztikából indulok ki meg abból a tényből hogy az alkohol egy rendkívül veszélyes tudatmódosító ami függővé tesz. Zacher Gábor neves ismerős? Toxikológus. Ő aztán tudja milyen az alkohol pusztító hatása. Na ő azt monda be kellene tiltani az alkoholt.
"Nem esélyen múlik, hogy valaki alkoholista lesz vagy sem."
Na meséld már el min múlik?
"A Paradicsomot nyerhetem meg az örökkévalóságig az imával."
Mi van, ha a poklot nyered, mert hamis módon imádkozol egy hamis próféta által kreált hamis istenképhez? A képet nyilván nem szó szerint értem.
"Elmondtam a gyakorlati tapasztalatomat, amire meg azt mondtátok fals, nem reprezentatív"
Ha egyszer megfigyelési torzításra alapul a tapasztalatod, akkor értelemszerűen fals.
"Az iszlám minden olyan dolgot tilt ami káros szóval ezt is benézted."
Mint pl az olajban sütést? Mutasd, hol tiltja!
"Ha egyszer megfigyelési torzításra alapul a tapasztalatod, akkor értelemszerűen fals."
Akkor a másik válaszoló megfigyelése is torzításra alapul és fals. Továbbá mutattam reprezentatív statisztikát ami alapján a törökök emberek számára fontos a vallás. Szóval mégiscsak az én megfigyelésem a valós, a másik válaszoló pedig aki az állította hogy a török emberek nem vallásosak, hazudott.
"Mint pl az olajban sütést? Mutasd, hol tiltja!"
A Korán nem fogja egyenként felsorolni azt a kismillió dolgot ami káros. A Korán és hadiszok logikája alapján kikövetkeztethető hogy ami káros az emberre az tiltott.
"Ja és a hazudozás, mások provokálása, az is káros, ezeket miért nem tiltja akkor az iszlám? Vagy tiltja, és te vagy aki csak azt hazudod hogy muszlim vagy, közben meg tojsz rá hogy tilt mindent, ami káros?"
Az iszlám tiltja a hazudozást, provokálást éppen ezért én nem is teszek ilyet. Ez nem mondható el a keresztényekről, ateistákról, akik folyamatosan hazudoznak az iszlámról. Még ebben a kérdésben is hiszen gyakori keresztények által terjesztett hazugság hogy muszlimok hazudhatnak más vallásúaknak. Szóval ennyit arról, kihazudik.
Ehhez képest folyamatosan hazudozol. Pl csak mert a te megfigyelésed megfigyelési torzításon alapul, erre megpróbálod azt hazudni, hogy akkor a másik válaszolóé is, holott az ő kommentjében semmi nem utalt ilyesmire. Vagy ott van pl a másik hazugságod a csúszós lejtővel, amit szintén számon kértek rajtad.
Tehát lényegében kedved szerint válogatsz az iszlám előírásai közőtt, és simán figyelmen kívül hagyod, amik neked nem tetszenek, pl hogy ne hazudj. Ezzel mindent el is mondtál. Zárható a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!