Miért olyan erős a muszlimok hite?
"hogy nem fogsz tudni megfelelően imádkozni."
Én hallottam sok részeg embert aki nagyon jól tudott imádkozni.
"A mozdulataid sem lesznek tökéltesek, de a Korán ájáiban való megfeleő elmélyedést, a koncentrációt biztosan tönkre tennéd vele."
Akkor a kedves istened eléggé egy kényes senki lehet, ha ennyire minimális dolgok zavarják.
Meg mi az hogy napi ötször?
Eléggé túlzás, főleg hogy semmit nem nyersz belőle.
Inkább csak egy rabszolgának tűnsz ezen a ponton.
"Ezt fogod tenni. Vétkezel magad ellen, mert csak magadnak ártasz vele, ha nem fogadtatik el az imád."
Nem, én nem vétkezek magam ellen.
"Logikai hiba: csúszós lejtő MÉG MINDIG"
Hogy mi bajod van? :)
"Szóval a Korán olyan dolgokat is tilt, amiről az embereknek fogalma sem volt, hogy létezik?"
Mivel a megfogalmazásba beletartoznak azok is. Szóval nem kell hogy tudj róla. Például akkoriban nem létezett heroin meg ilyesmi drogok, de a Korán megfogalmazásában benne vannak ezek is, ezért tilos ezek fogyasztása is nem csak az alkoholé.
"Mint pl. a klórt és fluort tartalmazó szénvegyületek amik az Ózónrétegre lyukat ütöttek?"
Ez hogy jön ide?
Igen, mondjuk nem árt ha tisztában vagy azzal, mit jelent imádkozni.
"Meg mi az hogy napi ötször?
Eléggé túlzás, főleg hogy semmit nem nyersz belőle."
A Paradicsomot nyerhetem meg az örökkévalóságig az imával.
De ha nem imádkozom csak a pokol vár rám a Sátánnal együtt aki az alkohollal csábítgatott.
"Én hallottam sok részeg embert aki nagyon jól tudott imádkozni."
Keresztényekben bizonyára nincs szégyenérzet és képesek totál részegen Isten színe elé állni. Aki ilyet tesz nem is veszi komolyan a vallást.
"Akkor a kedves istened eléggé egy kényes senki lehet, ha ennyire minimális dolgok zavarják."
Engem is zavarna ha a gyerekem totál részegen hívna fel vagy jönne oda hozzám. Nem fogod fel hogy ima alatt a Teremtődhöz szólsz igaz?
"Meg mi az hogy napi ötször?
Eléggé túlzás, főleg hogy semmit nem nyersz belőle.
Inkább csak egy rabszolgának tűnsz ezen a ponton."
Mivel keresztény vagy ezt nem értheted. A legtöbb keresztény nem is imádkozik vagy ha igen, lefekvés előtt elhadarja a miatyánkat és ennyi. Vegyük azt hogy nem Istennel beszélsz hanem a szüleiddel. Szerinted ki szereti jobban a szüleit? Aki naponta legalább ötször beszél a szüleivel vagy az aki évente egyszer felhívja karácsonykor pár percre?
"Nem, én nem vétkezek magam ellen."
Majd akkor is ezt fogod mondani ha néhány év múlva minden nap a saját hányásodban fetrengve ébredsz ki tudja hol mert alkoholista lettél? És nem mondhatod hogy veled biztosan nem történhet ilyen mert csak Magyarországon 1 millió emberrel megtörtént.
"Hogy mi bajod van? :)"
Bocsánat, nem tartozik hozzá az általános műveltséghez, pedig illene.
"Ez hogy jön ide?"
[A Korán azokat is tiltja (káros anyagokat). Minden tudatmódisító szert tilt. A Biblia nem. A Biblia alapján kábítószert is lehet fogyasztani.]
Így.
vagy az neked nem káros anyag amivel majdnem ki tudtuk volna pusztítani a Földi élet nagy részét?
Úgy érzem ez fontosabb, mint a szipu meg a bor.
"Igen, mondjuk nem árt ha tisztában vagy azzal, mit jelent imádkozni."
Logikai hiba: személyes kétely
Ezt mondjuk nagyon nem szép ilyet írni.
Allah nem tanított elég tiszteletet?
"A Paradicsomot nyerhetem meg az örökkévalóságig az imával."
Persze, te ezt hiszed, de attól még nem lesz igaz, nem fogja ezt mindenki univerzálisan elfogadni.
Egyenlőre ott tartunk, hogy napi ötször imádkozol és tartasz be olyan törvényeket, amelyeket teljesen felesleges lenne.
Mert te meg vagy győződve, hogy van a Paradicsom és te oda ezzel bejuthatsz.
"De ha nem imádkozom csak a pokol vár rám a Sátánnal együtt aki az alkohollal csábítgatott."
Hát ez egyszerre nagyon viccesnek és abszurdnak hangzik.
Szoktál DnD-zni?
"Logikai hiba: személyes kétely
Ezt mondjuk nagyon nem szép ilyet írni.
Allah nem tanított elég tiszteletet?"
Mivel fogalmad sem volt, miért befolyásolja az alkohol fogyasztás az imát, ebből egyenesen következik hogy nem tudod mit jelent imádkozni.
"Mert te meg vagy győződve, hogy van a Paradicsom és te oda ezzel bejuthatsz."
Természetesen. Én nem vagyok hitetlen.
"Bocsánat, nem tartozik hozzá az általános műveltséghez, pedig illene."
Mi ebben az érvelési hiba? :) Az alkohol nagyon könnyen okoz függőséget, csak Magyarországon 1 millió alkoholista van, ön és közveszélyes aki részeg és még rákkeltő is. És te annyit tudsz felmutatni hogy veled ilyen nem történhet :)) És azt mondod nálam van érvelési hiba? :))
"vagy az neked nem káros anyag amivel majdnem ki tudtuk volna pusztítani a Földi élet nagy részét?
Úgy érzem ez fontosabb, mint a szipu meg a bor."
Az iszlám a környezetre káros anyagokat is tiltja de hogy jön ez ide? Most az alkohol a téma.
"Keresztényekben bizonyára nincs szégyenérzet és képesek totál részegen Isten színe elé állni. Aki ilyet tesz nem is veszi komolyan a vallást."
Ha nem vagy magadnál, akkor nincs szégyenérzeted.
Gondolom a logika kimaradt.
"Engem is zavarna ha a gyerekem totál részegen hívna fel vagy jönne oda hozzám. Nem fogod fel hogy ima alatt a Teremtődhöz szólsz igaz?"
Engem nem zavar, ha a gyerekem totál részegen hívna fel.
Lehet segítségre van szüksége vagy valami problémája lehet.
Mindenképp érdekel a gyerekem sorsa és a biztonsága, akár részeg, akár nem.
Ezt hívják szeretetnek felénk.
"Mivel keresztény vagy ezt nem értheted."
Nem vagyok keresztény és teljes mértékben értem.
Na ezzel jól áthúztam a számításaid.
*Összedörzsölöm a kezeim.*
"Aki naponta legalább ötször beszél a szüleivel vagy az aki évente egyszer felhívja karácsonykor pár percre?"
A szeretet mértéke nem azonos az együtt töltött idővel vagy a kommunikációnkkal.
Személyesen tapasztaltam meg, hogy ha nagyon reménytelen az életed és rossz a helyzeted, szeretheted a szüleid, nagyszüleid teljes szíveddel, néha inkább távol maradsz és próbálod felfogni mit kellene tenni.
Azért az ember szeretete jól árnyaltabb, mint egy igen/nem kérdés.
"Majd akkor is ezt fogod mondani ha néhány év múlva minden nap a saját hányásodban fetrengve ébredsz ki tudja hol mert alkoholista lettél?"
Már meg is bocsáss, de én nem leszek alkoholista.
Krónikus beteg vagyok és nehezen dolgozza fel a szervezetem.
Ezért nagyon ritkán iszok.
Plusz gyógyszert is szedek és nem akarom meg0lni magam.
Saját tapasztalatból indulsz ki, hogy mindenkinek ilyen kevés akaraterővel kell rendelkeznie? Mert valami azt súgja, hogy nem ismered az 1 millió alkoholista embert. De nekem a családban rengeteg volt és láttam is a hatását.
Viszont így vélekedni a dologról, semmi értelme sincs.
"És nem mondhatod hogy veled biztosan nem történhet ilyen mert csak Magyarországon 1 millió emberrel megtörtént."
Miből gondoltad, hogy ezt mondom?
Nem esélyen múlik, hogy valaki alkoholista lesz vagy sem.
De köszi a szalmabáb érvelést előre.
"Mivel fogalmad sem volt, miért befolyásolja az alkohol fogyasztás az imát, ebből egyenesen következik hogy nem tudod mit jelent imádkozni."
Mi van ha tudom mit jelent imádkozni és mégis hallottam rendes és normális imát részeg embertől?
"Természetesen. Én nem vagyok hitetlen."
Tudom, te a sok mesekönyvből csak egyet fogadsz el, ezt tudjuk.
"Mi ebben az érvelési hiba? :)"
Legyél oly szíves és írd már le, hogy mit jelent a csúszós leejtő érvelési hiba.
Mert nem hiszem, hogy elolvastad.
"Az iszlám a környezetre káros anyagokat is tiltja de hogy jön ez ide? Most az alkohol a téma."
Úgy, hogy van kismillió környezetre káros anyag amivel majdnem kipusztítottuk magunkat, mégsem ír róla.
Arra találtam példát, amire azt írtad, hogy nincs.
"Mi van ha tudom mit jelent imádkozni és mégis hallottam rendes és normális imát részeg embertől?"
Kizárt dolognak tartom.
Ugyanakkor nem tartom kizártnak, hogy Kegyelmes Allah segítségére sietne egy részeg embernek is aki éppen hozzá fohászkodik. Ugyanakkor az alkoholfogyasztás mindenképpen bűn, és a pokolra viheti az embert.
"Tudom, te a sok mesekönyvből csak egyet fogadsz el, ezt tudjuk."
Nem igazán van értelme ilyen ostoba kijelentéseket tenned, mert én próbálom elmagyarázni miért nem helyes alkoholt fogyasztani muszlim szemszögből...ez meg itt nem tudom mire válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!