Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért olyan erős a muszlimok...

Miért olyan erős a muszlimok hite?

Figyelt kérdés
Miért erősebb, mint a keresztényeké? Értem ez alatt azt, hogy a muszlimok betartják a szabályokat, a keresztények “betartogatják”, de nem olyan erős a vallás.

ápr. 27. 16:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 Potyondi Gergely ***** válasza:

4-es és 6-os:

Nagyon nem értek egyet, és kérlek szépen hogy ne kritizáld a Bibliát, ami Isten igéje.

Kérdező:

Az, hogy kinek erős, és kinek gyenge a hite, azt Isten tudja a legjobban.

Ő a szívek és a vesék vizsgálója.

ápr. 27. 19:44
 12/76 anonim ***** válasza:
0%

"Nyilván ironikus volt a kérdésem, sajnálom, hogy még ennyit se voltál képes felfogni. Amúgy 12 liter abszintot vagy 12 liter kőbányai világost fogyasztanak a magyarok? Bár ha elosztod a 365 napot ezzel, nem úgy tűnik, hogy részeges lenne a magyar társadalom."

Nem részeges a magyar társadalom? Tengernyi cikket, statisztikát találsz arról milyen nagy probléma az alkoholizmus Magyarországon.

ápr. 27. 20:40
 13/76 anonim ***** válasza:

Ez kissé nevetséges.

'Ne kritizálj, mert én ebben hiszek' sosem volt jó érv arra, hogy ne kritizáljanak.

ápr. 27. 20:40
 14/76 anonim ***** válasza:
100%

Oszd el a 365 napot a 12 literrel :)

Nyilván van sok részeges, de én pl évente max 2-3 alkalommal iszok egy keveset, a családban se tudok részeges egyénről.

ápr. 27. 20:43
 15/76 anonim ***** válasza:
0%

"Törökországban éltem több évig is, rengeteg embert megismertem itt, és a tapasztalataim szerint a ténylegesen hithű muszlimok - akik hitelesnek tartják a vallást, komolyan veszik minden előírását - aránya elenyészően kicsi."

Ez biztos hogy nem igaz. Én ugyan nem éltem Törökországban de sokszor jártam ott és pont azt tapasztaltam hogy a fiatalok körében is sok a vallásos. A pénteki ima idején tele vannak a mecsetek, és nem csak idősekkel. Erdogan is a vallásos irányt képviseli és már 20 éve folyamatosan újraválasztják a baloldali ellenzékkel szemben. Itt Budapesten is van egy törökök által müködtetett mecset ami szintén tele van.

ápr. 27. 20:44
 16/76 anonim ***** válasza:
100%

Ez pont ugyanolyan ostobaság, mint ha azt mondanád, hogy tele volt a Tesco, tehát nem éheznek tömegek...

Na meg valaki sokéves személyes tapasztalatát valótlannak hazudni, csak mert nem tetszenek az általa tapasztalt tények, az komoly. Hitelesség 0.

ápr. 27. 20:50
 17/76 anonim ***** válasza:
100%

"Ebből is látható melyik az igaz vallás."

Nem igazán. Ezt wishful thinkingnek hívják, simán bemagyarázod saját magadnak, hogy ha te valamivel egyetértesz, az igaz. Csak épp ez senki más számára nem lesz szempont.

ápr. 27. 20:53
 18/76 anonim ***** válasza:
0%

Ő is a saját tapasztalatát írta le és én is. Ha az enyémet nem fogadod el mondván az nem reprezentatív akkor az övét sem fogadhatod el. Akkor nézzük meg a statisztikát Törökország esetében a vallásosságra vonatkozóan.

[link]

A vallást fontosnak megítélők aránya a lakosság százalékában. Minél sötétebb színű annál vallásosabb az adott ország, Törökország pedig igencsak sötét színnel van feltüntetve.

Ergo a másik válaszoló nem mondott igazat. A török emberek számára fontos a vallás.

ápr. 27. 20:57
 19/76 anonim ***** válasza:
0%
Naponta minimum ötször lépünk kapcsolatba Istennel, az imák során. Így nem csoda hogy a muszlimok hite erős.
ápr. 27. 21:00
 20/76 anonim ***** válasza:
0%

"Nem igazán. Ezt wishful thinkingnek hívják, simán bemagyarázod saját magadnak, hogy ha te valamivel egyetértesz, az igaz. Csak épp ez senki más számára nem lesz szempont."

A keresztény vallás engedi az alkoholfogyasztást. Sőt még azt is állítja a Biblia hogy Jézus részt vett emberek alkoholizálásban. Az alkohol része a keresztény vallási szertartásoknak. Na most az alkohol egy nagyon veszélyes tudatmódosító. Nagyon könnyen okoz függőséget és rákkeltő is. Az a vallás ami ezt engedi, sőt része a szertartásainak az biztosan nem lehet Isten igaz vallása. Természetesen az iszlám tiltja az alkoholt és minden más tudatmódosító szert.

ápr. 27. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!