Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a házasság előtti szex...

Bűn a házasság előtti szex ilyen helyzetben is?

Figyelt kérdés
A párommal 8 éve vagyok együtt és mielőtt vallásos lettem, azelőtt megtörtént a dolog. Azóta is együtt vagyunk, szeretjük egymást és tervezünk összeházasodni, de így nem nagyon van kedvem az aktushoz, tudva, hogy bűn.

jan. 16. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
87%

Minden esetben Isten szava a mérvadó, Ő állította fel az erkölcsi törvényeket. Hogy emberek ezt felhígítják, az elég szomorú.

(Héberek 13:4) 4 A házasság legyen mindenki szemében tiszteletre méltó, és a házasélet beszennyezetlen, mert Isten meg fogja ítélni azokat, akik szexuális erkölcstelenséget követnek el vagy házasságtörők.

A "házasságot" mint intézményt Isten hozta létre, és a nemi kapcsolatot, csak a törvényes házasoknak engedélyezi.

A versben külön olvassuk a házasságtörést, és a szexuális erkölcstelenséget, vagy is a paráznaságot. Tehát akik nincsenek törvényesen összeházasodva, azok paráznaságot követnek el.

"Nem a papír számít".

Akik ezzel magyarázzák, hogy el lehet kerülni a törvényesítést, azok tévednek. A "papir" kifejezést használják "kiskapuként".

/Sok törvény esetében alkalmaznak kiskapukat, vagy is valahogy kibújnak a törvény alól/

A törvényesítés a lényeg. Aki kiskapukat keres és talál, az Isten elrendezését írja felül, vagy is elveti Isten szavát.

Minden országban voltak, és vannak törvényesítések, Evvel kapcsolatban, ezek nem egyformák, de akkor is az adott ország törvényeit betartják.

Izraelben akkor az volt a házasság, ha tanúk látták, hogy bevitte a sátrába a feleséget. Jézus is részt vett házasság kötésen. Nyilván való, hogy ez egy "szertartás" szerint történt.

jan. 17. 08:27
 22/73 IstenGyermeke1 ***** válasza:
54%

Elgondolkodtató, hogy egyesek miért ragaszkodnak a 0 kötelékhez maguk közt.

A házasság törvényileg védi a párt, nem hagy kiskaput a kilépésre. Ezt nem szeretnétek vállalni, de a házassági aktust végzitek. Ezért kérdem én, mi tart vissza benneteket? Hol van az őszintétlensége, a gát, ami miatt nem szeretnétek egybekötni életeteket?

Valamit a kedves 19-es nagyon félreért. A házasság szentség; s a házastársak szolgáltatják ki egymásnak, a pap csak tanú. A Krisztustól kapott kötő hatalommal kéri az Urat, hogy kösse össze a lelküket, ezáltal árassza rájuk a szentség kegyelmét. Ez nem a szertartástól függ.

Kérdem én, kedves kérdező, mi az, amitől féltek eggyé lenni?

jan. 17. 09:40
 23/73 szp72 ***** válasza:
92%

1. A keresztény erkölcs szerint a házasság nélküli szex bűn.

2. A házasság valójában egy életre szóló elköteleződés. Lakatlan szigeten édes kettesben is lehet házasságot kötni.

3. Ha viszont nem lakatlan szigeten, hanem egy társadalomban élsz, akkor hacsak nincs valami súlyos akadálya, akkor annak szabályait is be kell tartani. Ha tényleg meg van az elköteleződési szándék, akkor a házasság formai részét is teljesíteni igazán csekélység.

jan. 17. 11:00
 24/73 A kérdező kommentje:

Jó sok válasz érkezett azóta, köszönöm a valaszokat.

Én már szeretnék házasodni, amíg nem találtam meg Istent addig nem tartottam fontosnak, azóta igen és mondom a páromnak is, hogy házasodjunk össze.

jan. 17. 11:30
 25/73 anonim ***** válasza:

21-es:"Jézus is részt vett házasság kötésen"

Sőt, egy példázata (a tíz szűzről) egyenest' egy mennyegzőről szól vőlegénnyel, násznéppel miegymással...

jan. 17. 11:33
 26/73 anonim ***** válasza:
62%

17.

Tévedés, itt többen igyekszünk keresztény életet élni a Biblia alapján.

Nálunk kiközösítik azokat, akik házasság előtt paráználkodnak. Ennek Bibliai alapja van.

jan. 17. 11:38
 27/73 anonim ***** válasza:
Öröm a lelkemnek, hogy hívő keresztények között milyen nagy az egyetértés ebben a témakörben (is...).
jan. 17. 11:58
 28/73 anonim ***** válasza:
0%
Valláskárosultak vagytok.
jan. 17. 12:23
 29/73 IstenGyermeke1 ***** válasza:
83%

Én ezt a jelzőt dicséretnek veszem. Jelzi, hogy nem a világmódján, hanem Krisztus tanításai alapján gondolkodom

Hozzáfűzendő az előbbi válaszomhoz, hogy szükséghelyzetben tanú sem szükséges a házassághoz, csak, hogy az Isten szentséges színe előtt kijelentsék beleegyezésüket a felek. A CIC erről elég, hosszan ír, meg lehet találni a tartalomjegyzékében. [link]

jan. 17. 16:44
 30/73 anonim ***** válasza:
#29 Csakhát itt szó nincsen - szükséghelyzetről...
jan. 17. 17:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!