Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a házasság előtti szex...

Bűn a házasság előtti szex ilyen helyzetben is?

Figyelt kérdés
A párommal 8 éve vagyok együtt és mielőtt vallásos lettem, azelőtt megtörtént a dolog. Azóta is együtt vagyunk, szeretjük egymást és tervezünk összeházasodni, de így nem nagyon van kedvem az aktushoz, tudva, hogy bűn.

jan. 16. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
60%
Igen, ilyen helyzetben is súlyos bűn, sőt tovább súlyosbítja, hogy nem csak elcsábulsz egy egy alkalommal, hanem folyamatosan egy bűnös kapcsolatban élsz. Ezt házassággal lehet rendezni, addig pedig érdemes lenne tisztán maradni.
jan. 16. 17:12
 12/73 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy érted a "vallásos lettem" ?

A vallásosdiban minden elválaszt Istentől...ott, mintha a bűnkeresés lenne a cél.

jan. 16. 18:51
 13/73 anonim ***** válasza:
26%
Bűn minden a keresztények szerint.
jan. 16. 18:52
 14/73 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nem a bűnt keressük. Azt kutatjuk, próbáljuk tettekre váltani, ami helyes.

A előző válaszomhoz hozzáfűzendő: a tisztaság erény.

jan. 16. 19:06
 15/73 anonim ***** válasza:
jan. 16. 19:31
 16/73 anonim ***** válasza:

No, de ha nincs kapcsolat Jézussal, a Mennyei Atyával és Szent Szellemmel, akkor a bűnt szolgálják az emberek. Csak Jézusba vetett hit által tudják az Igazságot szolgálni.

Saját tapasztalatom szerint az első parancsolat betartásával a sötét erők nem találtak rést a pajzsomon, hiába próbálkoztak, próbálkoznak.

A kegyelem tart meg mindennap.

Na és a tudat, hogy tudom Jézus Krisztus kereszthalált halt értem, Hozzá tartozom.

Isten gyermeke vagyok 💞😇😘

jan. 16. 19:33
 17/73 anonim ***** válasza:

Nekem van egy olyan erős gyanúm, akik azt válaszolták a kérdezőnek, hogy bűn, azok valójában ateisták és csak azért mondták, hogy a kérdező a szex és Isten között hátha a szexet választja, hogy ő maga is ateista legyen.

Elég aljas húzás, de tudjuk hogy az ateisták semmitől nem riadnak vissza, ha az emberek hitét akarják megtörni.

jan. 16. 20:27
 18/73 anonim ***** válasza:

Még nem találkoztak Jézus úgy, ahogy Saul a damaszkuszi úton..

Saul is nagyon tudta a betűt, a kegyelemben élőket bebörtönöztette... Találkozott Jézussal és onnantól került kapcsolatba Istennel.

jan. 16. 21:15
 19/73 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező!

A templomi esküvő, középkori találmány.

Krisztus idejében nem létezett.

Akkor,a nyilvánosság előtti fogadalom volt a házasság hitelesítője.

A lakodalom,a férj és feleség családjainak összeismerkedését,illetve a megesküdött párral való együtt vígadást szolgálta.

A ti esetetekre alkalmazva a bibliai elvet, legális a szexuális életetek Isten előtt,ha nyilvánosság előtt hűséget fogadtatok egymásnak.

A bibliai időkben előfordult,hogy egymásba szeretett két ember és szexuális kapcsolat lett belőle. Ha azt eskü követte,nem jelentett bűnt.(Ilyen esetekben a férfi családjának dupla jegyajándékot kellett adnia a lány családja részére,melyet nekik halálukig meg kellett őrizniük,a válás esetére,hogy az elbocsájtott nőnek legyen azzal anyagi biztonsága.)

jan. 17. 05:32
 20/73 anonim ***** válasza:

19-es:"a nyilvánosság előtti fogadalom volt a házasság hitelesítője"

A "középkorban" is...

jan. 17. 07:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!