Bűn a házasság előtti szex ilyen helyzetben is?
Megkérdezhetem, hogy érted a "vallásos lettem" ?
A vallásosdiban minden elválaszt Istentől...ott, mintha a bűnkeresés lenne a cél.
Nem a bűnt keressük. Azt kutatjuk, próbáljuk tettekre váltani, ami helyes.
A előző válaszomhoz hozzáfűzendő: a tisztaság erény.
No, de ha nincs kapcsolat Jézussal, a Mennyei Atyával és Szent Szellemmel, akkor a bűnt szolgálják az emberek. Csak Jézusba vetett hit által tudják az Igazságot szolgálni.
Saját tapasztalatom szerint az első parancsolat betartásával a sötét erők nem találtak rést a pajzsomon, hiába próbálkoztak, próbálkoznak.
A kegyelem tart meg mindennap.
Na és a tudat, hogy tudom Jézus Krisztus kereszthalált halt értem, Hozzá tartozom.
Isten gyermeke vagyok 💞😇😘
Nekem van egy olyan erős gyanúm, akik azt válaszolták a kérdezőnek, hogy bűn, azok valójában ateisták és csak azért mondták, hogy a kérdező a szex és Isten között hátha a szexet választja, hogy ő maga is ateista legyen.
Elég aljas húzás, de tudjuk hogy az ateisták semmitől nem riadnak vissza, ha az emberek hitét akarják megtörni.
Még nem találkoztak Jézus úgy, ahogy Saul a damaszkuszi úton..
Saul is nagyon tudta a betűt, a kegyelemben élőket bebörtönöztette... Találkozott Jézussal és onnantól került kapcsolatba Istennel.
Kedves Kérdező!
A templomi esküvő, középkori találmány.
Krisztus idejében nem létezett.
Akkor,a nyilvánosság előtti fogadalom volt a házasság hitelesítője.
A lakodalom,a férj és feleség családjainak összeismerkedését,illetve a megesküdött párral való együtt vígadást szolgálta.
A ti esetetekre alkalmazva a bibliai elvet, legális a szexuális életetek Isten előtt,ha nyilvánosság előtt hűséget fogadtatok egymásnak.
A bibliai időkben előfordult,hogy egymásba szeretett két ember és szexuális kapcsolat lett belőle. Ha azt eskü követte,nem jelentett bűnt.(Ilyen esetekben a férfi családjának dupla jegyajándékot kellett adnia a lány családja részére,melyet nekik halálukig meg kellett őrizniük,a válás esetére,hogy az elbocsájtott nőnek legyen azzal anyagi biztonsága.)
19-es:"a nyilvánosság előtti fogadalom volt a házasság hitelesítője"
A "középkorban" is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!