Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Páromnak már van egy felnőtt...

Páromnak már van egy felnőtt gyereke az előző házasságból, de nem tartják a kapcsolatot. Hiába kereste a gyerek ekfordzlt tőle.... Nekünk van kettő 10 éves gyermekünk akik még nem tudnak semmit a dologról. Volt aki ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Mikor ideális megmondani nekik az igazságot? Szeretnénk ha tőlünk tudnák meg, de mivel nincs kontakt vele ezért eddig nem jött szóba. Segítsetek valakinél volt ilyen?
2021. aug. 3. 13:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%

Teljesen mindegy mikor tudják meg. Semmi titkolni való nincs abban, hogy az apjuknak az előző házasságából is lett egy gyereke. Egyébként felesleges is elmondani nekik, ha nem tartjátok vele a kapcsolatot.

Mi az öcsémmel ugyan ebben a helyzetben voltunk. Azt hiszem kb. 8 évesen került szóba, hogy apukánknak volt az előző házasságából egy lánya. Nem érdekelt minket különösebben, mivel apukánk már jó pár éve megszakította vele a kapcsolatot.

2021. aug. 3. 13:29
 2/15 A kérdező kommentje:
Viszont arra gondolok ha megtudják mástól akkor meginog a bizalom felénk, előbb utóbb meg fogják tudni, gondoltuk várunk még vele. Köszönöm hogy írtál.
2021. aug. 3. 13:32
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Nekem ez elkepzelhetetlen h 10 ev alatt egyszer se kerult ez szoba. Es az is h 2 gyereket szuljek olyannak aki nem tartja a kapcsolatot a gyerekevel.

Kerdesre valaszolva minel elobb el kell mondani en az oszinteseget partolom!

2021. aug. 3. 13:55
 4/15 A kérdező kommentje:
Ebben az exnek nagy szerepe van hogy így alakult. Sajnos létezik ilyen eset is. És szültem neki mert jó apa, de ezt nem akarom bizonygatni, nem ez a kérdés. Köszönöm hogy válaszoltál.
2021. aug. 3. 14:03
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként nekem is furcsa, hogy nem került szóba valahogy a 10 év alatt. Ha attól tartotok, hogy meginog felétek a gyerekek bizalma, akkor inkább mondjátok el. Ez esetben én viszont a kamaszkor beállta előtt mondanám el nekik. Teljesen mindegy, hogy bejelentitek vagy pl. egy témához kapcsolódóan kerül szóba. A lényeg, hogy ne görölcsjetek rá ennyire (az írásodból ez jön le), kezeljétek természetességgel és ha van kérdésük, akkor őszintén válaszoljatok rá.

Szerintem minket az öcsémmel azért nem érintett meg annyira ez a dolog, mert a szüleink nem kezelték úgy mintha egy titkot mondanának el. Teljesen lazán vették és amikor később felmerült egy-két kérdés, akkor azokra is őszintén válaszoltak.

(1#)

2021. aug. 3. 14:05
 6/15 A kérdező kommentje:
Pont ezt mondtam a páromnak hogy még egy kicsit várjunk aztán őszintén elmondjuk. Inkább tőlünk hallják. Nagyon köszönöm a biztató szavakat.
2021. aug. 3. 14:19
 7/15 anonim ***** válasza:
23%
Persze persze, mindig az ex a gonosz, apuka meg az ártatlan áldozat aki mindent megtett. Ez már csak így meg.
2021. aug. 3. 15:23
 8/15 anonim ***** válasza:
31%
Nem letezne az a hulye no aki tavoltartana a gyerekemtol kedves kerdezo!!!
2021. aug. 3. 15:45
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekem az a fura, hogy azt írod, hogy a gyerek kereste volna, a férjed meg elfordult tőle.

Egyébként minél előbb mondjátok el. A mi családunkban az lett eltitkolva, hogy anyukámnak volt egy halvaszülése előttem és utánam született egy öcsém, aki 3 hónaposan halt meg. Utóbbit 10 évesen tudtam meg apukámtól, mikor arról beszélgettünk miért nem költöztek ki Kanadába, mikor lett volna rá lehetőség. A mai napig egy csomó válasz érdekelne, de a szüleim tabuként kezelik ezt a témát...

2021. aug. 3. 16:05
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A gyerek fordult el tőle, megjelentek az okos anyák akik ilyen helyzetben nem voltak lesznek de észt azt tudnak osztani. Azért írtam hogy ki volt ilyen helyzetben nem arra voltam kíváncsi mi született meg a mindentudó anyák fejében. 1,3 9 és köszi hogy leírtátok a tapasztalatotokat.
2021. aug. 3. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!