Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért nem hagyott...

Jézus miért nem hagyott feljegyzéseket?

Figyelt kérdés
Miért mások írtak helyette, ráadásul jóval később?

2023. nov. 23. 20:23
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

"Esetleg megosztod velünk a Te sztoridat, hogyan is tapasztaltad meg ?"

én is kíváncsi vagyok, nem fogok gúnyolódni, illetve nem is ismerünk, nem lehet bajod belőle.

2023. nov. 27. 16:29
 32/61 KZitus ***** válasza:
77%

"Az eredeti Bibliát Isten sugalmazta" = ha ezt elhiszed Istennek, ráadásul a teljes Írást mintegy 1500 éven át sugalmazta különböző korban élt embereknek, akik nem ismerték egymást, volt közöttük pásztor, király és orvos is, nos akkor miért nem tartod Istent képesnek arra, hogy a saját Szavát meg tudja őrizni számunkra is, akik ennek a világrendszernek a végén élünk (ezt is Ő íratta le)?

Amit 100,200... évvel ezelőtt el akart mondani az embereknek, azt elmondja a mai embernek is, hiszen a jövőnk függ attól, megtartjuk-e amit kér tőlünk. Ha nem értenénk meg, mit akar/vár el tőlünk Isten, mi értelme volt a Biblia megírásának?

Érdemes lenne ezen elmélkedni...

2023. nov. 27. 18:52
 33/61 anonim ***** válasza:
45%

33

Így van, csak az eredeti könyveket, amik később bekerültek a Bibliába sugalmazta Isten. Ezek az eredeti könyvek már nem léteznek, csupán átírt, átértelmezett másolataik...

2023. nov. 27. 19:43
 34/61 anonim ***** válasza:
100%
33# Nyugodt legyél, akiknek sikerült rálépni az Úr útjára, azoknak Élet árad a mai Bibliából is. Csakis tiszta szívűeknek.
2023. nov. 27. 19:51
 35/61 anonim ***** válasza:
69%

34

Nyugodt vagyok! Engem nem zavar az élet áradása. Persze volt ott némi inkvizíció, egyházszakadás miatti háborúk, rabszolgaság, pedofilkodás, némi korrupció, fasiszta rokonszenv...jehivisták mormonok... De ki emlékszik már arra?

2023. nov. 27. 23:53
 36/61 anonim ***** válasza:
77%
35 Tudom Neked soha nem jó semmisem... mész az utcán és mind ezek jönnek Veled szembe.
2023. nov. 28. 05:22
 37/61 IstenGyermeke1 ***** válasza:
60%

Érdekes. Az összes szekta kitalált valami plusz könyvet és indokot, hogy felülbírálhassák a Szentírást. Te egyszerűen azt mondod, hogy jobban tudsz mindent magánál JÉZUS KRISZTUSNÁL, aki Isten Fia. Primitív. Csodálom, hogy ennyire biztos vagy benne. Érdekelne, hogy hogyan sikerült ezt a bizonyságot beverned a lelkedbe...

2023. nov. 28. 08:34
 38/61 anonim ***** válasza:
54%

30,31. Igen, megosztom, egy határig, mivel az ilyen megtapasztalások az ember életének legintimebb, legdicsőbb pillanati, és ezekről nem szabad dicsekedni mások előtt, főleg nem anyagi haszon érdekében, és vannak olyanok is, amelyekről abszolúte nem volna szabad beszélni senkinek sem, mivel ezt a lélek kapja ajándékba, az az övé. Ez más, mint egy tanítás, bizonyság.

Az írod, 31-es, hogy nem ismersz, nem fogsz gúnyolódni, nem lehet belőle bajom. Ez öröm a léleknek, köszönöm. De ettől abszolúte nem tartok, hogy bárki is megaláz, mivel aki ezt teszi (teszik már régóta, és itt is sokan), azt magával cselekszi! Véd engem Isten Krisztuson keresztül, nincsen szükségem emberi védelemre, és nem embereknek akarok megfelelni. Az ember szüntelen azt adja, ami a szívében felhalmozódott. Azt írod, nem ismersz, de ez nem teljesen igaz, mivel már az íráskép is árulkodó! Krisztus mondja, hogy a szívnek bőségéből szól a száj. Ezért mér írás alapján is lehet valakit ismerni, hogy milyen lelkület van bene, főleg anonim módon, hiszen itt az ember nem mérlegel, mivel hiszi, hogy nincsen akkora következménye a tetteinek, de nem igaz, mivel Istennél minden gyarlóság fel van jegyezve.

Ami a megélésemet illeti, az még évekkel ezelőtt történt. Magam is benne voltam a hazugságokban, a spirituális mesékben, ezotérikus okkultizmusban. Az, hogy miben is voltam benne, az lényegtelen. Egy bizonyos dolog közben történt meg, hogy kaptam egy nagyon mély látást lélekben. Mintha álmodnál, ahhoz hasonló, de magadnál vagy csak a szemedet csukod be. Itt láttam egy óriási alakot a felhőkből kibontakozni, Hatalmas volt. Gyengéden mosolygott rám, de egyúttal meg is fedett (akkor nem értettem, miért, de mára már tisztán szemlélek, hogy a hazugságok okán, hogy azokból meneküljek ki, és hála Nekik, mára elhagytam az összes emberi vallási, spirituális rendszert. Templomba soha nem jártam, előtte sem, és vallásom sem volt, így számomra könnyedebb volt meglátni a hazugságot és azokat részben elhagyni, mivel nem voltam rabja ezeknek, mint sok hívő). Még a könnyem is eleredt. Ezt a fajta látást azóta sem láttam, de amíg élek, és még utána is soha el nem feledem, mivel szavakkal nem lehet leírni! Azóta kaptam és kapok is megannyi megélést lélekből, egyfajta elragadtatást, de ezt a látást, ezt a gigantikus alakot soha nem láttam azóta sem. Ha valaki azt állítja, hogy hazudok, őrült vagyok, lelke rajta, de magára vonja az ítéletet ezzel. Senkinek sem bizonygatok semmit sem, Isten látja lelkemet. De ha valaki bizonyságra vágyik, a Bibliában nagyon sokan ehhez hasonló megélést éltek meg. Áronhoz és Miriamhoz is így beszélt Isten, de Dániel próféta is hasonlót tapasztalt meg látomásban. Krisztus is mondja, hogy a felhőkön érkezik el az Ember Fia, ami persze szimbólum is. És volt más is, aki szintén erről tett bizonyságot, hogy egy ilyen hatalmas alakot látott. Azóta pedig tart egyre erőteljesebben ez az erős, semmihez sem hasonlítható kötelék Velük. Ez volt az a megélés, ami megváltoztatta az addigi hazug és gyarló életemet, és aminek hála most akár itt is ezen sorokat írok: megosztom, megtöröm a kenyeret. Utána pár évvel egy megélésben pedig megkaptam személyesen Krisztustól látásban az elhívást, azt, amit Péternek is mondott, hogy legeltesse a juhait. Krisztus erre hív el, hogy amit kapunk tőle, azt örömmel és ingyen, állhatatosan és alázattal megosszuk. Egy gyarló ember vagyok, mégis megkaptam ezt és kapom is, holott biztosan vannak nálam igazabb lelkű emberek is. Istent bírálni jogom nincsen, így hogy miért engem hívott el, azt felróni neki jogtalanság és esztelenség lenne egy porszemtől. Az Ő akarata örök és tökéletes, így csak annyit tudok tenni, hogy igyekszem neki naponta eleget tenni szelíden és alázattal, és hálákat adni érte a Szent Léleknek mindörökké! Meg lehet ezért vetni, lehet írni, hogy kitalálom, bebeszéltem, mert a legtöbben ezt mondják. Imádkozom érte, hogy ne tegyék, és az Isten irgalmazzon nekik, nekünk! Még rengeteg dolgot tudnék írni, amit sokan el sem hinnének, de az a lélek legintimebb ajándéka Istentől Krisztuson keresztül, arról nem dicsekszünk, nem adjuk közzé. Hála és dicsőség a Szent Léleknek, mennyen és Földön is mindörökké! Imádkozom érte, hogy ez a megélés is lehet akár egy manó, hogy sokan Hozzájuk kiáltanak, és kijönnek a hazugságokból. Mert magam sem vallásosként láttam ezt, és akkoriban nem is ismertem a Bibliát sem! Tagadó voltam és megvetettem Istent. Ez főleg a bizonyságom, hogy amit láttam, igaz.

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek akarata valósuljon meg!

Üdv.

2023. nov. 28. 12:37
 39/61 IstenGyermeke1 ***** válasza:
60%

Most meg bezzeg jó a Biblia. Egyébként meg hamisított. Döntsd már el, hogy melyiket hiszed!

Lehet, hogy kaptál kinyilatkoztatást. Viszont, amiket írsz, arról tanúskodnak, hogy (jelen esetben) közöd nincs Isten Lelkéhez. "S ez nem is csoda, hiszen maga a sátán is a világosság angyalának tetteti magát." (2Kor 11, 14) Amiket írsz nem Istentől vannak, hisz Őt ráromlod vele. Az okkult praktikák kapuk a démonoknak. Isten ítéljem fölöttem, ha rosszul szólottam.

2023. nov. 28. 12:46
 40/61 anonim ***** válasza:
100%

38# Nekem csak az nem stimmel, hogy az Úr adna melléd hitben erősebb testvéreket...

Semmilyen Krisztusi közösségben nem jártál ill. nézel-e ilyen alkalmakat ? A

2023. nov. 28. 13:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!