Aki szerint csak mélyen alszunk a halál után annak szeretném ezt a csodálatos mondatát Jézusnak idézni. Ti hogyan értelmezitek az úr szavát? Nekem nagyon nem az jön le, hogy alszunk a halál után..."Aki énbennem hisz ha meghal is él"
Kérdező,
Egy korrekt fordítás sokat segít a bizonytalan értelmű helyek jobb megértésében:
""Én vagyok a feltámadás és az élet – mondta neki Jézus –, aki bennem hisz, élni fog, még ha meghalna is.""
Ez pl. a Csia verzió, de mindenképpen a jövő időben megfogalmazott kifejezés - élni FOG - adja vissza az eredeti görög szöveget hibátlanul, annak megfelelően, amit a mondat első felében állít az Úr, miszerint őáltala lesz feltámadása a halottaknak.
Továbbá van egy érdekes megjegyzése az Úrnak pont Lázárral kapcsolatban kicsit előbb:
""Azután így szólt hozzájuk: "Barátunk, Lázár aluszik, de elmegyek, hogy felébresszem álmából. "Uram, ha alszik, meg fog menekülni" – mondták a tanítványai. Jézus azonban a haláláról beszélt, míg azok azt vélték, hogy álom alvásáról szól, akkor azután nyíltan megmondta nekik: "Lázár meghalt.""
Tudom, mert megtapasztaltam, hogy ott leszünk, ahol Jézus most is van.... a lekünk visszatér a Teremtőhöz.
Jézus készíti a helyet számunkra.
Nekem úgy jön le hogy a krisztusi szeretet az egy elektromágneses erőtér, amit irányítani lehet, levitálni, kézrátétellel gyógyítani, illetve a testelhagyást is lehet vele megtenni, hiszen a szabad akarat alá van rendelve.
Ez a testünkben lévő össtes sejtünkben lévő protonok melletti egyetlen neutronok, halálunk után kilökődnek, egy neutronfelhőt alkotva, és mivel minden sejtünk képviselve van ebben a neutronfelhőben, ezért a tudatunk is megmarad.
Ezt a neutronfelhőt a krisztusi szeretet mágneses erőtere tartja össze. Amikor ez a gyerekekhez hasonló szeretet nincs meg, akkor az erőtér gyenge szétfoszolhat.
Szia
Jézus nem azt érti ezalatt, hogy a tanítványai, akik akkor élnek, soha nem fognak meghalni. Még saját magának is meg kell majd halnia, ahogy azt már elmondta az apostolainak a Máté 16:21; 17:22, 23 versek szerint. Ehelyett azt hangsúlyozza, hogy aki hisz benne, örök életet nyerhet. Sokan feltámadás által nyerhetik ezt el. Azok a hűségesek pedig, akik ennek a világrendszernek a befejezésekor élnek, talán egyáltalán nem halnak meg. Mindenki, aki hisz Jézusban, bízhat abban, hogy valamelyik módon megmenekülhet az örök haláltól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!