Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki szerint csak mélyen...

Aki szerint csak mélyen alszunk a halál után annak szeretném ezt a csodálatos mondatát Jézusnak idézni. Ti hogyan értelmezitek az úr szavát? Nekem nagyon nem az jön le, hogy alszunk a halál után..."Aki énbennem hisz ha meghal is él"

Figyelt kérdés
Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.

2023. nov. 20. 07:47
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Úgy értelmezem, hogy aki meghalt, nem hitt eléggé...
2023. nov. 20. 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:
13%
A tudomány szerint (nagyon leegyszerűsítve) alszunk mélyen, a vallás meg nem tudomány. Kinek mit intézett a hite.
2023. nov. 20. 09:03
 3/8 munyamunya ***** válasza:
62%

Kérdező,

Egy korrekt fordítás sokat segít a bizonytalan értelmű helyek jobb megértésében:

""Én vagyok a feltámadás és az élet – mondta neki Jézus –, aki bennem hisz, élni fog, még ha meghalna is.""

Ez pl. a Csia verzió, de mindenképpen a jövő időben megfogalmazott kifejezés - élni FOG - adja vissza az eredeti görög szöveget hibátlanul, annak megfelelően, amit a mondat első felében állít az Úr, miszerint őáltala lesz feltámadása a halottaknak.

Továbbá van egy érdekes megjegyzése az Úrnak pont Lázárral kapcsolatban kicsit előbb:

""Azután így szólt hozzájuk: "Barátunk, Lázár aluszik, de elmegyek, hogy felébresszem álmából. "Uram, ha alszik, meg fog menekülni" – mondták a tanítványai. Jézus azonban a haláláról beszélt, míg azok azt vélték, hogy álom alvásáról szól, akkor azután nyíltan megmondta nekik: "Lázár meghalt.""

2023. nov. 20. 09:41
 4/8 Potyondi Gergely ***** válasza:
73%
Ez az ige számomra azt jelenti, hogy aki hisz Jézusban és megtartja a tanításait, az akkor is üdvözül, ha itt a földön fizikailag meghal.
2023. nov. 20. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, mert megtapasztaltam, hogy ott leszünk, ahol Jézus most is van.... a lekünk visszatér a Teremtőhöz.

Jézus készíti a helyet számunkra.

2023. nov. 20. 14:27
 6/8 anonim ***** válasza:
34%

Nekem úgy jön le hogy a krisztusi szeretet az egy elektromágneses erőtér, amit irányítani lehet, levitálni, kézrátétellel gyógyítani, illetve a testelhagyást is lehet vele megtenni, hiszen a szabad akarat alá van rendelve.

Ez a testünkben lévő össtes sejtünkben lévő protonok melletti egyetlen neutronok, halálunk után kilökődnek, egy neutronfelhőt alkotva, és mivel minden sejtünk képviselve van ebben a neutronfelhőben, ezért a tudatunk is megmarad.

Ezt a neutronfelhőt a krisztusi szeretet mágneses erőtere tartja össze. Amikor ez a gyerekekhez hasonló szeretet nincs meg, akkor az erőtér gyenge szétfoszolhat.

2023. nov. 20. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez azt jelenti, hogy a Krisztusban való hit által reményünk van az örök életre és a feltámadásra.
2023. nov. 20. 17:53
 8/8 KZitus ***** válasza:
18%

Szia

Jézus nem azt érti ezalatt, hogy a tanítványai, akik akkor élnek, soha nem fognak meghalni. Még saját magának is meg kell majd halnia, ahogy azt már elmondta az apostolainak a Máté 16:21; 17:22, 23 versek szerint. Ehelyett azt hangsúlyozza, hogy aki hisz benne, örök életet nyerhet. Sokan feltámadás által nyerhetik ezt el. Azok a hűségesek pedig, akik ennek a világrendszernek a befejezésekor élnek, talán egyáltalán nem halnak meg. Mindenki, aki hisz Jézusban, bízhat abban, hogy valamelyik módon megmenekülhet az örök haláltól.

2023. nov. 20. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!