Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Ádám és Éva nem esik...

Ha Ádám és Éva nem esik bűnbe, én se születtem volna meg, hiszen egy másik világrendszer lenne, más emberekkel. Ilyenformán miért baj, hogy a bűnbeesést én csodálatosnak tartom? (Technikai oldalról is. )

Figyelt kérdés
2017. márc. 25. 11:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
24%
A bűnük nem a dugás volt.
2017. márc. 25. 12:09
 2/22 A kérdező kommentje:
Ha az édeni körülmények között dugott volna mindenki, te se születtél volna meg, csak mondom. o.O"
2017. márc. 25. 12:30
 3/22 anonim ***** válasza:
51%
Talán jobb is lett volna. Tagadhatjuk, de minden ember egy g...i.
2017. márc. 25. 12:34
 4/22 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Szórakoztató hogy épp Lucifernek írod ezt...:) A bűnbeesés nem a "dugás" hanem a felismerés és a tudás.(rím":))
2017. márc. 25. 12:34
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel hogy a nagyszüleim egy háború során találkoztak, miközben az egyik nagyhatalom valamely nyersanyagért tömegmészárlást rendezett egy kis országban. Mert mondjuk nagyapám katona volt, nagymamám pedig ápolónő az egyik laktanyában. Azaz ha nincs a háború, nem találkoznak, és én sem születek meg.

Attól még emiatt nem fogom csodálatosnak tartani a háborút...

2017. márc. 25. 13:10
 6/22 anonim ***** válasza:
25%

A bűnbeesés nem történt meg úgy, ahogy a Bibliában van - ezt már a pápa is így gondolja.

De amúgy igazad van: ha annak idején a majmok nem kezdenek el drasztikusan fejlődni, akkor ma a Földön legfeljebb néhány millió majom élne, és nem 7 milliárd ember.

Ettől még ez nem lesz csodálatos.

2017. márc. 25. 14:17
 7/22 anonim ***** válasza:
Nem volt bűnbeesés
2017. márc. 25. 16:00
 8/22 anonim ***** válasza:
30%

Senki nem találta el eddig. Nem a szex és nem is a "felismerés és a tudás", hanem a jó és a gonosz tudásával járt a bűnbeesés. Azaz felismerték, megtudták, hogy nem csak jót lehet tenni (amilyennek eleve teremtettek), hanem gonoszt is. Ráadásul megismerték a rossz érzéseket, félelmet, aggodalmat. Ez az egész az emberi természet részesévé vált.

Hát ezt a "tudást" "nyertük el"

2017. márc. 26. 10:07
 9/22 anonim ***** válasza:
Szia! Ha nem értesz egyet velem akkor legalább ne ugyanazt írd...:))) Mindazonáltal természetesen neked is igazad van.
2017. márc. 26. 11:25
 10/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem értem a kérdést, kedves Kérdező. Mért ne születtél volna meg? :D 1. magam logikájából kiindúlva a "HA" szócskán minek gondolkodsz, nem az van! :) 2, Őőőő... Isten valószínüleg tudta mindkettő kivitelét, és valószínüleg az emberek, mivel a biblia arról ír, hogy már az anyaméhben lévő helyünk előtt MÁR meg alkotott minket. :) Tehát, akár nem elbukunk el (ugye Ádám és Éva, az Ember), akár elbukunk, az emberek ugyan azok lettek volna, csak bűn nélkül. :) Semmi külömbség nem lett volna, csak büntelenűl élnél. Ennyi. :)
2017. márc. 26. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!