Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Ádám és Éva nem esik...

Ha Ádám és Éva nem esik bűnbe, én se születtem volna meg, hiszen egy másik világrendszer lenne, más emberekkel. Ilyenformán miért baj, hogy a bűnbeesést én csodálatosnak tartom? (Technikai oldalról is. )

Figyelt kérdés
2017. márc. 25. 11:58
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Egyszerűen valami elképesztő, hogy a hívők egy (de vajon mekkora) része mennyire nem képes semmiféle gondolkodásra!

EMBER!

Te TÉNYLEG úgy képzeled, hogy a ha nem lett volna bűnbeesés, akkor ugyanazok az emberek születtek volna meg, csak bűntelenül?

Kezdjük azzal, hogy Ábel nem halt volna meg: tehát akkor a mai emberek jó része Ábel utódja lenne. TEHÁT NEM TE!

De folytassuk azzal, hogy mivel ők a kiűzetés után fogantak meg, ezért ha NINCS bűnbeesés, akkor Ádám és Éva nyilván máshol, máskor és másképp szeretkeztek volna - tehát ők akkor NEM fogannak meg!

EGYETLEN EMBER SEM ÉLNE A MAIAK KÖZÜL, sem pedig a régiek közül. TELJESEN más lett volna az egész emberiség! NEM születik meg Marcus Aurelius, Hitler, Einstein - SENKI!

Persze nyilván született volna rengeteg ember - DE NEM ŐK és nem is te!

...és az egy dolog, hogy gondolkodni nem tudsz - de a hangod ehhez képest elég nagy.

2017. márc. 27. 13:51
 22/22 anonim ***** válasza:

"Ugye, Balihun, lila gőzöd sincs, hogyan fogan meg egy ember? Ha lenne, akkor nem mondanál ekkora butaságot."

Megpróbálom akkor, MÉG egyszerűbben elmagyarázni. Tehát, ÉN mint ember megszülettem volna így is úgy is, mivel ha nincs bűn csak a bűnösségem NEM születik meg velem. A BŰN, mint olyan Apai ágon örököljük ezért tudunk vétkezni, mert Bűnösök vagyunk. A szex NEM volt bűn soha sem, ahogyan ezt az utánad következő is írja (pontosabban a 20. Válaszoló) Isten meghagyta az embernek, hogy népesítsék be a földet (lásd: 1Mózes 1:28) soha nem volt bűn a szex, HA! férjről és feleségről van szó! :) Remélem így jobban összeállt a dolog neked is. :)

2017. márc. 27. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!