Ha Ádám és Éva nem esik bűnbe, én se születtem volna meg, hiszen egy másik világrendszer lenne, más emberekkel. Ilyenformán miért baj, hogy a bűnbeesést én csodálatosnak tartom? (Technikai oldalról is. )
WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
ÉN NEM HOSZEK A Z ISTENBE MERT ALLAHU AKBAR
AZ EGY MEMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
"Mért ne születtél volna meg?"
Azért, kedves Balihun, mert akkor az egész emberiség története teljesen máshogy alakult volna!
Milliárdok nem haltak volna meg, és emiatt milliárdok NEM születtek volna meg! Amúgy is teljesen más emberek élnének mindenhol, senki se lenne ugyanaz, mint most.
Balinhun, ha nincsen bűnözés, vagy gyakorlatilag bármi is másképp alakult volna a történelem folyamán, akkor rengeteg ember nem hal meg, aki a valóságban meghalt, mások élete egyszerűen máshogy alakul, máskor és más emberekkel találkoznak, stb.
Könnyen lehet hogy már az ükapád sem találkozik az ükanyáddal, mert pont valamilyen bűnesethez köthető véletlen vezetett odáig hogy ők találkozzanak, és akkor nemhogy te nem fogsz létezni, de már a dédszüleid se, se egyetlen ember akit ma a családodként ismersz.
Még ha olyasmiből indulunk is ki, hogy mondjuk a lelked már előzetesen létezik, és előbb-utóbb beleszületik egy testbe (vagy nem tudom hogy pontosan mire próbálsz utalni), akkor is ott a tény hogy a személyiségedet ha nem is teljesen, de jelentős részben az életed során ért tapasztalatok határozzák meg. Vagyis tegyük fel hogy a lelked ugyanúgy leszületik a Földre mint eredetileg, de mivel teljesen más környezetbe fogsz születni, más emberek közé, valójában az egész jellemednek aligha lesz bármi köze ahhoz, aki most vagy.
Innentől pedig már kész filozófia megítélni, hogy vajon te (aki most vagy) születtél-e meg, vagy sem.
"Lucifer-666 nevű"
Érdekes neved van! Tudod mit jelent?
Fényhordozó hatalom. kb.
Miért nem írod szimplán, hogy sátán, de az is csak annyit jelent, hogy ellenség.
A 666 pedig nem sátán száma. Emberi szám, egy hatalom száma amely magát Krisztus helyettesének képzeli. DE NEM AZ. Csak egy báb.
"annyit jelent, hogy ellenség"
NEM, nem!
ELLENZÉK. Nézz utána, hogy ez miben különbözik az ellenségtől.
(Ég és Föld.)
"DE! ÉN megszülettem volna, mint ember, mint most is, csak NEM lennék bűnös."
Ugye, Balihun, lila gőzöd sincs, hogyan fogan meg egy ember? Ha lenne, akkor nem mondanál ekkora butaságot.
""DE! ÉN megszülettem volna, mint ember, mint most is, csak NEM lennék bűnös."
Ugye, Balihun, lila gőzöd sincs, hogyan fogan meg egy ember? Ha lenne, akkor nem mondanál ekkora butaságot."
Vagy talán arra gondol, hogy a nemi aktus nem feltétlen bűn? Hisz a bukás előtt sem volt az
1 Mózes 1,28 És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
Ádám párja Éva volt, így nem volt bűn a nemi aktus, mint ahogyan ma sem a házastársak közt ...
Ha ismernéd a teológiát, amit kritizálsz nem beszélnél butaságokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!