Jézus miért nem hagyott feljegyzéseket?
11es,
Ezt írtam én is. Amiatt hoztam szóba, hogy épp ezzel az irattal próbálják mostanában igazolni a kitalált Q forrás hitelességét, amit más egyébbel nem nagyon lehet alátámasztani az első századokból.
Szia
Isten így rendelkezett.(Ő igazán tudja, mi a leghasznosabb számunkra) Azoknak kellet leírni a tanításait, akik vele voltak, vagy alaposan kikérdezték a tanítványokat(Lukács). pl. Ami vele történt a letartóztatása után, már nem lett volna lehetősége olyan részletesen leírnia, mint a követőinek.
De az ő legfontosabb feladata a földön, a tanítás volt. Erről többször tesz említést. pl.
"Bizony, ha Mózesnek hinnétek, nekem is hinnétek, mert ő rólam írt. De ha nem hisztek az ő írásainak, hogyan hiszitek el azt, amit én mondok majd?” János 5:46,47
„Amit tanítok, az nem tőlem van, hanem attól, aki küldött engem” János 7:16
János 5:19
"Jézus erre ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak azt teszi, amit az Atyától lát. Mert amiket az Atya tesz, ugyanazokat teszi a Fiú is."
János 8:38
"Én azt mondom, amit az Atyámnál láttam, amíg vele voltam, de ti azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok.”
János 14:10
"Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem? Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam."
Semmilyen feljegyzést nem hagyott hátra, mert az ő eljövetelével teljesedett be az Úr, szava, amikor is mondja, hogy ezentúl nem kőtáblákra, hanem a szívbe írom a parancsolataimat. Ez az Újszövetség, a lelki új ember diadala a testi ó felett.
A legtöbben még mindig nem képesek különválasztani az Igazságot és az Írásokat. Krisztus nem azért érkezett el közénk testben, mert neki az írás volt a feladata. Sokan nem ismerik őt, így nem tudják, ki is ő valójában. Ő volt, van és lesz is mindörökké. Az első és az utolsó a legdicsőbb, legtisztább teremtett lélek. Csak ő volt képes arra, hogy ilyen világolón, ilyen erővel és hatalommal, tükrözze vissza az Atya Szent Lelkét, hogy közben idelent nem bukik el. Az ő feladata nem csak a tanítás volt, hanem az főleg, hogy az Atyát intim közelségbe hozza el az ember számára. Hogy az emberek megismerjék mélyebben a Teremtő Édesapát. Hogy véget érjen a babona és a dogma, amikor is hallomásból tudakozódtak Felőle, hogy legyen Vele személyes közösség.
Az Írást emberek írták, emberek szerkesztették, nyomtatták. Egy könyv, amely bizonyságot tesz az ő kijelentéseikről. Amit kaptak megéléseket, álmokat, jelenéseket, azokat továbbadták, de nagyon nem lehetséges ezt teljesen hűen átörökíteni, hogy abban ne legyen valahol már torzítás. Ezért, noha többször is hivatkozik Krisztus is az Írásokra, nem azt emeli fel, hanem Isten Szavát! Mert az az Él-Ő, nem a könyv. Ezért nem az az elsődleges és egyedüli norma, ami a könyvben írva van, hanem az, amit az Atya sugall Krisztuson keresztül a lélekbe!
Ha feljegyezést hagyott volna, akkor azt egy idő után átírják, kiforgatják, haszonszerzés okán manipulálják, esetleg a hataloméhség miatt elrejtik. A Bibliával is a gond. Krisztus szerepe nem a tanítása kőtáblákra meg pergamenekre való átörökítése volt, hanem az Igének a lélekbe való ültetése! Ő maga volt ennek a tervrajza. A lelkülete, tanításai, példázatai, cselekedetei mind erről tettek bizonyságot, hogy miként lehet az Atyában maradni, cselekedni és végig állva maradnia a próbák alatt. Hogy miként lehet valaki alatt a kőszikla, miként kaphat örök védelmet és a tékozló fiú hogyan térhet haza a szerető családjához. Az embereket elvezette, vezeti Istenhez szüntelen, ez Krisztus. Ő az Élet örököse, ő a közvetítő Isten és ember között. Ő maga a megelevenedett Ige, és a benne kisdedi lelkülettel cselekvő lélek a szimbolikus pergamen, amelyre írva lesz az! Az ember lelke a feljegyzés, amibe ő szüntelen ír az Atya vezetésével. Ezért nem hagyott hátra semmit sem, mert amit hagyott volna, az is világi volna, anyagi, tökéletlen. Amely bizonyságot valaki megkap a Lélektől, az örök és onnan többet el nem távozik. Azt nem lehet manipulálni, megrontani. Viszont a feljegyzéseket, amelyek lapra íródtak, azokat igen. Isten Szava ÉL-Ő, nem egy könyv, és az, amelyet a Lélek jelent ki személyesen a léleknek!
Amit mások írtak róla, azok az ő bizonyságaik. De kérdése, hogy az Atya ezt mondta bárkinek is, hogy állítsanak össze később egy könyvet Biblia néven (akkoriban ez a könyv ilyen formában nem létezett)? Ez volt valóban az Ő akarata? Ez isteni sugallatra történt, vagy emberi akaratra? Kérdezze meg tőle, aki szeretné kisdedi lelkülettel, és választ fog kapni, ha Ő is úgy akarja. Ha Ő Krisztuson keresztül a lélekbe pecsételi az Igét, akkor mi szükség volt egy könyvre? Az emberek mindig is kaptak bizonyságokat, Krisztus testi elérkezése előtt is már a Teremtés óta szüntelen, hiszen Krisztus is öröktől való. Minden ilyen írás, minden feljegyzés talmiság, amit állítólag találtak és találnak ma is. Ha valami elrejtett, akkor miként lehet azt megtalálni? Nem egyértelmű? Isten Szava nem feljegyezés, hanem lélekbe kijelentett Igazság! Ne pergameneken keresse azt bárki meg könyvekben, mert meg nem leli. Kérdezze Őt személyesen.
Legyen meg mindenkinek a hite szerint!
A Szent Lélek akarata valósuljon meg!
Üdv.
Nem értitek a dolgot. Az egész bibliát Jézus írta. Csupán nem a saját kezét használta hozzá.
Amikorra ezt megértitek, már Isten országában lesztek.
15
Csakhogy az a Biblia eltűnt!
Újabb minden alap nélkül való gondolathalmaz.
Idéznéd, hogy Jézus hol mondta, hogy Ő a szívekbe írja parancsolatait? Érdekes módon sehol nem találom a Szentírásban. Lehet, hogy nincs is benne? 😱
Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a Katolikus Egyház nem hamisította meg soha a Szentírás. Isten Igéjének átírásához még a Szentatyának sincs joga. Ahányszor régi szövegek kerülnek elő, mind bebizonyosodik, hogy ezek alaptalan rágalmak. De egyesek becsukják a szemüket, mondván: "Nekem van igazam! Még akkor is ha nem!"
15. Amikor valaki megéli Lélek által a lelkében a hazugságot, amely őt eddig rabul ejtette, amíg éli, hogy milyen manipulatív a talmiság, amely őt körbe is veszi szüntelen, akkor lehet arra az alapzatra építeni. És még az is csak építkezés, ahogyan az Atya elkezdi a Házát rá Krisztuson keresztül felépíteni. Mert hiába, hogy valaki ezt meglátja, hiába, hogy a szája kimondja, hogy Isten meg Krisztus, az még kevés az üdvözüléshez. Aki magát felemeli, az megaláztatik, azt is mondja a Mester. Sokan felfuvalkodottak, hogy ők állítólagosan ismerik az Igazságot, de csak a hazugságot szolgálják szüntelen, és lenézik embertársaikat. Ha valaki ezt megérti, akkor kezd el tisztulni a lelke Általuk és válik szabaddá. De amíg benne van az ember teljesen süllyedve a babonába, a dogmába, a hazugságba, a mesébe, nem lehetséges hallani Isten Szavát. Ne káromoljuk a Szent Lelket azzal, hogy ilyet állítunk, hogy Krisztus írta a Bibliát! Emberek írták, okkal.
16: Nem, nem tűnt el, az ott van az ember lelkébe pecsételve! Krisztus öröktől való örökig, és mindig is ott volt lélekben a lelki gyermekkel. Nem a könyv a lényeg, az bizonyságot tesz csupán, hanem az, amely Igazságot a Lélek jelent ki valaki lelkében. Ilyen viszont a legtöbbeknek nincsen. Így marad a babona és a hazugság. Isten rajta keresztül a szívekbe írja a parancsolatait, miként olvasható is - hiszen a legtöbben bizonyságra vágynak, de aki erre vágyik szüntelen, miként hihet? - Zsidókhoz írt levél 8:10-ben. Ezért is érkezett el közénk a Megváltó, hogy ennek a folyamatát intim közelségből is megmutassa. Nem egy könyvbe írja, hanem az ember szívébe! Aki a könyvre néz, azt bálványozza, annak nem lehet köze Istenhez!
Legyen meg a hitünk szerint!
A Szent Lélek akarata valósuljon meg!
Üdv.
Feljegyzéseket akkor szokás készíteni, amikor félő, hogy valamit elfelejtünk. Jézus azért nem készített feljegyzéseket, mert úgy vélte, hogy a tanítványait alaposan felkészítette, s minden fontos eszükbe fog jutni.
"S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít benneteket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek." (Jn 14,26)
Jézus nem egy könyvre, nem tintára és papírra, hanem az egy közösségre, vagyis az Egyházra bízta a tanítását. Egy könyvet ugyanis félre lehet érteni, félre lehet magyarázni.
"Még sok mindenről kellene írnom, de nem akarom papírra és tintára bízni. Remélem azonban, hogy eljutok hozzátok, és élőszóval mondhatom el, hogy örömünk teljes legyen." (2Jn 1,12)
Az írás pusztán az áthagyományozás egy módja, de sosem pusztán az írás számít, hanem maga a hagyomány, aminek persze van írott és íratlan formája.
"Legyetek tehát állhatatosak testvérek, és ragaszkodjatok a hagyományokhoz, amelyeket akár előszóval, akár levelünkből tanultatok." (2Tessz 2,15)
A Szentírás természetesen maga is hagyomány, a Katolikus Egyház hagyománya. A Bibliát, pontosabban az újszövetségi részét a Katolikus Egyház válogatta össze és hagyta az utókorra. Katolikus Egyház hagyományozása nélkül senkinek semmilyen újszövetségi Bibliája nem volna. A másolási pontatlanságok egyébként éppen azt bizonyítják, hogy sosem a betűpontos írott szöveg volt a lényeg.
A "sola scriptura" elv valójában egy képmutató hazugság, ugyanis senki sem olvassa pusztán csak a Bibliát, hanem egy csomó kommentárt is használ, vagyis felekezetének megfelelő értelmezési hagyományt követi.
Mármint az eltitkoltigazsag.hu-n és egyéb szennylapokon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!