Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért nem hagyott...

Jézus miért nem hagyott feljegyzéseket?

Figyelt kérdés
Miért mások írtak helyette, ráadásul jóval később?

2023. nov. 23. 20:23
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
57%

Jézus a tanítással volt elfoglalva

A feljegyzést elvégezték az apostolok

2023. nov. 25. 19:50
 22/61 anonim ***** válasza:
0%

21

Az evangélium írói több, mint valószínű, hogy nem névadóik voltak! Tehát nem az apostolok szavait követed, hanem ismeretlen, talán sátánista balkezesek műveit!

2023. nov. 25. 23:15
 23/61 anonim ***** válasza:
16%

Csak azért mert nincs meg az eredeti még nem jelenti azt hogy mások írták.

Megértem hogy fuuh vallásos könyv tuti minden kamu benne mert én ateista vagyok és szerintem a vallás ijen=rósz

De az senkit nem zavar hogy az ókorból semmi eredeti nem maradt fenn kb?

Mert aki szerint a Bibliában minden ferdítés mert nincs meg az eredeti akkor az gondolom a történelmet csak a középkortól hiszi el.

Arról nem is beszélve hogy a legtöbb történelmi feljegyzés eleve jóval egy adott esemény után íródott

2023. nov. 26. 08:32
 24/61 anonim ***** válasza:
0%

23

Az eredeti Bibliát Isten sugalmazta. A ma ismert könyvnek tán semmi köze ehhez.

A te logikád alapján megegyeznek, bizonyítsd!

"Még nem jelenti azt, hogy mások írták"

Igaz, de azt sem, hogy ők írták.

2023. nov. 26. 21:11
 25/61 anonim ***** válasza:
74%

Elfogadom hogy a Bibliának, amit ma ismerünk semmi köze a régihez, ha te meg elfogadod hogy az ókor, amit ma ismerünk igazából meg sem történt és csak valaki átírta az egészet kerek perec.

2023. nov. 26. 21:41
 26/61 anonim ***** válasza:
54%

25#

Ha azt állítod és bizonyítod, hogy az ókori történelmi feljegyzéseket nem támasztja alá független korabeli forrás, akkor egyetérthetünk!

Amúgy a történelem folyamatosan változik. Mindig lehull a lepel újabb és újabb hazugságokról...

2023. nov. 27. 13:11
 27/61 anonim ***** válasza:
45%

A Bibliát sosem sugalmazta Isten! Isten nem egy könyv, hanem az Ő Szava Él-Ő. A Biblia olyan Istentől kapott bizonyságok gyűjteménye, amelyet emberek kaptak az Istennel való személyes kötelék okán. Nem azok írták, akik megélték Lélek által lélekből ezen kijelentéseket, hanem ez öröklődött, ezért sem lehetséges azt torzítás mentesen átadni, mivel a szájhagyomány útján történő átörökítésben mindig lesz ferdítés. Istennek nincsen szüksége egy könyvre. Ha ez igaz volna, akkor semmi létjogosultsága sem lenen Krisztusnak az életünkben, az életünkre vetítve. Sokan bele sem gondolnak ebbe, mekkora Istenkáromlásokat hangoztatnak! Akkor elegendő lett volna a nyomtatott könyv, Krisztus személy ilyen téren felértékelődött volna. A Bibliát okkal hozták létre, állították össze, átírva, hogy az emberek elsősorban arra tekintsenek, így a személyes kötelék felértékelődött Istennel és Krisztussal. Mert a legtöbben, főleg hívők nem Tőlük kérdeznek, hanem van nekik, akikhez fordulnak az embertársaik terén, főleg a vallásban. Az írott szó bálványozása a cél, és ezt cselekszi a legtöbb hívő is. Számukra, holott nem ismernék el, de a könyv előkelőbb helyen áll, mint Akikről bizonyságot tesz! Mert ha ez nem így volna, akkor megannyi hívőnek volna saját, személyes köteléke a Szent Lélekkel. Nem emberek után mennének a legtöbben, nem másokat bálványoznának, kijönnének a babonából, a meséből.

Már onnan is meg lehet ezt érteni, hogy nem lehet Istentől a könyv, hogy ennek a világnak a fejedelme az emberi gyarló lelkület, ami szinonimaként sátán, ördög, mammon és lehetne sorolni ezen jelzőket. Megíratott, hogy a világosság a sötétségben lobogott, de a sötétség azt nem fogadta be, hanem kivetette magából, értve Krisztusra. Ez a világ azt fogadja el, ami a lelkületét emeli oltárra. Miként jelenhetett volna akkor meg nyomtatásban egy valóban az Egy Igaz Istentől sugalmazott könyv, ami szólja az Igazságot és lerontja a hazugságot? Sehogy! Ezért kiadták, de átírva, okkal. Ez a világ gyűlöli Istent. Mert ha szeretné, akkor Krisztussal sem ezt tette volna.

Nincsen sem régi, sem új Biblia. Isten Él-Ő Szava maga Krisztus! Aki ezt tagadja vagy inkább a könyvben hisz elsődlegesen, annak semmi köze Hozzájuk!

Igen, az viszont lélekből való, hogy a történelmünk is érdekes. Nem hiába tört-én-elem! Akkora a hazugság, főleg ma, hogy azt a legtöbben el sem tudnák viselni és összeomlanának, ha szembesülnének azzal, mibe hisznek és mit hisznek igaznak.

Ha valaki szüntelen bizonyságra vágyik, akkor meg nem látja az Istent! A testi ember még ennek a rabja, mindig ezt várja el, hogy más bizonyítson neki, mert csak annak hisz, ami az érzékszerveivel felfogható, ami bizonyított, amit mások, a hierarchiában már állítólagosan legitimmé tettek, mert amit egy "szakember" mond, az biztos igaz. A hívők közül is rengetegen ezt igénylik, a bizonyságot, de akkor miként hihetnek Istenben? Miként lehet nekik a láthatatlanokról való kijelentésük, ha szüntelen arra vágynak, hogy bizonyítsanak nekik? Igen, újabb és újabb hazugságok derülnek ki, csak épen azt nem látják meg a legtöbben, hogy ezek bennük vannak mélyen! Mert ahogyan az emberi hazugság változik, amíg azzal valaki szembe nem néz, addig folyamatosan egyre hatalmasabbá válik körülötte a világban is a hazugság, mert ami a világban, az mind az emberből ered! Amíg ezzel valaki szembe nem néz, hiába kutatja Istent, hiába szól Róla képmutatón, semmi köze Hozzá!

Legyen meg a hitünk szerint!

A Szent Lélek vezesse a kisdedeket!

Üdv.

2023. nov. 27. 14:42
 28/61 anonim ***** válasza:
77%

27

Csakhogy a misztikus Jézus a Biblia másolata nélkül, nem létezik! Így az ő szava sem.

Történelmi feljegyzések több keresztrefeszített Jézus nevezetű emberről és több, más időben és helyen élt megváltóról beszélnek.

2023. nov. 27. 14:51
 29/61 anonim ***** válasza:
45%

28. Pontosan így igaz. Igen, a misztikus babonás, varázsló és fiktív vallási Megváltót így ismerhette meg a világ, a Biblia által. Csakhogy van egy másik is, az Igaz Krisztus, aki a valláson és meséken kívül helyezkedik el. A varázsló J betűs személy szava a lapokon marad, míg az igazé a lélekbe van pecsételve a teremtés óta.

Most abba nem is szeretnék belefolyni, hogy milyen feljegyzések vannak meg történelem. Inkább érinteni sem érintem. Sokan sokat mondanak, de az Igazság egy, és az Istennél van. Az Igaz Istennél. Nincsen több Megváltó, csak egy. Egy adatott nekünk, nem léteznek mások. Aki kapcsolatban van személyesen Istennel Krisztuson keresztül, az ezt éli lélekből. Egy van, és mindegy, ki mit állít meg milyen feljegyzések vannak. Ennek bizonysága ott van a lélekben. Magam is bizonyságot teszek erről, itt is meg máshol is. Megtapasztaltam Őt, és azt senki el ne veszi tőlem, amit megéltem. lehet rám mondani, hogy kitalálom és őrült vagyok, de egy Megváltó létezik, és nincsen más.

Legyen meg a hitünk szerint!

Üdv.

2023. nov. 27. 15:25
 30/61 anonim ***** válasza:
100%

29# "Megtapasztaltam Őt, és azt senki el ne veszi tőlem, amit megéltem. lehet rám mondani, hogy kitalálom és őrült vagyok, de egy Megváltó létezik, és nincsen más."

Esetleg megosztod velünk a Te sztoridat, hogyan is tapasztaltad meg ?

2023. nov. 27. 16:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!