Mit kérdeznél Istentől, ha újra testben válna nyilvánvalóvá?
Tehát, ha eljönne a messiás, a nagy tanító, a visszatért Jézus és te is feltéphetnél neki egy- két kérdést, akkor mit kérdeznél tőle?
Ha mondjuk a te saját vallásod leg fontosabb és általad leginkább tisztelt alakja jelenne meg előtted, nyilvánvaló módon, és azt mondaná, hogy "Kérdezz!" Mit kérdeznél?
9-es!
Ezt inkább a sátántól kérdezd meg.
Nagyobb kérdés ennél az, hogy miért hárítanák az emberek Istenre az ember bűneit.
Én csak a saját életemből tudok meríteni a kérdésed megválaszolásához. Bizony gyenge voltam. Bizony, úgy éreztem, hogy terrorizálnak engem. Aztán fel kellett ismernem, hogy részben nem a megfelelő közegben voltam, mert a magam fejem után mentem olyan közegbe, ahol olyan élmények értek, melyeket igazságtalannak tartottam. Pontosan ezt tapasztaltam, hogy isten nem segít nekem, hanem a gátlástalan embereket, a nálam gonoszabbakat segíti.
De én mentem oda, saját magam vágyait követve, ahol ezt megtapasztalhattam.
voltam én munkanélküli, drogfüggő, szerencsejáték függő, megcsalt férj, idegbeteg állat, idióta. De valójában elveszett voltam, elkóborolt bárány.
Ugyanezeket a kérdéseket tettem fel és amikor már olyan szinten volt az életem a válságban nagyon, de nagyon komolyan fontolgattam az öngyilkosság lehetőségét. Ott voltam, hogy megyek és pisztolygolyóval rövidre zárom a problémát, ha már megadatott a golyó általi halál gyors lehetősége.
Ez velem esett meg. Aztán mégis Istennek úgy tetszett, hogy a szemem elé adott egy emlékeztetőt. Mert, hogy Istent okoltam mindenért, de elfelejtettem, hogy hol is kell őt keresnem.
Így került a szemem elé ismét Jézus. A megkerülhetetlen út, amely az Atyához vezet. Nem értettem, hogy hogyan lehet egy 2000 éve halott és talán sosem létező fickó megkerülhetetlen út, ha Isten felé igyekezem. félelmetesnek tűnt.
Sok választásom pedig nem volt. Vagy a golyó általi önkezű halál, amely elvezet a szenvedéseim megszünésére vagy pedig az, hogy életemben előszőr ahhoz imádkozom, akit nem létezőnek véltem: jézus Krisztushoz, akinek a neve nem csak egy név, hanem egész ismeretek összessége, amit kitaláltnak véltem. Az emberhez imádkoztam, aki Istenné lett. elhittem, hogy létezik.
Akkor pedig meg is tapasztaltam és át is láttam minden eddigi önfejű döntésem következménye vezetett el oda, hogy az öngyilkosságot fontolgattam és majdnem meg is cselekedtem Júdás módjára.
Íme, én voltam életem legnagyobb ellensége, én magam voltam életem elrontója, mert a csapásokban magamat áldozatként láttam, és nem a tanulságot kerestem bennük.
Abban a pillanatban erőt éreztem, bölcsességet, józanságot és elvonási tüneteim teljes megszűnését. Egy űr töltődött be Istennel bennem. Addig azt hittem Jézus magát nevezte ki megkerülhetetlen útnak az Atya felé.
Aztán rájöttem, aki Istent keresi, az ugyanazokra a megállapításokra fog jutni, mint amiket Jézus is tanított.
Sorsunk pedig nincsen előre megírva, ám Isten pontosan látja a jövőt és hogy mi fog megtörténni velünk. Mi írjuk a sorsunkat, de ő előre látja, amit írunk.
De nézd pozitívan 9-es! Egy elcseszett életen lehet javítani. De egy elcseszett halálon már nincs mit javítani. Amit pedig te magad is meg tudsz tenni, azt Isten nem fogja helyetted megtenni.
9# Jézus azért elérhető, hogy bármilyen körülmény ellenére jól, otthon érezd magad !
János 10:10
A tolvaj azért jön, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Ezzel szemben én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!
Én ezt tapasztalom, amóta Jézushoz ragaszkodva Őt követem.
Különben nem tudom mit kérdeznék perpillanat, de jól átölelném az biztos... most is érzem, ahogy Ő is átölel..😪 szívet melengető 💞🤗
Namist akkor mi?isten maga jézus?saját magàt teremtette?a semmiből nemlehet csinálni valamit.nem?akkor hogy emberi anyja volt aki megszűlte..akkorra az emberiség màr réges règ megkellett hogy legyen tetemtve nem?akkor az hogy ő sajàz magát teremtette jesszus alakjában akkor kapufa nem?
Szóval valami megkellett hogy alkossa azt a valamit ami majd isten lesz
Egyre jobban kezdem most hinni hogy a galaxis utikalauz stopposoknak nemismolyan baromság és simán lehet hogy egy számítógép alkotta meg az egész emberisèget az evolúciót hogy kérdésekre kapjanak választ azáptal hogy figyelik az emberisèg lépteit…nem?
13 ma 17:18
NEM, nem, nem, nem.
13!
Jézus aki 33 évig élt ember volt. De a kereszt halál után Istenné lett. Jézus az emberi állapota Istennek. Több, mint egy szimpla ember, mert bűntelennek mondható. De még Jézus sem állítja magáról, hogy jó lenne, hanem azt mondja, hogy csak egy a jó: Az Isten.
Isten pedig az, akit a zsidók ismertek a történelmükből. Isten pedig csak egy van. Jézus a kereszt után vált Istenné. De meg van írva, hogy Isten az időt másképp érzékeli, másképpen mozog benne. A zsoltáros így írja le:
"Mert ezer év előtted annyi, mint a tegnapi nap, amely elmúlt. Vagy annyi, mint egy éjjeli őrállás." (zsoltárok 90:4)
Isten pedig úgy kezdi a létezését, hogy:
"Kezdetben teremté Isten az eget és a földet."
(1 Mózes 1:1)
Jézus a teremtőre, mint Atyára hivatkozik. Ő maga testben a Fiú. És megígéri a Szentlelket. Amikor a feltámadás után megjelenik Jézus, már szentlélek formában van. Szabad Isteni forma. Annak nyilatkoztatja ki magát, akinek akarja. Atya formában pedig tartania kellett a tervet. A terv pedig az volt, hogy Jézus formában megszületsen és keresztre menjen.
Jézus az alap, melyre az egész teremtés épül.
Csak ezt nagyon kevesen képesek megemészteni. Nincs más megoldás, mindent magyaráz. Szentlélek forma már nem a tervet tartja, hanem Jézus adott szavát. Amit ő megigért, azt meg is fogja tartani.
Atya-fiú-Szentlélek. Ez így Isten maga. Időtől, tértől, független egyetlen szabad akaratú entitás. De ember volt. Bárki lehet Isten. De csak akkor, ha ugyanazt akarja, amit Isten. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy mi a jó saját magának. Én Krisztust választom.
PL
ha isten szerint az a jó ha a föld lapos..akkor a föld laposlenne?s ha szerinte a rossz a jó akkor az úgylenne?
Nade jézus 33évig ember volt ugye..?halandó átlagos ember..akkor hogyan tett csodát..?akkor lehetne olyan elmélet is hogy
Jézus a kereszt után isten lett..aztán “visszautazva”az időben a fiatal Jézusként aka Isten
Csinált csodàkat..?
És akkor mivan azzal hogy ha isten akaratával ellentmondana az egyház?
Ami jó a földön jó a menyben elven..akkor istent “csőbehúzzák”?
Nameg hogyvan akkor az hogy
2000év ugye..de már sokkal régebbi kúltúrák vallások voltak
Régebbi istenek vegyük pl az ó görögöket…több istenük volt akkor az még mindig jézus aka isten volna?
Mayák
Az ő többistensègük is jézus..?
Nade ami legjobban érdekelne a ki az isten eggyàltalán az isten?(jézus)
Az az hogy..
Jézus fehérvolt?????????
Jézus a kereszt után a semmiben volt. Minden emléke meg volt. Olyannak teremtett meg mindent, amilyenre emlékezett. Nem volt hülye , és tudta, hogy a föld gömb alakú, ahogy a holdról is látszott, hogy gömb alakban világít rá a nap. Igy mindent olyanra teremtett, hogy a gömb alak felé törekedjenek a nagy tömegek. Aztán életet teremtett. evolúció révén mindent megalkotott, ha pedig nem hasonlítottak a ma ismert lényekre a lények, amelyek kifejlődtek egy becsapódó meteorral vagy egy jégkorszakkal lesöpörte a táblát. Aztán létrejött az ember. Látta Jézus, hogy ez nagyon jó. Ismerősebb lett a világ számára. Kikeresztezte a népeket és kiválasztotta a zsidókat. köztük pedig kinemesítette az édesanyját. Igen, akkor mindent látott és már Istenként volt jelen, amikor megláthatta az édesapját. Jézus pedig még ember testben bizony egy csodát sem tett. Minden csodát Isten tett meg. Hiszen Ő maga vált azzá az Atyává, akihez imádkozott még életében. Tehát végsősoron ő tette a csodát, csak már Isten ként.
Amit Jézus tanított az megmaradt az egyházban. 40 napig megjelent már Isten testben a kereszt után. átadott mindent, amit át kellett adnia a tanítványoknak. De a kereszt után már ő mint szentlélek jelenik meg. Nem látják, nem hallják. Megértik barátai, hogy Jézus lett az Isten, aki korábban volt. Jézus volt a Fiú. Fiúból lett az Atya. Atyából pedig a szentlélek. De a három egy. Úgy mint te most, te kisgyerekként és majd te öregként. Az mind te vagy. Egyik sem létezhetne a másik nélkül.
Az egyház pedig jelenleg is saját magával harcol. Most jutnak el arra a szintre a katolikus egyházban, hogy talán a nők is emberek és talán a papok is házasodhatnának. Pedig az apostolok között is, még Péternek is volt felesége.
Istent nem húzták csőbe. Isten saját magát húzta csőbe azért, hogy mi élhessünk. Minket választott Isten önmaga helyett. Ezért élhetünk, mert a kereszt nélkül teremtés sem lett volna, teremtés nélkül pedig mi sem születhettünk volna meg. De Istennek szolgál az idő is, ezt ne felejtsük el. Ő az egyetlen időutazó. Isten.
Isten pedig számtalanszor megjelent a kereszt előtt is és a kereszt után is. Így születtek meg a vallások. Még a többisten hit is így alakult ki. Itt arról van szó, hogy az első időutazás 2000 évvel startolt el a kezdetekhez és az utazó Jézus volt. 2000 évvel régebben is meg-meg jelent. Mindenhol, az egész földön. Ahol pedig megjelent, ott egy vallás keletkezett. Sőt később is megjelent. Jelenleg elképzelhető, hogy valahol mohiot szürcsöl egy napfényes tengerparton. De tulajdonképpen mindenhol ott van, minden emberben jelen van. Csak van, aki figyel rá és van, aki nem. Van, aki belül keresi, van, aki egyáltalán nem.
A többisten hit is Jézusnak köszönhető. megjelent nekik, elmesélte, hogy volt családja és az emberek pedig a történetet túlgondolták.
De, ahogy az lenni szokott nem mindenhol ment át ugyanaz az üzenet. Másra fókuszáltak. A maják a szellemre fókuszáltak.
És most komolyan az érdekel legjobban, hogy Jézus fehér volt-e? Zsidó volt. zsidó színekben pompázott. Istenként pedig mindenféle kinézete lett. Jelenleg pedig ravasz módon nem is ölt testet. Ő a Szentlélek. Aki elfogadja őt, abban elidőzik. Órákat, napokat, akár éveket is. Csapdába nem lehet ejteni. Ott van, ahol lennie kell. Sőt, egyszerre akár 1000 vagy még több testben is jelen lehet mindenféle bor színű testekben.
Aki ugyanis nem saját önző haszonszerzésére akarja felhasználni mindazt, amit a szentlélek adni tud, hanem másokat tesz az első helyre, abban nyilvánvalóvá válik a szentlélek. Még az ateistában is megjelenhet anélkül, hogy fel bírná fogni.
Ember! Fogadd el, hogy van nálad sokkal nagyobb, bölcsebb és jóságosabb az univerzumban. Ha elfogadod és engeded, akkor vezetni fog téged.
Most pedig megyek aludni. Kellett ez még nekem a Loki évadzáró és a 30 ezüst 3. része után. Jézusom, miket nézek!? És én prédikálok itt. Na mindegy, szerintem ezek a dolgok így vannak. A biblia pedig mindaz, amiben fellelhető Jézus ismerete. Van, ami megmaradt belőle. Ami pedig megmaradt elegendő ahhoz, hogy meglássuk mindenféle tanításban az Isten alkotását.
A lokit énis adom megcsinálják a tva-t a kezdetektől? :O
Isten lenne a megmaradó?:D
Amugy jaa ezis érdekel hogy Jézus fehér vilt e avagy sem…
Egy fehér fényben ragyogó szentlélek sokkal barátságosabb mint egy feketefénnyel lobogó feketekóró :D
Hát jó olvasni a filódat az biztos így egy köszit mondok neked
Ès amugy az nemálhatja hogy…(haverom elmélete)
Annó Mária megcsalta az urát..egyszerű nép volt akkor az ember szerintem könnyen csőbe lehetett húzni..és a Maris kitalàlta hogy jaaj uram dehogy csaltalak meg hozzám sem ért senki és terheslettem…a férje elhiszi esetleg a férj picit nagyobbrangú ember és elterjeszti hogy hàt valami istenfélesègtől vár gyereket az asszony azok elhiszik ès megalakul egy konoly vallás egy orbitálisan nagy kamu hatására..?
Egy másik elméletem szeribt jézus egy időutazó vagy egy időutazóval találkozott aki tanított beki dolgokat MINTPDÁUL a tablettás bor…na?és kész a csoda…:D én 110%ban ateista vagyok vagyis nem pontossan van egy saját hitvilágom ami többekközt ebből a keresztény dologbol is ki ki ragadva számomra fontos részeket? Elfogadok és ja hogy elenne sokkal fejlettebb bölcsebb okosabb szeretetreméltőbb stbstb valami az embernèl
Nade hogy azt 1személyre vagy eggyetlen egy entitásra lekorlátozni az mondjuk nemakarom elhinni hogy “isten”csak egy..inkább istenek
De maga a szó hogy isten számomra olyan nagyzónak hangzik..ha isten lennék én magam nemhivnám istennek..túl egó ízu ez a szó
19!
Nem érted. Jézus a megmaradó. Figyeld csak mit mond magáról Jézus:
"Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak."
(Máté 24:35)
Jézusra Úgy kell tekinteni, mint Lokira a 2. évad záró jelenetére. Jézus pedig nem csak a jövőbe hatott a létezésével, hanem ugyanúgy a múltra is hatott a létezésével. Erre bizonyítékként szolgálhat az ószövetségben leírt próféciák. Én csak "spojlereknek" hívom őket.
Jézus trónja pedig a kereszt.
Ha én Jézusra gondolok egy fehér ember képe jelenik meg a szemem előtt, aki a napon ugyanúgy lebarnulhatott, mint bárki. zsidó volt. Nem tűnt ki külsőjével a zsidók közül.
Én úgy tudom, hogy Mária egészen fiatalon lett József férje. József pedig ugyanezt gondolta, hogy Mária megcsalta őt. Ő pedig nem lehetett az apa, mert nem érintette Máriát. Ám Józsefet az angyallal való találkozás győzte meg, aki magát Gábrielnek, Gábornak nevezte. Kerek perec megmondta neki, hogy Mária nem csalta meg és, hogy a születendő gyermek fiú lesz és Jézus lesz a neve. Ezután pedig nem Máriát, hanem Józsefet keresték az útmutatással.
Az, hogy mi volt pontosan nem tudni. Az biztos, hogy valami volt ezzel a Jézus nevű sráccal, mert a nyomdokaiban 2000 éves világvallás jött létre. Államok alapultak a kereszténységre, ahogyan kicsi hazánk is.
Nézd, nekem nincs bajom az ateistákkal. Magam is az voltam. Azt mondtam, hogy nem normális dolog egy megkínzott halott fickóban hinni. 15 éve ugyanígy álltam hozzá Istenhez, mint te.
De egy napon a nagy szükség idején imádkoztam, de Jézushoz. És olyat tett velem, ami csoda volt számomra. Pedig én bűnös ember voltam. De attól a perctől, hogy megtapasztaltam már hiszek.
Az utolsó mondatod nekem nagyon tetszik. Jézus sem mondta magát se jónak, se Istennek. Mert Ő akkor ember volt. Ő sem uralkodott, hanem szolgált. Gyógyított, adott, tanított. Ő azt hangsúlyozta, hogy nincs annál nagyobb, ha valaki mások szolgálatára van és hogy a legnagyobb még ezen is túltesz és életét adja másokért.
De gondolj bele: 3 évig élt Jézus nyilvánosan. 3 éves munkával csodákat vitt végbe. Valami rendkívülinek kellett történnie, hogy az emberek erről beszéljenek és leírják.
Persze, lehet, hogy UFO-k vagy időutazók segítettek neki. Lehet, hogy mindkettő. Sőt még Isten is segítette. Jézus egy anomália a történelemben. Valami van benne, ami nem hagyja, hogy elfeledjék.
Ő, a megmaradó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!