Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus és a Szent Szellem...

Ha Jézus és a Szent Szellem egyenlő az Atyával ez miért vált csak Kr.u 200-400 év után nyilvánvalóvá?

Figyelt kérdés

Jézus földre szűletéséig nem beszéltek három egyenlő Istenről,Atya Isten, Fiú isten, Szentlélek isten megis 350 után vallások épültek rá.

Jézus és az apostolok nem is álmodtak erről,nem emlegettek nem tanítottak.Utánna mar a követők sértve érzik magukat,ha megemlítik a történetet.

Miért?

Íme.1Korintus.15:24"Azután a végén vissza andja a királyságot Istennek és Atyjának, miután megsemmisített minden kormányzatot hatalmat és erőt.25.Mert addig kell királyként uralkodnia,míg Isten lába alá nem vet minden ellenséget"

Így Jèzus a királyságot 1000 év után vissza adja az Atyának.

Jelenések:22:16"Én Jézus,elküldtem az angyalomat ,hogy tanuskodjon nektek ezekről a gyülekezetek javára.Én vagyok David gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"

Itt Jèzus nem mondta,hogy Isten vagyok, mindhogy sehol se mondta.

Mégis 200-400-tol,hogy lett egyenlő Istennel?

2021. jan. 19. 07:39
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
86%

Ezelőtt is nyilvánvaló volt, csak korábban nem ütötték fel a fejüket olyan eretnekmozgalmak, amik miatt ezt ilyen formán, írásban rögzíteni kellett volna. Nem akarok aktuálpolitikai dolgokat belevinni, de ez olyan, minthogy rögzítik, hogy házasságot egy férfi és egy nő köthet. Ez nem azt jelenti, hogy csak mostantól kezdve köthet férfi és nő házasságot... Hanem azért kellett ezt rögzíteni, mert jöttek olyan vélemények, hogy pl. két férfi is köthet.

"Itt Jèzus nem mondta,hogy Isten vagyok, mindhogy sehol se mondta."

Mondta több helyen, ahogy halálra is azért ítélték, mert a zsidók szerint azzal, hogy egyenlővé "tette magát" az Atyával, ezzel istenkáromlást követett el. Ha csak ember lenne vagy más teremtmény, az nem volna istenkáromlás.

2021. jan. 19. 08:45
 2/43 A kérdező kommentje:

Nem akartam de az oldal tisztaságáért kényszeritve vagyok elmenni bármeddig.

Ugyanis a feleletek helyett 1-2 Szemely csak zavarja a GYIK működését,amièrt létre lett hozva.

2021. jan. 19. 09:04
 3/43 anonim ***** válasza:
65%
Ez az oldal nem azért lett létrehozva, hogy te a katolikus gyűlöleted itt éld ki, miközben jehovista hazugságokat reklámozol.
2021. jan. 19. 09:35
 4/43 A kérdező kommentje:
4.Megkérlek,hogy szály le a kérdés és az oldal mocskondirozásárol,ha nincs felelet,mert jelentèse teszek ellened de nem a barátodhoz.
2021. jan. 19. 09:42
 5/43 anonim ***** válasza:
62%
Nincs olyan, hogy Szent Szellem edgár, hanem Szentlélek van. Már az I. és II. században is egyenlőnek gondolták, csak ti szektások, nem ismeritek az egyház történelmet. Meg amúgy se vagytok túl okosak.
2021. jan. 19. 10:18
 6/43 A kérdező kommentje:
Olyan van-e,hogy a szent lélek Isten?Ha van kérlek idézd.
2021. jan. 19. 10:57
 7/43 anonim ***** válasza:
75%
Erről jut eszembe edgár, idézd kérlek, ahol Jézus kimondja a jehova szót.
2021. jan. 19. 11:33
 8/43 anonim ***** válasza:
70%

Az ilyen fajta kérdés kiírásával nem értek egyet, kedves Testvérem.

Ahogy azzal sem, hogy Mások pedig a Tanúkra támadnak időközönként megalázó, pocskondiázó kérdésekkel.

A különbség annyi egy keresztény esetében, hogy a keresztény ne alacsonyodjon le a világ stílusához. Én ezért nem írok ki kérdéseket.

Inkább várok, hogy valaki fel tesz egy kérdést, ha valamit nem ért.

Ahogy olvasom, Téged Edgárként ismernek.

Kedves Edgár, a mi feladatunk a felvilágosító, és a tanítás művészetét utánzó feladat Jézustól.

Off course, szabad akarata van mindenkinek eldönteni, mi a hatásosabb módszer ebben.👍

2021. jan. 19. 11:36
 9/43 anonim ***** válasza:
79%

Ha megnézed, pont az ilyen provokatív hamis, álkérdések miatt támadnak titeket leginkább ezen a fórumon is. Tehát ezt magatoknak köszönhetitek, itt elsősorban edgár hittestvérednek.

2021. jan. 19. 11:41
 10/43 A kérdező kommentje:
9.Helyes a bejegyzésed.
2021. jan. 19. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!