Ha Jézus és a Szent Szellem egyenlő az Atyával ez miért vált csak Kr.u 200-400 év után nyilvánvalóvá?
Jézus földre szűletéséig nem beszéltek három egyenlő Istenről,Atya Isten, Fiú isten, Szentlélek isten megis 350 után vallások épültek rá.
Jézus és az apostolok nem is álmodtak erről,nem emlegettek nem tanítottak.Utánna mar a követők sértve érzik magukat,ha megemlítik a történetet.
Miért?
Íme.1Korintus.15:24"Azután a végén vissza andja a királyságot Istennek és Atyjának, miután megsemmisített minden kormányzatot hatalmat és erőt.25.Mert addig kell királyként uralkodnia,míg Isten lába alá nem vet minden ellenséget"
Így Jèzus a királyságot 1000 év után vissza adja az Atyának.
Jelenések:22:16"Én Jézus,elküldtem az angyalomat ,hogy tanuskodjon nektek ezekről a gyülekezetek javára.Én vagyok David gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"
Itt Jèzus nem mondta,hogy Isten vagyok, mindhogy sehol se mondta.
Mégis 200-400-tol,hogy lett egyenlő Istennel?
A keresztény tanítás és gyakorlat szerint Jézus és Isten ( az Atya) ugyanaz a személy és egyenrangúak!
Sőt !!! Sok gyülekezetben még ezt is túllépik, és Jézust magasabbra helyezik, mint az Istent. ( Vagy szinte elfelejtik, hogy Isten is van, és egyedül Jézust teszik a helyére !)
Erről mit gondoltok?
A képlet nagyon egyszerű, nem annyira bonyolult.
Isten Lélek, Szellem, egy tudati létállapot Akiben fenn áll az egész teremtett világ. Tehát az egész teremtett világ Istenben van, Istenben létezik. Mi is az anyagi világgal és a szellemi, Angyali világgal együtt Istenben létezünk. Isten Lelke, Szent Szelleme egy összetartó egybe szerkesztő kapocs. Jézus Isten része, Istenből vált ki, azaz Istenből született. Isten Jézus által teremtett mindent. Jézus, Isten kivetülése és kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Tehát, ha Isten akar valamit azt Jézus által cselekszi meg. Isten a döntést hozó akarat, Jézus pedig Isten akaratának a megcselekvője. Mindent pedig Isten Szent Szelleme köt, tart és szerkeszt egybe. Isten Jézus személyében emberré lett, hogy Isten megizlelje Jézusban, Jézus által, milyen embernek lenni és megélje, megízlelje a halált. Ezért adatott Jézusnak minden hatalom Mennyen és földön még az ítélet tételre is, mert emberré lett. Jézus nem nagyobb az Atyánál, hanem egy vele, de Jézus által van a bűnbocsánat, a feltámadás és az örök élet és az Igaz Isten ismeret. Tehát, ha valaki Istent akarja követni és szolgálni és bűnbocsánatot nyerni az Jézushoz megy, Jézusban, Jézus által megkapja. Tehát röviden Isten Jézusban, Jézus által emberré lett. Isten ezen lénye és ismerete rejtett volt a világ előtt, még az Angyali világ előtt is. Pál Apostol úgy ír és nyilatkozik erről, hogy TITOK volt, amely Jézus által kinyilatkoztatott a teremtett világ számára. Ezért volt zavarban és tudatlanságban, bizonytalanságban a sátán is Jézus személyét és kilétét illetően.
Kérdező: "miért vált csak Kr.u 200-400 év után nyilvánvalóvá?"
Mindennek meg van a rendelt ideje, ahogy Jézus eljövetelének is. Miért nem előbb, miért nem később??? Ezt csak a jó Isten tudja. Ugyanígy az antikrisztus eljövetelének is. Miért pont akkor a maga idejében? Mert mindent az idő határoz meg. Az idő és a világ politikai helyzete alkotja körülményeket és a feltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!