Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus és a Szent Szellem...

Ha Jézus és a Szent Szellem egyenlő az Atyával ez miért vált csak Kr.u 200-400 év után nyilvánvalóvá?

Figyelt kérdés

Jézus földre szűletéséig nem beszéltek három egyenlő Istenről,Atya Isten, Fiú isten, Szentlélek isten megis 350 után vallások épültek rá.

Jézus és az apostolok nem is álmodtak erről,nem emlegettek nem tanítottak.Utánna mar a követők sértve érzik magukat,ha megemlítik a történetet.

Miért?

Íme.1Korintus.15:24"Azután a végén vissza andja a királyságot Istennek és Atyjának, miután megsemmisített minden kormányzatot hatalmat és erőt.25.Mert addig kell királyként uralkodnia,míg Isten lába alá nem vet minden ellenséget"

Így Jèzus a királyságot 1000 év után vissza adja az Atyának.

Jelenések:22:16"Én Jézus,elküldtem az angyalomat ,hogy tanuskodjon nektek ezekről a gyülekezetek javára.Én vagyok David gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"

Itt Jèzus nem mondta,hogy Isten vagyok, mindhogy sehol se mondta.

Mégis 200-400-tol,hogy lett egyenlő Istennel?

2021. jan. 19. 07:39
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
30%

10

Nem biztos, hogy provokatív kérdés. Lehet, hogy azért tartod annak, mert egy Tanú kérdését eleve negatívnak állítod be. Bennünk ugyan úgy felmerülnek kérdések, mint bárkiben másban is. Ezzel valószínű választ szeretne kapni másoktól, hogyan látják ezt a felvetést. Gondolkoztak-e már ezen? Ha igen mire jutottak?

Ha belegondolsz, Pl: miért változott az Életadó hatalma, szerepe a Héber iratokhoz képest, az új szövetség alapján? TE gondolkoztál már ezen?

Ugyanakkor érdekességnek Tartom, hogy Jézus hozzáállása, kijelentései alapján nem változott ez, az Ő gondolkodása, tettei, szavai alapján.

Inkább az emberek változtattak ezen, Jézus messiási mivoltja miatt.

Amikor olvasom a szentírást, mindig merülnek fel kérdések, akárhányszor is elolvastam az évtizedek folyamán. S kutatok a válaszok után, nem csak a biblia lábjegyzeteiben, hanem más olvasatokban is, ami nem kizárólag jw.orgról való.

2021. jan. 19. 12:00
 12/43 A kérdező kommentje:

10.Kösz az oktatást.Igy is a helyes,ha nincs mit felelj akkor személyeskedsz,se ismeret se müveltség.Én pedig a felelőket kèrdezzem nem a személyeskedőket.

Így van igaza a 9-nek.

2021. jan. 19. 12:03
 13/43 anonim ***** válasza:
57%

Mivel sokadszorra teszi fel ugyanazokat a kérdéseket, így elég átlátszó a dolog. Ráadásul nem választ vár a kérdéseire, hanem neki vannak kész válaszai.

De egyébként ez igazából nem baj, mert ha figyeled, nagyon gyakran edgár provokatív kérdései után jelennek meg a tanúk elleni kérdések is. Így lényegében sokkal többet árt az őrtorony szervezetnek, mint használ. Nekem az pedig csak jó, ahogy nagyon sokaknak.

"Ha belegondolsz, Pl: miért változott az Életadó hatalma, szerepe a Héber iratokhoz képest, az új szövetség alapján? TE gondolkoztál már ezen?"

A Biblia szerint Isten változatlan, sose változik, így nem értem mire gondolsz.

2021. jan. 19. 12:09
 14/43 anonim ***** válasza:
72%
Isten változatlan, nem is tudtam, hogy már ezt is tagadják.
2021. jan. 19. 12:33
 15/43 A kérdező kommentje:
14.Örülök,hogy végre ki álsz a tanúk mellett a 68% mar meg is éri.Én is kiállok pedig meg nem vagyok Tanu,mert ők nem hazudnak,nem trágárkodnak.De mivel az oldalon benfektes vagy mi lessz veled,ha intelligens módon nem vitathatjuk ezt,a gyülölkődő személyeskedések miatt,akkor felfognak menteni.Jó látjátok nincs igazgatók de nem muszály személyeskedésre át csapjon,de ez a műveltségi szint.
2021. jan. 19. 12:45
 16/43 anonim ***** válasza:
63%

Pont egy tanú írta, hogy Isten változott 😂😂😂😂

Dehogy állok ki a sátán szektája mellett.

2021. jan. 19. 13:48
 17/43 anonim ***** válasza:
44%
Az idézeted a jelenések írójától származik, nem Jézustól. Így nem sok értelme van vitázni arról, hogy milyen szavakat nyílvánítanak neki, s mit értett ezalatt. Az író jó pár évvel később jegyezte le a gondolatot, melyet ha egyáltalán személyesen hallott, nem biztos, hogy meg is értett, s az idő múlásával az információ megváltozhatott, deformálódhatott.
2021. jan. 19. 14:24
 18/43 A kérdező kommentje:
17.A bibliában sem egy szó sem egy betü nem származik Jézuskezétől sem Istenkezétől igy ha tagadod a Jelenések.22:16-ot akkor az egész bibliát tagadod,és ha ez igy van nincs amiről beszélgetni.
2021. jan. 19. 14:53
 19/43 anonim ***** válasza:
13%
A kérdező nem Tanú? Valaki pedig itt azt írta nem? Vagy Én nem értek valamit.
2021. jan. 19. 15:05
 20/43 anonim ***** válasza:
17%

1

"a zsidók szerint azzal, hogy egyenlővé "tette magát" az Atyával,"

Jézus nem az Atyával tette magát egyenlővé a szónak abban az értelmében, és a Zsidók sem úgy gondolták.

Hanem arra utalt, hogy Ő már élt de nem emberként, mint ahogy egyetlen ember sem azelőtt soha. "istennel egyenlő" kifejezés itt a magasabb életformára utalt, mint aki Isten közelségében létezett, Istenhez hasonló létformában. Ebben az értelemben gondolták "Istennel egyenlőnek", nem fogadták el ilyen formában sem.

Az "istennel egyenlő" kifejezés alatt a zsidók is ezt értették, nem pedig azt, hogy Maga a Teremtő Istennel tette egyenlővé magát.

Magyarul, nem ismerték el Jézus messiási mivoltját, mint Isten égi küldöttjét.

2021. jan. 19. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!