Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus és a Szent Szellem...

Ha Jézus és a Szent Szellem egyenlő az Atyával ez miért vált csak Kr.u 200-400 év után nyilvánvalóvá?

Figyelt kérdés

Jézus földre szűletéséig nem beszéltek három egyenlő Istenről,Atya Isten, Fiú isten, Szentlélek isten megis 350 után vallások épültek rá.

Jézus és az apostolok nem is álmodtak erről,nem emlegettek nem tanítottak.Utánna mar a követők sértve érzik magukat,ha megemlítik a történetet.

Miért?

Íme.1Korintus.15:24"Azután a végén vissza andja a királyságot Istennek és Atyjának, miután megsemmisített minden kormányzatot hatalmat és erőt.25.Mert addig kell királyként uralkodnia,míg Isten lába alá nem vet minden ellenséget"

Így Jèzus a királyságot 1000 év után vissza adja az Atyának.

Jelenések:22:16"Én Jézus,elküldtem az angyalomat ,hogy tanuskodjon nektek ezekről a gyülekezetek javára.Én vagyok David gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"

Itt Jèzus nem mondta,hogy Isten vagyok, mindhogy sehol se mondta.

Mégis 200-400-tol,hogy lett egyenlő Istennel?

2021. jan. 19. 07:39
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Én is ürkutató vagyok,nem ügyvéd az ilyeneknek."Piros diplomával".

A tied milyen színű,egy kicsit fakó?Vagy nem?

2021. jan. 20. 14:11
 32/43 anonim ***** válasza:
53%
Bordó színű, ha annyira érdekel. Az írásod alapján te a nyolc általánost se végezted el. Az űrkutató és nem "ürkutató". Tanulj már meg írni legalább, senki se kíváncsi a román írásodra, ez egy magyar fórum, alapvető elvárás, hogy aki ide ír, az magyarul tegye.
2021. jan. 20. 14:36
 33/43 anonim ***** válasza:
39%

18#

Nem a Bibliát tagadom, hisz létezik. Sugalmazója rendkívüli személyiség. Csak nem látom bizonyítottnak, hogy a sugalmazó=teremtő!

Bármekkorra ferdítésen ment át a szöveg a másolások, fordítások, cenzúrák következtében, még mindig tartalmaz információt a "tudhatatlanról". Aki a jelenlegi Bibliára épített értelmezések vallásait gyakorolja, s ezen vallások egyházait látogatja, az Biblia és istentagadónak hiheti azokat, akik régebbi, talán az eredeti szöveghez közelebbi fordítás vallását hiszik.

Én persze az egészet tagadom, mert egy a fejükben hangokat halló emberek által készített, emlékezetből utólag leírt, teljes eredetiséget nélkülöző, többször másolt és fordított, cenzúrázott műről beszélünk, ahol YHVH saját magát Istennek vallja, de az ő szavahihetőségét senki nem vizsgálta. Benne hinni, vak hit. Jézust isteníteni pedig ez alapján bálványimádás.

2021. jan. 21. 06:04
 34/43 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező, már az első állítási is téves. Máté evangéliumában olvastad e ezt?

19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,

Ott van mindhárom. Az Ószövetségi Élohim, pedig többesszámú Isten. A Szentlélek pedig. - ... A vizek felett Isten lelke lebegett... Vagy Isten Ádám orrába fújta lelkét.- ugyancsak megtalálható.

Tehát az Ószövetség is ír elszórtan a háromról, a katolikus összevonta, hogy tulajdonképpen Egyről van szó.

Úgyhogy ezeket már zsinatokon átbeszélték és így tartották jónak. Ők százötvenszer jobban ismerték a Bibliát mint mi.

2021. jan. 22. 09:49
 35/43 A kérdező kommentje:

34.

akkor szerinted a földön közel 8 milliárdan egyek vagyunk?Mert ez a feleleted értelme.

"Kereszteljétek meg őket az Atyának,a Fiunak,és a szent szellemnek nevében".Itt hol írja,hogy ez a három Isten?

Az Oszovetség csak 1 Istentől beszèl,ahogy Jézus is.

Ez olyan mint a karácsony,1800-ban elkezdtek ezt a hagyományt amiről sem Jèzus se az apostolok nem tudtak.

Annyi a baj,hogy évente Magyarországon 2 millió fenyőt kivágnak.Mekkora kar a környezetnek,amikor évente 1,5 milliárd fát kivágnak a világon.Ezek mind az emberi okoskodás,hagyomány,kitaláció végett,pusztítsa a természetet,és önmagát.

2021. jan. 22. 11:51
 36/43 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos az Isten több rétegűségét, 3 lényegűségét stb. Jézus jelentette ki saját személyében e teremtett világ számára!

Azt, hogy Jézus személyében le jött közénk az élő isten szinte senki sem érti!!!! Akkor mit várunk és milyen más magyarázatot várunk más emebrektől!!!

Az a tény, hogy Jézus maga a testben megjelent ISten, azaz, hogy Isten kijelentette magát és kinyilatkoztatta magát Jézu személyében a teremtett világ számára, az Őket összekötő Szent Szellem által, na ez a "Szentháromság"! Ezt nevezi Pál "titoknak", ami addig rejtve volt az emberiség előtt.

2021. ápr. 21. 09:30
 37/43 anonim ***** válasza:
Jézusig minden misztérium rejtett volt az emberek eleőtt! Nem lettek volna képesek megérteni és befogadni Isten szelleműségét, lényét és a Jézusban való kinyilatkotatását. Ma sem képesek rá, csak azok akik az igazságot keresik és az Élő Istennel való megbékélést!!!
2021. ápr. 21. 09:51
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

Jézus a Fiú, nem teljesen egyenlő az Atyával Ha egyenlő lenne akkor tudná az órát, a percet. Az csak az Atya tudja. Azonban minden másban részesítette Fiát a Szentlélekkel. Krisztus mondja "én az Atyában. Az Atya én bennem van".

A szentlélek szólt Krisztusbol, tanított, a szentlélek erejével gyógyított, halottakat támasztott, míg a szentlélek erejével feltámadt. Mint ahogy Keresztelő szent János mondta, "én vízzel keresztelek, de jön nálam hatalmasabb akinek a saruját sem vagyok méltó megoldani, ő majd Szentlélekkel keresztel."

Tehát Krisztusban nemcsak az Atyát, hanem a Szentlelket is birtokolja, és ők hárman ugyanazt akarva alkotják az Atya egyetlen akaratát, ezért egy az Isten.

2021. ápr. 21. 16:13
 39/43 anonim ***** válasza:

"Jézus a Fiú, nem teljesen egyenlő az Atyával"

De, a Biblia szerint teljesen egyenlő.

2021. ápr. 21. 16:26
 40/43 anonim ***** válasza:
Mindaz amit kapott az Atyátol abban egyenlő. De csak és kizárolag Isten tudja az Időt. Ezt nem kapta meg Krisztus. Ezt éppen Krisztus mondja amikor ha jól emlékszem a világ végezetéről kérdezték, csak az Atya tudja az Időt az órát a percet. (ezért marad Fiú) remélem érted....
2021. ápr. 21. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!